علی‌رغم تکذیب دادگستری؛ پدر زندانی امنیتی توسط معاون دادستان مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته است / سند صوتی

پنجشنبه, 4ام شهریور, 1395
اندازه قلم متن

pedar-iraj-mohammadi-300x191

روز دوشنبه هفته جاری پدر سالخورده ایرج محمدی زندانی امنیتی زندان مرکزی تبریز که بعد از ۱۰ روز بی خبری از فرزندش به دادستانی این شهر مراجعه کرده بود، توسط معاون دادستان استان آذربایجان شرقی «سید محسن قریشی» مورد هتک حرمت و ضرب‌وشتم قرار گرفت. امروز آقای مظفری رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی این خبر هرانا را «کذب محض» دانست. پدر آقای محمدی در گفتگوی امروز خود با هرانا نسبت به این تکذیبیه واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز جاری رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی، حکمتعلی مظفری در گفت‎وگو با رسانه های داخلی، خبر روز گذشته هرانا مبنی بر ضرب‌وشتم پدر سالخورده یک زندانی امنیتی توسط معاون دادستان نظامی تبریز، را «کذب محض» خواند.

آقای مظفری در سخنان خود مدعی شد: “طبق اطلاعاتی که از معاون دادستان نظامی استان دریافت کردم، پدر این محکوم امنیتی هفته گذشته با معاون داستان به صورت تلفنی ارتباط برقرار کرده، بنابراین انتشار این خبر مبنی بر حضور وی در دادسرا و هتک حرمت و ضرب و شتم توسط معاون دادستان کذب محض است.”

علیرغم ادعای رئیس دادگستری استان آذربایجان شرقی، پدر ایرج محمدی در گفتگوی امروز خود با گزارشگر هرانا با تاکید بر سخنان پیشین خود و «کذب» خواندن مدعیات مقام قضایی گفت: “بعد از ۱۰ روز که پسرم از زندان تبریز زنگ نزده بود و نگران مانده بودیم، به زندان مراجعه کردم و فهمیدم به سلول انفرادی منتقل شده و از حق تماس و ملاقات محروم است. به آقای قریشی مراجعه کردم تا نامه ای برای ملاقات بدهد. اما جوابی به من ندادند. من هم چند ساعتی آنجا نشستم و گفتم تا جوابی نگیرم از اینجا نمی‌روم. که آقای قریشی و همراهانش آمدند و مرا به با کتک با سیلی و لگد گرفتند. و پس از آن هم به بیمارستان رفتم. در حال حاضر نیز پایم باد کرده است.”

آقای محمدی هم‌چنین این تکذیبیه را «سرپوش گذاشتن بر ظلم» عنوان کرد و بر پیگیری شکایتش از سید محسن قریشی معاون دادستان نظامی تبریز به دلیل مورد «ظلم و بی‌حیثیتی» قرار دادن خود تاکید کرد.

آقای حکمتعلی مظفری هم‌چنین در قسمت دیگری از اظهارات ناصحیح امروز خود گفت “با توجه به اینکه یک سال از حبس این محکوم امنیتی باقی مانده است وی از بند نظامی به بند عمومی انتقال داده شده بود و پدرش به دلیل عدم اطلاع از این موضوع برای ملاقات به زندان مراجعه می کند و در نهایت طی تماس تلفنی، معاون دادستان وی را راهنمایی می‎کند.”

این ادعا در حالی مطرح میشود که چندی پیش آقای قریشی دربازدید از زندان تبریز و مواجه با اعتراض ایرج محمدی و محمدامین آگوشی دو زندانی امنیتی در زندان، مورخ ۲۳ مردادماه دستور به « لغو مرخصی، ملاقات و تلفن» آن‌ها داد. این دو زندانی نیز با دوختن دهان خود دست به اعتصاب غذای اعتراضی زدند که با دستور این مقام قضایی به مدت ۱۰ روز به سلول‌های انفرادی بند ویژه این زندان منتقل شدند.

نهایتا بعد از ۱۰ روز آزار و اذیت در سلول انفرادی، روز دوشنبه اول شهریور، این دوزندانی با قول مساعد مدیر داخلی زندان «آقای شکری‌پور» به اعتصاب غذای خود پایان داده و از سلول‌ انفرادی به بندهای جداگانه (غیر از بند سابق خود) منتقل شدند.

ایرج محمدی به بند ۹ زندانیان پرخطر و محمد امین آگوشی به بند «سه گانه» (مخصوص سارقین) منتقل شدند که آقای آگوشی از رفتن به این بند خودداری کرده و در حال حاضر به طور موقت در قرنطینه این زندان نگهداری می‌شود.

این درحالی است که این زندانیان وسایل شخصی خود را همراه نداشته و به بندهای سابق خود نیز بازنگشته اند که این موضوع نیز مشکلاتی را برای آن‌ها بوجود آورده است.

لازم به یادآوری است، ایرج محمدی در اردیبهشت ماه سال ۸۸ به همراه محمدامین آگوشی و احمد پولادخانی به اتهام جاسوسی دستگیر و سرانجام در فروردین ۱۳۹۱ هر کدام به ده سال حبس تعزیری همراه با تبعید محکوم شدند.

هرانا پیش‌تر گزارش کرده بود، آقای محمدی در زاهدان مورد معاینه قرار گرفت و توسط کمسیون پزشکی تایید شد که ایشان باید تحت درمان باشد. اما این روند در زندان تبریز رعایت نمی شود و مسئولین زندان جواب مناسبی نمی دهند. هم اکنون وضعیت وی نامناسب است. به دلیل شرایط سخت زندان و تحمل هشت ماهه سلول انفرادی در بازداشتگاه سپاه پاسداران ارومیه که توام با ضرب و شتم بوده و بطور خاص به دلیل ضرباتی که به سرش خورده دچار بیماری و اختلالات اعصاب و روان شده است و در حال حاضر در زندان تبریز نیازمند درمان و دارو است.

محمد امین آگوشی در تاریخ اول مهرماه ۸۶ به اتهام جاسوسی و همکاری به نفع حکومت اقلیم کردستان بازداشت شد. ۷ ماه و ۲۰ روز در سلول های انفرادی قرارگاه رمضان وزارت اطلاعات واقع در شهرستان ارومیه جهت بازجویی بسر برد و پس از گدشت ۸ ماه از بازداشت خود با قرار وثیقه ی ۱۵۰ میلیون تومانی که از سوی شعبه ی ۲ بازپرسی دادسرای نظامی ارومیه توسط بازپرس پرونده آقای باغبان صادر شده بود، آزاد شد.

در اردیبهشت ماه سال ۸۶ با مراجعه به شعبه ی ۲ دادسرای نظامی شهرستان ارومیه به ریاست آقای حافظ غفاری و قاضی پرونده آقای صمیمی، تفهیم اتهام و به اتهام محارب متهم شناخته شد و به زندان مرکزی ارومیه انتقال داده شد. پس از گذراندان ۴ ماه در زندان مرکزی ارومیه بعد از ۵ جلسه تشکیل دادگاه به ریاست حافظ غفاری با توهین حکم اعدام از طریق تیرباران صادر و اعلام گردید.

با اعتراض به حکم صادر شده، پرونده برای دادرسی به دیوان عالی کشور شعبه ی ۳۱ به ریاست محمد سلیمی انتقال داده شد و حکم اعدام از طریق تیر باران به استناد ماده ۱۰۹ قانون اساسی تایید گردید.

در سال ۱۳۸۹ پرونده برای اعاده ی دادرسی باز و به دیوان عالی کشور شعبه ی ۳۱ فرستاده شد و حکم اعدام از طریق تیر باران به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری در تبعید تغییر پیدا کرد.

وی درمرداد ماه ۱۳۹۱ به زندان مرکزی زاهدان تبعید شده و بعد از یکسال موافقت دادستان دادسرای نظامی به مرخصی اعزام شد.

ایرج محمدی و محمد امین آگوشی در فروردین سال جاری از زندان زاهدان به زندان تبریز منتقل شدند.

در ادامه میتوانید فایل گفتگوی امروز آقای محمدی با گزارشگران هرانا و تکذیب ادعاهای رئیس دادگستری استان را بشنوید؛

be kanal site Melliun Iran bepeyvandid


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.