یادداشت وارده: بیست و هشت سال از قتل عام زندانیان سیاسی در تابستان ٧۶ می گذرد و آمران و عاملان این کشتار بی رحمانه ھمچنان به یمن در دست داشتن اھرم ھای قضایی و سیاسی کشور به جنایت مشغولند.
اعدام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ واقعهای بود که طی آن عده بسیاری از زندانیان سیاسی در زندانهای جمهوری اسلامی در ایران در ماههای مرداد و شهریور ۱۳۶۷ اعدام شدند. به طور کلی جرم زندانیان همکاری با سازمانهای مخالف جمهوری اسلامی به خصوص سازمان مجاهدین خلق ایران و همچنین طیفهای مختلف گروههای چپ و کمونیست بود. تعداد قربانیان این واقعه نزد مراجع مختلف متفاوت و بین ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر است. بیشتر اعدامشدگان چپگرای زندانهای تهران در گورهای دستهجمعی در گورستان خاوران به خاک سپردهشدند.
متأسفانه تاکنون از سوی نیروھا و شخصیت ھای سیاسی آنطور که باید و شاید تلاش درخوری برای شناساندن چھره ی این جنایتکاران در سطح بین المللی انجام نگرفته است و غالب تلاش ھا در نیمه راه و بدون حصول نتیجه ای مشخص رھا شده است. در شرایط کنونی وظیفه ی ماست که از ھمه ی نیروی خود در مسیر افشای این جنایتکاران استفاده کنیم.
صادر کننده فرمان قتل عام کشتار زندانیان سیاسی در جریان قتل عام ۶٧
روح الله خمینی و سید احمد خمینی
روح ﷲ خمینی به عنوان صادر کننده فرمان قتل عام و احمد خمینی به عنوان نویسنده متن حکم قتل عام و پیگیری کننده اجرای آن، نقش اساسی در این کشتار بزرگ داشتند. فرمان خمینی برای قتل عام زندانیان مجاھد در شش مردادماه ٧۶ صادر شده است. در شھریور ۱۳۶۷ حکم جدیدی برای قتل عام زندانیان مارکسیست صادر شد که متأسفانه تاکنون متن آن انتشار نیافته است و مشخص نیست حکم شفاھی بوده یا کتبی.
اعضا هیئت قتل عام (هیئت مرگ) ۱۳۶۷
از راست به چپ: اسماعیل شوشتری – علی مبشری -مصطفی پورمحمدی -حسینعلی نیری- ابراھیم رئیسی – مرتضی اشراقی
افراد فوق در دادگاه ھای تشکیل یافته در اوین و گوھردشت حضور به ھم رسانده و فرمان اعدام زندانیان را پس از مشاوره کوتاھی صادر میکردند. اعضا هیئت قتل و عام فوق (هیئت مرگ) در مرداد و شهریور ۶۷ فرمان خمینی مبنی بر کشتار هزاران زندانی سیاسی را اجرا کردند.
مسئولان قتل عام زندانیان سیاسی در سال ٧۶ در وزارت اطلاعات
وزارت اطلاعات جمھوری اسلامی در برنامه ریزی و اجرای این جنایت بزرگ علیه بشریت، نقش اساسی را به عھده داشت. افراد فوق در زمره ی مسئولان درجه اول و تأثیرگذار وزارت اطلاعات بوده اند. این افراد در جریان قتل ھای زنجیرهای، قتل ھای سیاسی و غیرسیاسی دو دھه گذشته، سرکوب زنان، دانشجویان، کارگران، روشنفکران، روزنامه نگاران و فعالان سیاسی نقش عمده و تعیین کننده ای داشته اند. غلامحسین محمدی گلپایگانی و اصغر حجازی با اداره ی دفتر خامنه ای نقش مھمی در پیش برد سیاست ھای رژیم دارند.
از راست به چپ: ردیف اول، محمد محمدی ری شھری (وزیر)-علی فلاحیان (قائم مقام) -مصطفی پورمحمدی
ردیف دوم: غلامحسین محسنی اژه ای -روح ﷲ حسسینیان -احمدپورنجاتی (مدیر کل وزارت اطلاعات)
ردیف سوم: علی اصغر حجازی و غلامحسسین محمدی گلپایگانی
مسئولان شورای عالی قضایی در دوران قتل عام
از راست به چپ: مرتضی مقتدایی- سید عبدالکریم موسوی اردبیلی- محمد موسوی خوئینی ھا- سید محمد موسوی بجنوردی- سید محمد حسن مرعشی شوشتری
شورای عالی قضایی رژیم به عنوان بالاترین مرجع قضایی در دوران قتل عام، مسئولیت مستقیم قتل عام زندانیان سیاسی را به عھده داشت. از پنج عضو شورای عالی قضائی در دوران قتلعام ٧۶، سه نفر عبدالکریم موسویاردبیلی، سید محمد بجنوردی و سید محمد موسوی خوئینی ھا امروز وابسته به جناح »اصلاح طلب« رژیم ھستند.
مسئولان سازمان قضائی نیروھای مسلح در دوران قتل عام
از سمت راست به چپ: محمد نیازی-علی یونسی-علی رازینی
روح ﷲ خمینی در تاریخ ٢ مرداد ۱۳۶۷ پیش از شروع عملیات »فروغ جاویدان« ارتش آزادیبخش با صدور فرمانی خطاب به علی رازینی رئیس سازمان قضایی نیروھای مسلح او را مأمور کشتار وسیع سربازان و درجه داران ارتش و نیروھای نظامی می کند.