آخرین وضعیت ۹ زندانی در اعتصاب غذا / نامه سرگشاده ده زندانی از اوین

سه شنبه, 18ام آبان, 1395
اندازه قلم متن

etesab-9-nafar-300x191

۹ زندانی سیاسی و عقیدتی در زندان‌های تبریز، اوین و رجایی شهر با مطالبات مختلفی از پنج روز تا بیش از یک‌ماه است که در اعتصاب غذای اعتراضی به سر می ‌برند. در این بین حال عمومی برخی از این زندانیان نامناسب گزارش شده است. از سه زندانی سیاسی زندان تبریز، رسول رضوی، مرتضی مرادپور که به ترتیب در سی‌وپنجمین و چهاردهمین روز اعتصاب غذا به سر می‌برند، طی روزهای گذشته به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شدند. حسین علی‌محمدی اما هم‌چنان در زندان مرکزی تبریز نگهداری شده و در پنجمین روز از اعتصاب غذا است. در زندان اوین، وحید صیادی، آرش صادقی، دو برادر هنرمند مهدی و حسین رجبیان و علی شریعتی به ترتیب بیست‌وسومین، پانزدهمین، یازدهمین و هشتمین روز از اعتصاب غذای خود را پشت سر گذاشتند. از سوی دیگر وکیل محمدعلی طاهری زندانی عقیدتی زندان اوین بیش از یک ماه پیش، از اعتصاب غذای اعتراضی وی خبر داد، اما پس از آن هیچ اطلاعات جدیدی از سرنوشت این زندانی به دست نیامده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رسول رضوی، مرتضی مرادپور، محمدعلی طاهری، وحید صیادی، آرش صادقی، دو برادر هنرمند مهدی و حسین رجبیان، حسین محمدعلی و علی شریعتی، نه زندانی سیاسی و عقیدتی در زندان‌های تبریز، رجایی شهر کرج و اوین با تاریخ های متغیری از  پنج روز تا بیش از یک‌ماه در اعتصاب غذای اعتراضی به سر می ‌برند.

رسول رضوی زندانی سیاسی زندان تبریز از روز دوشنبه ۱۲مهرماه در اعتراض به احکام صادره دادگاه انقلاب و فشار نیروهای امنیتی در خصوص روند پرونده خویش دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است. این زندانی که سی‌وپنجمین روز از اعتصاب را پشت سرگذاشته، در پی درد شدید معده و بی حالی مفرط چندین بار متوالی به بند بهداری زندان تبریز منتقل و مورد درمان قرار گرفته بود. در آخرین خبر این زندانی سیاسی به همراه مرتضی مرادپور دیگر زندانی در اعتصاب غذای این زندان، به زندان رجایی‌شهر کرج تبعید شدند.

در رجایی شهر، مرتضی مرادپور دیگر زندانی سیاسی در یازدهمین روز اعتصاب غذای خود به سر می برد. این زندانی که از چهارم آبان ماه دست به اعتصاب غذا زده، روز یازدهم آبان توسط مسئول اندرزگاه، مامورین انتظامات و وکیل بند در بند ۱۲ زندان مرکزی تبریز مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود. یکی از نزدیکان آقای مرادی از ضرب و شتم مجدد وی هنگامی که قصد شکایت ازین موضوع را داشت، خبر داد. آقای مراد پور پس از چند روز بی خبری مشخص شد در روزهای گذشته همراه رسول رضوی از زندان تبریز به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شده است.

هم‌چنین در زندان تبریز، حسین علی‌محمدی نیز از روز سیزدهم آبان به اعتصاب غذا کنندگان این زندان پیوست و در پنجمین روز از اعتصاب غذای خود به سر می‌برد.

لازم به توضیح است، روز ۱۱ آبان بدنبال توهین به یک زندانی خارجی تبعه لهستانی در زندان تبریز و دخالت حمایتی تعدادی از زندانیان سیاسی این زندان، حسین علی محمدی و مرتضی مرادپور توسط مسئولین زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

گفته می‌شود، در این ضرب و شتم ها حسین علی‌محمدی از ناحیه سر دچار شکستگی و خونریزی شده و مرتضی مرادپور نیز بیهوش شد. پس از این واقعه آقای علی محمدی و آقای مرادپور به طور تنبیهی به بند ویژه منتقل شدند. آقای علی‌محمدی به بند ۱۲ (عمومی)منتقل شده و در اعتراض به ضرب و شتم، اقدام به اعتصاب غذا کرده است.

حسین علی‌محمدی ضمن تسلیم شکایت کتبی خود از سلطانی رئیس اندرزگاه، از ادامه اعتصاب غذا تا رسیدگی کامل قضائی در دادگاه صالحه خبر داده است.

آرش صادقی کنشگر مدنی زندانی در سالن ۱۰ بند هشت زندان اوین نیز از روز سوم آبان‌ماه در اعتراض به بازداشت همسرش گلرخ ابراهیمی ایرایی، دست به اعتصاب غذا زده است. این زندانی سیاسی پانزدهمین روز اعتصاب غذا را پشت سرگذاشته، با  فشار خون ۱۰ روی هشت، ۶ گیلوگرم (از ۶۸ به ۶۲) کاهش وزن دارد. مقامات امنیتی و قضایی در زندان اوین در دیدارهای جداگانه با آقای صادقی و همسرش خانم ایرایی گفته‌اند تا زمانی که آرش در اعتصاب غذاست از ملاقات با یکدیگر محروم خواهند بود. آرش صادقی کتبا از تزریق سرم خودداری کرده است.

وحید صیادی نصیری دیگر زندانی سیاسی در بند هشت زندان اوین از ۲۳ روز پیش، تاریخ ۲۵ مهرماه، در اعتراض به ۱۳ ماه بلاتکلیفی پرونده خود در اعتصاب غذا به سر می برد. آقای صیادی با اتهامات «توهین به مقدسات، توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام» در دادگاه بدوی به ۸ سال حبس محکوم شد. اما با گذشت ۱۳ ماه از تاریخ صدور حکم اولیه و اعتراض وی، هنوز هیچ حکمی از دادگاه تجدیدنظر دریافت نکرده است.

آقای صیادی در ابتدای شروع اعتصاب ۹۳ کیلو وزن داشت، اما در حال حاضر با ۱۰ کیلو کاهش به ۸۳ کیلوگرم رسیده است. فشار خون این زندانی ۱۰ روی ۸ گزارش شده است.

یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی به این خبرگزاری گفت: “وحید طی روزهای گذشته به دفتر حفاظت منتقل شده و وی را تهدید کرده اند که اگر به اعتصاب غذایت ادامه دهی به زندان فشافویه منتقل خواهی شد. باید کتبا بنویسی که اعتصاب نیستی و او نیز می گوید من اعتصاب خواهم بود اما برای جلوگیری از انتقال تنبیهی امضا می کند، اما بار دیگر به دفتر می رود و می نویسد اعتصاب هستم حتی اگر به فشافویه منتقل شوم و امضا می کند.”

دوبرادر هنرمند زندانی در زندان اوین، مهدی و حسین رجبیان، که به طور تنبیهی از هم جدا شده و در بندهای هفت و هشت این زندان نگهداری می شوند، از روز جمعه ۷ آبان در اعتصاب غذا هستند. این دو برادر که یازدهمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشته اند با افت فشار و کاهش وزن روبرو هستند. فشار خون حسین رجبیان ۱۰ روی ۸ بوده، با ۴ کیلو کاهش وزن دچار بی حسی دست و پا می شود و مهدی رجبیان با ۳ کیلو کاهش وزن (۶۸ به ۶۵) با فشار خون متغیر ۱۰ و ۹ روی ۸ مواجه است. روز دوازدهم آبان وی به دلیل «خون بالا آوردن» به بهداری منتقل شد. در بهداری به وی گفته شده خونریزی معده دارد و باید به بیمارستان منتقل شود، که در این بین با پزشک بهداری دچار درگیری فیزیکی شده و توسط این پزشک مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته است. مهدی رجبیان درحال حاضر در اعتصاب دارو نیز به سر برده و از پزشک مذکور شکایتی را تنظیم کرده است. وی پس از آن نیز خون بالا آورده است. این دو برادر نیز همراه با نگارش مکتوبی از تزریق سرم خودداری کرده اند.

برادران رجبیان روز پنجم ماه جاری با نگارش نامه‌ای در خصوص آنچه که در طول این چند ماه در زندان بر آن‌ها گذشته، در مورد اعتصاب غذای اعتراضی ماه گذشته و «فریب» توسط یک مقام قضایی، محرومیت از دیدار با وکیل و دیگر موارد حقوق نقض شده‌شان سخن گفته و از همه هنرمندان جهان خواستار نشان دادن «واکنشی مسالمت آمیز در شأن هنر» و تنها نگذاشتن‌شان شده‌ و از اعتصاب غذای مجدد و مصمم در آینده ای نزدیک خبر داده بودند.

یک منبع نزدیک به این دو برادر هنرمند زندانی به گزارشگر هرانا گفته بود: “خانواده رجبیان که نگران اعتصاب غذا و وضعیت سلامت مهدی و حسین هستند به دادستانی مراجعه کرده و با رفتار تند دادستان مواجه شده اند. به آن‌ها گفته شده خواسته برادران رجبیان غیر معقول است و هیچ جوابی نداده اند. از سوی دیگر در داخل زندان نیز افسر نگهبانی و رئیس زندان اوین با رفتاری تهدید آمیز از دو برادر خواسته اند اعتصابشان را بشکنند و به هیچ وجه اخبار اعتصاب غذایشان به بیرون درز نکند، در غیر این صورت عواقب ناخوشایندی در انتظارشان است.”

علی شریعتی، فعال سیاسی که روز دهم آبان‌ماه «درحال انجام کار اداری در شهرداری» بازداشت و برای تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکومیت خود به بند هشت زندان اوین منتقل شد، از بدو ورود در اعتراض به این اقدام دست به اعتصاب غذا زده است. این زندانی که هشتمین روز اعتصاب را گذرانده، طی روزهای اخیر قند و نمک را نیز قطع کرده و به همین دلیل با افت فشار (۹ روی هشت) روبرو بوده و تعادل خود را از دست داده است.

یک منبع نزدیک به زندانیان سیاسی در اعتصاب غذا در بند هشت زندان اوین به گزارشگر هرانا گفت: “این زندانیان مجبورند برای چک کردن فشار و وزن خود چهار طبقه شامل ۱۴۵ پله را طی کنند که این موضوع در افت فشارخون و انرژی آنها تاثیر مستقیم دارد، در صورتی که کادر پزشکی وظیفه دارد جهت چک زندانیان در اعتصاب غذا به بند آنها مراجعه کند.”

شایان ذکر است روز جاری تعداد ده تن از زندانیان بند هشت شامل «سعید جوکار، آرش مجدایی، احمد افضلی، نصرالله لشنی، نوید کامران، امیر امیرقلی، پیمان میرزایی، داوود کربلایی، صبری حسن پور و کوروش زعیم»، با نگارش نامه ای حمایت خود را از زندانیان در اعتصاب غذای این بند اعلام و از مسئولین خواستار رسیدگی به خواسته ها و وضعیت آنان شدند.

در این نامه آمده است: “انسان فاقد از عقاید و باورهایش، بنابر نفس انسان بودن دارای حق و حقوقی است طبیعی و بدیهی که در دنیای امروز تحت عنوان حقوق بشر باید رعایت شوند. به طبع، زندانیان از این حقوق که بعضا در در داخل ایران تحت حقوق زندانیان به آنها اشاره و تاکید شده است، برخوردارند. اما متاسفانه برخلاف عنوانهای مصوب این حقوق رعایت نمی شود. نقض این حقوق باعث شده برخی از زندانیان سیاسی اقدام به اعتصاب غذا نمایند. بازداشت های طولانی، اطاله روند دادرسی، برگزاری دادگاههای غیرعلنی و بدون وکیل مدافع، صدور احکام غیابی، ندادن فرصت مناسب به متهم جهت دفاع، صدور احکام سنگین و بی توجهی به تناسب جرم وحکم، رد درخواست های اعاده دادرسی، طولانی شدن زمان آزادی مشروط، عدم رعایت تفکیک جرایم در زندانها، بی توجهی به وضعیت بهداشت و درمان زندانیان، از جمله موارد نقض حقوق آنهاست.”

این زندانیان تاکید کردند: “مهدی رجبیان که مشکوک به بیماری ام اس است، بی توجهی به روند درمانش، آرش صادقی که در اعتراض به صدور حکم غیابی و غیرقانونی و عدم فرصت دفاع به همسرش و ایراد ماهوی در دادگاه که یکی از اتهاماتش باید در دادگاه کیفری رسیدگی می شده و نه دادگاه انقلاب، نحوه بازداشت و عدم پذیرش اعاده دادرسی وی (گلرخ ابراهیمی ایرایی) و علی شریعتی که در اعتراض به حکم خود و بی توجهی به اعاده دادرسی و … هم اکنون در اعتصاب غذا به سر می برند، بی توجهی به مطالبات برحق و قانونی این دوستان، وقتی فزونی می گیرد که هیچ یک از مسئولین کمترین توجهی به آنها و چرایی اعتصابشان نمی کند و بیش از دو ماه، دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی، آقای حاجی لو، به بند هشت زندان اوین حتی قدم هم نگذاشته.”

درپایان این نامه آمده است: “ما امضا کنندگان به منظور حمایت و همراهی مطالبات بر حق و قانونی اعتصاب کنندگان، فارغ از هر فکر و عقیده و گرایشی که دارند، به مسئولین نسبت به وضعیت خطیر آنها تذکر داده و تقاضا داریم که به وضعیت آنها رسیدگی و نسبت به مطالبات و خواسته هایشان توجه داشته باشند.”

از سوی دیگر آقای علیزاده طباطبایی، وکیل محمدعلی طاهری زندانی عقیدتی زندان اوین یک ماه پیش از اعتصاب غذای اعتراضی وی خبر داد، اما از آن پس، هیچ اطلاعی از سرنوشت این زندانی در دست نیست.

محمود علیزاده طباطبایی از وکلای محمدعلی طاهری با اعلام صدور منع تعقیب برای موکلش گفته بود که به دنبال آزادی آقای طاهری هستیم. این وکیل دادگستری بصورت ضمنی اعتصاب غذای موکلش را که آقای طاهری از آن با عنوان “روزه” یاد کرده، تایید کرده بود.

سازمان عفو بین الملل در دو بیانیه جداگانه در روزهای ۲۹ مهرماه و ۵ آبان با عناوین «بی خبری از محمدعلی طاهری، زندانی در اعتصاب غذا» و «محمدعلی طاهری کجاست؟» نسبت به بی‌خبری از آقای طاهری، بنیانگذار گروه عرفان حلقه، که در اعتصاب غذا به سر می‌برد، ابراز نگرانی کرده بود. این سازمان از حکومت ایران خواسته بود ضمن اطلاع رسانی در مورد وضعیت و محل نگهداری وی، فورا و بدون قید و شرط این زندانی عقیدتی را آزاد کنند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.