نابودی تولید ملی و سرمایه ایرانی

سه شنبه, 25ام مهر, 1391
اندازه قلم متن

خرید گندم کشاورزان با قیمتی معادل کاه؛ واردات گندم آلوده از هند

هند از ایران خواسته است در عوض نفتی که می خرد، گندم بیشتری به ایران صادر کند که توازن تجاری برقرار شود؛ توازنی که از سویی قرار است بر مبنای پرداخت روپیه انجام گیرد و از سوی دیگر از طریق گندم هایی که پیش از این آلودگی آنها فاش شد، صورت گیرد.

در حالی که این روزها با تشدید تحریم ها سیاست نفت در برابر غذا هم شدت گرفته که فروش نفت در ازای برخی از کالاها از جمله گندم به قیمت نابودی تولید داخل تمام شده است.

به گزارش کلمه، نمونه بارز این نابودی را می توان در محصول گندم کشاورزان داخلی به نظاره نشست که به گفته یک نماینده مجلس از ۱۴ میلیون تن گندم تولید شده تنها دو میلیون تن به دولت فروخته شده و بیش از ۱۲ میلیون تن توسط بخش خصوصی خریداری شده و به جای مصرف انسانی به سمت مرغداری‌ها سوق پیدا کرده است. نکته فاجعه آمیز آنکه گندم های وارداتی نه محصولی مرغوب بلکه آلوده و غیراستاندارد است.

هند که بیش از ۴۷ میلیون تن گندم در انبارهای خود ذخیره دارد، به طرف ایرانی گفته است که این کار هم باعث خالی شدن انبارهای هند می شود و هم ذخیره شدن ارز ایران! و با همین توجیه، پیشنهاد داده که ایران ۱۰ میلیون تن دیگر از محصول گندم این کشور را نیز خریداری کند. غافل از اینکه در واقع ارزی در ازای نفت صادراتی به دست ایران نمی رسد که بخواهد ذخیره شود.

منصور حقیقت‌پور با انتقاد از واردات گندم گندیده از هند آن را در شأن مردم ایران ندانست و با شرح وضعیت فعلی بازار گندم داخل گفت: بلایی که امسال در بحث خرید گندم گرفتار آن شدیم نامناسب بودن قیمت تضمینی محصولات بود به طوریکه قیمت پیشنهادی ۴۶۵ تومان وزیر جهاد کشاورزی به ۴۲۰ تومان تقلیل یافت و با مصوب شدن این قیمت تضمینی نازل هیچ کشاورزی حاضر نبود محصول خود را به دولت بفروشد.

پیش از این کلمه در گزارشی به این مساله پرداخته بود که دولت احمدی نژاد با در پیش گرفتن سیاست فروش نفت به هر قیمت و به صورت عجولانه به معدود خریداران باقی مانده از جمله چین و هند و پاکستان، در عوض پول نفت به شکلی به واردات محصولاتی همچون گندم و برنج از این کشورها بپردازد که استانداردهای سلامتی برای آنها تایید نشده است و احتمال آلودگی آنها می رود.

اکنون این نماینده مجلس هم خواستار آن شده که در تأمین گندم مورد نیاز با سهل‌انگاری‌های صورت گرفته در زمان خرید فکری اساسی صورت بگیرد.

نگرانی های این نماینده از وضعیت نابسامان بازار گندم تولید داخل در حالی است که پیشتر هم رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفته بود: تنها در شش ماه نخست سال ۹۱ میزان واردات محصولات کشاورزی به کشور بیش از ۱۰ میلیون تن بوده که سه میلیون تن آن به گندم اختصاص داشته است. این در حالی است که بر اساس برنامه، قرار بوده تولید داخلی گندم به ۱۴ میلیون برسد، اما دولت گندم کشاورزان را به قیمت تضمینی مناسبی نمی خرد و همزمان به واردات گسترده نیز می پردازد تا بتواند نفت را لااقل به این نحو صادر کند.

این مسوول اتاق بازرگانی امروز با اعلام این خبر که طی ۶ ماه نخست سال جاری نیز بیش از ۳ میلیون تن محصول گندم به کشور ایران وارد شده است، این آمار را نگران کننده خوانده است.

به گفته کریمی پور این حجم از واردات در حالی است که بر اساس پیش بینی های صورت گرفته قرار بر این بوده میزان تولید گندم در کشور به ۱۴ میلیون تن برسد و حتی کشور ایران در این زمینه صادارت نیز داشته یاشد.

حقیقت‌پور نیز مسئول این بی‌تدبیری‌ها و اقدامات غلط در حوزه تولید و ذخیره‌سازی را دولت و وزارت جهاد و صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد و ادامه داد: ما به رغم از دست دادن فرصت خرید با قیمت مناسب در زمان برداشت محصول گندم امروز ناعلاج هستیم تا با قیمت هزار تومان گندم گندیده از هند وارد کنیم که اصلاً نمی‌توان با آن نان تولید کرد.

احتمال آلوده بودن گندم های وارداتی را عباس رجایی رییس کمیسیون کشاورزی مجلس هم مطرح کرده و در تذکری خواستار آن شده که پیش از اقدام برای واردات این محصول دولت از مراجع ذی صلاح در مورد آن استعلام کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه ماجرای برنج‌های آلوده نباید دوباره درباره گندم‌های آلوده تکرار شود، خواستار آن شد که مسئولان امر در وزارت صنعت، معدن و تجارت قبل از انجام هرگونه وارداتی از جمله واردات گندم به کشور حتما تائیدیه مراجع ذیصلاح را اخذ و سپس نسبت به واردات آن اقدام کنند.

فارس به نقل از حقیقت پور تاکید کرد: امروز گندم ما با قیمتی معادل کاه در داخل خریداری می‌شد که به نظر می‌رسد چنین سیاست غلط در سیب‌زمینی نیز تکرار شود که سعی شد برای از بین بردن این مشکل اقدامات پیشگیرانه انجام شود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.