بسته خبری (۵۰): از افزایش نگران‌کننده مجرمان زیر ۱۸سال تا سیر صعودی دارو در کشور

شنبه, 4ام آذر, 1396
اندازه قلم متن

«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی می‌توانید روی وب‌سایت کمپین حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعه‌ای از خبرهای هفته می‌پردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکه‌های اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانه‌های دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه‌ و گزارش‌های کمپین را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

*برگزاری مسابقه فوتسال زنان ایران و ایتالیا بدون حضورخبرنگاران وعکاس‌ها

تیم‌های ملی فوتسال زنان ایران و ایتالیا در دو دیدار دوستانه در شهر تهران به مصاف یکدیگر رفتند. مسابقه‌ای که تنها به بانوان اجازه حضور در ورزشگاه داده شد و حراست ورزشگاه تمام موبایل‌ها و تلفن‌های همراه تماشاگران را از آنها می‌گرفت و اجازه عکاسی به هیچ کس از این مسابقات داده نشد. تیم ایتالیا در این این دومسابقه از حجاب استفاده نکرد.

در روز مسابقه دوم معصومه ابتکار از جایگاه ویژه شاهد تماشای مسابقه بود و لحظاتی از بازی را با تلفن همراه خود ضبط کرده بود که این مساله باعث اعتراض به تبعیض بین مقامات و دیگر تماشاگران شد.

*افزایش نگران‌کننده مجرمان زیر ۱۸ سال

حسن موسوی‌چلک مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیش از ۳۸ سال است که در حوزه سلامت اجتماعی غفلت کرده‌ایم، گفت: « بیش از ۴۰۰ هزار نفر ورودی زندانی داریم به طوریکه متأسفانه به ازای هر ساعت ۴۹ نفر روانه زندان می‌شوند.»

وی با تأکید بر افزایش آمار نگران‌کننده مجرمان زیر ۱۸ سال به ویژه دختران، یادآورشد: «در کشوری زندگی می‌کنیم که به ازای هر چهار ازدواج یک طلاق صورت می‌گیرد»

به گفته وی دومین پرونده قضایی این کشور مربوط به خشونت به ویژه خانوادگی است بنابراین آسیب‌های اجتماعی خانواده را که رکن اساسی جامعه است، نشانه گرفته چرا که اگر مشاهده کنید می‌بینید صحبت‌های ما در خانواده به ۱۵ دقیقه هم نمی‌رسد. (منبع: ایسنا)

*انتقاد نایب رییس مجلس ازر برخوردهای امنیتی با معلمان

محمدرضا عارف نایب رییس مجلس شورای اسلامی با انتقد از برخی برخوردهای امنیتی با معلمان و کارمندان آموزش‌و پرورش گفت: « آیا امروز معلم ما امنیت شغلی دارد؟ آیا معلمان می‌توانند نقشی را که از آنها انتظار داریم، محقق کنند؟ آیا ما توانسته ایم حداقل معیشت معلمان را تامین کنیم؟ چرا باید پیگیری مطالبات صنفی از سوی معلمان با برچسب ضدامنیتی و ضد انقلاب روبه‌رو شود؟ پیگیری مطالبات صنفی حق طبیعی معلمان است.»

وی هم‌چنین درباره مشکلات در زمینه آسیب‌های اجتماعی نیز گفت: «در بحث آسیب‌های اجتماعی در وضعیت نگران کننده هستیم و با بحران‌های اساسی مواجهیم. بالا رفتن نرخ طلاق، بالا رفتن سن ازدواج، بالا بودن آمار اعتیاد، از بین رفتن قبح فساد و مسائلی از این دست از جمله مواردی است که باید فکر اساسی و عاجلی برای آن شود و اگر امروز به عنوان مهم‌ترین مسئله با آن برخورد نکنیم نظام با گرفتاری‌هایی روبرو می‌شود» (منبع: آرمان)

*آمار نگران‌کننده تلفات تصادفات جاده‌ای در کشور

شهرام جباری زادگان  کارشناس برنامه ریزی شهری گفت:«تلفات جاده ای ایران هر ۱۰ روز معادل یک زلزله ۷.۳ ریشتری و مشابه زمین لرزه اخیری است که استان کرمانشاه را لرزاند.»

به گفته این کارشناس براساس گزارش سازمان پزشکی قانونی، در نیمه نخست امسال ۸ هزار و ۶۹۱ نفر در حوادث جاده ای کشور کشته و ۱۷۹ هزار و ۷۹۵ نفر مجروح و مصدوم شده اند. این کارشناس گفت: «به عبارتی، روزانه در کشورمان ۴۶ نفر در سوانح جاده ای کشته می شوند و ۹۶۶ نفر آسیب می بینند.» (منبع: مهر)

*باران آلوده برسر اهالی خوزستان

از چندین روز گذشته چندین استان کشور درگیر بارندگی‌های شدید هستند و در این میان در برخی استان‌ها بارندگی و آلودگی همزمان شده و زندگی را بر ساکنان آن سخت کرده است. در حالی که تهران اولین روز از سومین ماه پاییز را با هوای سالم آغاز کرد، اخبار متعددی درباره وضعیت وخیم آلودگی هوا در اهوازمنتشر شد. بارندگی در خوزستان شهروندان را دچار بیماری‌های تنفسی کرده و به این دلیل بیش از ۳۰۰ نفر به بیمارستان مراجعه کرده‌اند. این در حالی است که استان‌های مختلف با پدیده بارندگی رو‌به رو بوده‌اند.

در بوشهر نیز بارش شدید باران به تعطیلی مدارس انجامید.

*سیر صعودی قیمت دارو در ایران

روزنامه ابتکار در گزارشی به مساله سیرصعودی قیمت دارو در ماه‌های گذشته پرداخته است و اینکه هم‌چنان مصرف دارو در میان ایرانیان با معیارهای جهان فاصله بسیار زیاد دارد. در بخشی از این گزارش می‌خوانیم: « با گران شدن داروها وضعیت بیماران خاص اورژانسی‏تر می‏شود. بیماری‌های خاص به آن دسته از بیماری‌ها گفته می‌شوند که در جامعه به نوعی عام نیستند و برای درمان آنها باید شرایطی ویژه‌تر فراهم کرد. بیماری‌هایی نظیر‌ ام‏اس، دیالیز، هموفیلی و تالاسمی از جمله این بیماری‌ها هستند. معضل اصلی مبتلایان به این بیماری‌ها در کشور ما مشکل کمیاب یا نایاب بودن داروهای مورد نیازشان است که باعث شده مجبور به پرداخت هزینه‌های نجومی شوند.»

*افزایش جمعیت زندانیان جرایم غیرعمد

اسدالله جولایی مدیرعامل ستاد دیه با اشاره به رشد ۹ درصدی محکومان جرایم غیرعمد نسبت به آمار شهریور ماه سال جاری گفت: «در حال حاضر ۱۱ هزار و ۵۵۵ زندانی جرایم غیرعمد در کشور داریم که دو سوم این افراد واجد شرایط برای بهره‌مندی از کمک‌های ستاد دیه هستند.»

به گفته مدیرعامل ستاد دیه هم‌ اکنون ۳۰۹مرد ایرانی بابت ناتوانی در پرداخت نفقه مربوط به همسران خودشان در زندان ندانم‌کاری حبس هستند که ۴۰ نفر از این افراد تنها در استان آذربایجان غربی حضور دارند، خراسان رضوی و گیلان نیز هر کدام با ۳۵ زندانی از جمله استان‌های دیگری هستند که آمار بدهکاران نفقه در آن‌ها بالاست. (منبع: ایسنا)

*کشته و زخمی شدن کولبران

در مناطق مرزی پیرانشهر، یک کولبر در اثر شلیک نیروهای هنگ مرزی جان خود را از دست داد و دو تن هم دچار جراحت شدند. در حادثه‌ای دیگر در همین شهرستان، یک کولبر در هنگام تعقیب و گریز از سوی این نیروها بر روی مین رفته و یکی از پاهایش را از دست داد. دوکولبر زخمی شده در حال مدارا هستند.

هم‌چنین یک کولبر به نام “ادریس ـ م” معروف به شیرکو، ۲۷ ساله در حوالی سردشت، منطقه کانی زرد بر اثر برخورد با مین از ناحیه پا مجروح شده است.این حادثه در منطقە عمومی روستای “کانی زرد” از توابع بخش مرکزی این شهرستان روی داد.

*معوقات مزدی کارگران و تجمعات کارگری

تعدادی از آتش‌نشانان ایستگاه‌های مختلف ساوه به نشانه اعتراض در محوطه ایستگاه مرکزی آتش‌نشانی این شهر تجمع کردند.پرسنل یکی از ایستگاه‌های آتش‌نشانی ساوه در ارتباط با این تجمع گفت: «این آتش‌نشانان از مهرماه مطالبات مزدی دارند و حقوق برخی از آنها در دو ماه گذشته پرداخت نشده‌است»

از سوی دیگر کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه از مشکل تمدید نشدن دفترچه‌ بیمه‌های خود و اعضای خانواده‌هایشان خبر می‌دهند و رئیس اداره تامین اجتماعی هفت‌تپه می‌گوید کارفرمای هفت تپه هنوز لیست بیمه‌ماه‌های شهریور و مهر کارگران را ارسال نکرده است. گفتنی است در این شرکت نی شکر هفت تپه حدود ۵ هزار و۶۰۰ کارگر مشغول به کار هستند که به نقل از کارگران رسمی گفته می شود که جدا از مطالبات بیمه‌ای در حال حاضر چهار ماه نیز مطالبات مزدی از کارفرماطلبکارند.

هم‌چنین کارگران «کیش چوب» می‌گویند طبق وعده‌ای که کارفرما به آن‌ها در جریان اجتماعات اخیر داده بود، هنوز پولی به حساب کارگران پرداخت نشده و همچنان درهای این کارخانه به روی کارگران بسته است. به گفته کارگران؛ با وجود اتمام مهلت هنوز تا این لحظه خبر خاصی درخصوص وضعیت شغلی و پرداخت ۸ تا ۱۲ ماهمطالبات مزدی آن‌ها به دست نیامده است.

*شرایط عجیب برای نوازندگان زن در دانشگاه کاشان

معاونت فرهنگی دانشگاه کاشان در نامه‌ای به دبیر کانون موسیقی این دانشگاه محدودیت‌های جدیدی را در اجرای موسیقی زنده توسط زنان در این دانشگاه اعلام کرده است.

«محمدعلی کامفیروزی»، فعال دانشجویی،  امروز در توییتی به شرایط محدودکننده‌ی نوازندگی زن‌ها در دانشگاه کاشان اشاره کرد و نوشت: «شرایط اجرای نوازندگی خانم‌ها در دانشگاه کاشان:۱ . مجرد نباشند۲ . استفاده از هدبند۳ . حجاب مناسب۴ . از لباس تنگ، چسبان، کوتاه یا آستین کوتاه استفاده نکرده باشند۵ . جیغ نبودن رنگ لباس۶ . جز نوازندگی حرکت اضافه‌ای نداشته باشند۷ . در حاشیه یا پشت سر سایر اعضای گروه بنشینند.» (منبع: انصاف‌نیوز)

*برگزاری چندین تجمع اعتراضی در کشور

بیش از یک ماه از اعتراض کارگران کارخانه کمباین سازی تبریز نسبت به ۲۰ ماه مزد معوقه و برگزاری تجمع‌های کارگران این کارخانه می‌گذرد و کارگران هم‌چنان موفق به دریافت مطالبات خود نشده‌اند. به گفته یکی از کارگران با وجود اینکه کارفرما ماهانه ۷ درصد از کل حقوق کارگران بابت پرداخت بیمه تامین اجتماعی کسر می‌کند اما پرداخت حق بیمه آنها به تامین اجتماعی در چندین ماه گذشته با تاخیر همراه بوده به طوری که در حال حاضر تمدید دفترچه بیمه اعضای خانواده‌های آنها با مشکل روبرو شده است.

حدود ۷۰ نفر از کارگران شاغل در کارخانه سنگ بری پاسارگاد  نسبت به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود معترض‌اند. کارگران کارخانه سنگ بری پاسارگاد بابت سایر مطالبات مزدی و حق بیمه‌های پرداخت نشده نیز بستان کار هستند، از قرار معلوم کارفرما بدهی مالی زیادی به تامین اجتماعی دارد و در حال حاضر کارگران با مشکل تمدید نشدن دفترچه بیمه‌های تامین اجتماعی نیز روبرو هستند.

گروهی از بازنشستگان صنعت فولاد کشور برای چندمین بار با حضور مقابل مجلس شورای اسلامی، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. این گروه از بازنشستگان که از استان های اصفهان ،خوزستان ،کرمان ، گیلان ،تهران و البرز راهی ساختمان مجلس شورای اسلامی در میدان بهارستان شده‌اند، خواهان پرداخت به موقع حقوق و هزینه‌های جاری درمانی خود هستند.

چند صد نفر از کارگزاران بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.تجمع‌کنندگان خواسته اصلی خود را تعیین تکلیف استخدامی عنوان می‌کنند و می‌گویند: «قرار است در روزهای آتی قانون استخدام ما که در کمیسیون اجتماعی مجلس مصوب شده، در صحن علنی مجلس مطرح شود و ما خواستار تصویب این قانون هستیم.»

هم‌چنین مالباختگان موسسه کاسپین و افضل توس جلوی درب دادسرای عمومی انقلاب تهران واقع در میدان پانزده خرداد در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان و عدم پرداخت مطالباتشان تجمع کردند. تجمع‌کنندگان با سر دادن شعار‌هایی مسئولان بانک مرکزی و قوه قضاییه را مخاطب قرار دادند و رسیدگی هر چه سریعتر به خواسته‌هایشان را تقاضا کردند.

*اقدام به خودکشی در «سردشت» و «آبادان»

یک دختر نوجوان در سردشت با حلق آویز کردن خود خودکشی کرد و جان سپرد. علت خودکشی‌اش این نوجوان “مشکلات خانوادگی” عنوان شده است. طبق اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، هویت این دختر نوجوان «تانیا ابراهیمی» فرزند فتاح از اهالی روستای روستای دوله‌بی سردشت است.

هم‌چنین زن آبادانی دست به خودسوزی مرگبار در خانه اش زد. ماموران با حضور در محل پی بردند که زن جوان زمانیکه همسرش در خانه حضور نداشته اقدام به آتش زدن خودش کرده که خیلی زود همسایه ها متوجه این ماجرا شده وپس از خاموش کردن آتش، وی را به بیمارستان شهید بهشتی منتقل کرده اند.

برپایهٔ گزارش سازمان پزشکی قانونی ایران در سال ۱۳۸۰ از افراد درگذشته از خودکشی، خودسوزی با سهم ۷۰ درصدی مهم‌ترین روش خودکشی در میان زنان بوده است. هم‌چنین سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی های سالانه بیش از ۷ درصد از سوی پزشکی قانونی اعلام شده است.

*بازداشت شهروندان مشهدی فعال در «مدلینگ»

قادر کریمی فرمانده انتظامی خراسان رضوی با اشاره به دستگیری افرادی که در زمینه تبلیغات و مدلینگ  در فضای مجازی فعالیت می کردند ادعا کرد: «کارشناسان مرکز فضای مجازی پلیس امنیت عمومی استان مدیر یک واحد صنفی و هشت تن از همدستانش را در مشهد که با استفاده از تصاویر چند فرد ساده لوح برای تبلیغات و مدلینیگ لباس در فضای مجازی، اقدام به اشاعه فرهنگ منحط غربی می کردند، دستگیر کردند»

به گفته وی این اقراد تحویل مقام قضایی داده شده‌اند. (منبع: ایرنا)

*ویرانی ۱۰۰ درصدی ۱۴۰ واحد از مسکن مهر در زلزله کرمانشاه

گزارش تیم کارشناسی وزارت مسکن در باره تخریب زلزله استان کرمانشاه منتشر شد. براساس این گزارش از مجموع کل واحدهای مسکن مهر کرمانشاه، ۱۴ بلوک مشتمل بر ۱۴۰ واحد مسکونی به‌طور ۱۰۰ درصد تخریب شده‌اند؛ ۳۴ بلوک مشتمل بر ۶۵۳ واحد با دیوارهای جانبی فروریخته، ۹ بلوک مشتمل بر ۱۷۲ واحد با ترک‌های به پهنای بیش از ۴ میلیمتر و ۳۷ بلوک مشتمل با ۷۲۹ واحد با ترک‌های به پهنای کمتر از ۴ میلی‌متر شناسایی شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد در هر چهار سطح تخریب واحدهای مسکونی مهر، «ریزش نما» یکی از رایج‌ترین اشکال آسیب‌دیدگی بوده است. بررسی‌ها حاکی است از مجموع خرابی‌های مسکن مهر ۶۰ درصد مربوط به ساختمان‌های ساخته شده با اسکلت بتنی و ۴۰ درصد اسکلت فلزی بوده است.

این در حالی‌ست که خسارت‌های زلزله در کرمانشاه ۵۴ میلیارد یرآورد شده است.  (منبع: دنیای اقتصاد)

*فاطمه کروبی: «مسوولین در مورد حصر شفاف صحبت کنند»

فاطمه کروبی همسر مهدی کروبی از رهبران محصور خانگی گفت: «حدود سه هزار روز از حصر سه عزیز؛ آقایان کروبی و موسوی و خانم رهنورد می‌گذرد که خوراکی برای دشمنان شده است. حصر نه عقلانی است و نه انسانی . حصر کاملا غیر قانونی است. شورای امنیت ملی کشورمان با چه مجوزی چنین تصمیماتی را اتخاذ می‌کند. من از بزرگان و مسئولین می‌خواهم یک بار هم شده شفاف توضیح دهند. حاشیه رفتن که درست نیست. تا کی می‌خواهند از تریبون‌های رسمی و ملی هرچه می خواهند بگویند؟»

وی خطاب به مسوولین گفت: «یک لحظه فرصت به آن‌ها داده نشد از خود دفاع کنند. آقایان به دنبال فرسایشی شدن شرایط آن‌ها هستند که همین شده است.  چه پاسخی در آینده به ملت عزیز خواهند داد؟ عزت و ذلت دست خداوند است و این عزیزان در دل مردم هستند. می‌گویند فرجی می خواهد بشود؛ ما که ندیدیم. هیچ اتفاقی نیفتاده است. البته تازگی‌ها بچه‌ها می‌توانند بروند و بیایند و همچنین دو نفر با آقای کروبی دیدار کردند و خانه از حضور ماموران خالی شد.»

*روایت قتل‌های زنجیره‌ای از زبان یکی از متهمان

بعد از ۱۹ سال از روز آذر سال ۱۳۷۷ که در آن تاریخ پروژه قتل‌های زنجیره‌یی با قتل هولناک داریوش و پروانه فروهر وارد مرحله جدیدی شد که در پی آن اکبر خوشکوشک از نیروهای امنیتی دستگیر شد، انصاف نیوز مصاحبه مفصلی با خوش کوشک انجام داده است. در بخشی از این گفتگو آمده است: «سعید امامی اصلا در آن دوره نه معاون امنیت بود و نه هیچ کاره‌ی دیگری. بعد از قتل‌های زنجیره‌ای کوی دانشگاه اتفاق افتاد. سعید امامی قبل از ماجرای قتل‌های زنجیره‌ای، یک نامه‌ای می‌نویسد که من نظرم این است که اگر بناست کار فرهنگی کنیم باید در مقابل این چیز‌ها بایستیم. ایشان مشاور وزیر بود و کاره‌ای هم نبود. این نامه را یکی از بچه‌های وزارت، از داخل وزارت بلند می‌کند و به روزنامه‌ی سلام می‌دهد. سلام هم آن‌را چاپ می‌کند و نتیجه‌اش می‌شود کوی دانشگاه. کوی دانشگاه تمام شده بود که نصفه شب ریختند و آتش زدند و  این‌ها. من همه را می‌دانم ولی نمی‌گویم، چون نمی‌خواهم دوباره به زندان بروم. می‌دانم چه کسی دستور داد، چه کسی چه‌کار کرد.»

وی در این مصاحبه به مباحث امنیتی دیگری چون سرنوشت مسعود رجوی نیز اشاره می‌کند.

*توصیه آیت‌الله مکارم شیرازی برای اهدای نوبل به سردار سلیمانی

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به جنگ علیه داعش و ادعای قاسم سلیمانی درباره نابودی داعش گفت: «نه تنها خطری از کشورهای منطقه دفع شد؛ بلکه خطر بزرگی از کل جهان برطرف گردید؛ چراکه این قوم تبهکار و وحشی هیچ چیز را به رسمیت نمی‌شناختند. بنابراین اگر دنیا قدردان باشد، سزاوار است از طرف سازمان ملل از این سردار شجاع و همرزمانش تشکر گردد و متولیان جایزه نوبل به جای خطاهای گذشته، بهترین جایزه را به این سردار رشید بدهند که آتش جنگ به وسیله او و هم رزمانش خاموش شد و دنیا از یک کابوس خطرناک رهایی یافت.»

*بازگشت به دوران «کمیته‌های انقلاب» با گشت‌های محلی بسیج

روزنامه اعتماد در مطلبی به سخنان اخیر رییس بسیج پرداخته که در روزهای گذشته خبر از به راه‌افتادن گشت‌های محلی به جای گشت‌های بسیج داده بود. در این مطلب با اشاره به اینکه این فرمان می‌تواند بازگشت به دوران «کمیته‌های انقلاب» در دهه ۶۰ باشد، آمده است: «گویا فرماندهی جدید قصد دارد در سمت مدیریت جدید نظامی خود که تجربه نشان داده عمدتا طولانی مدت است آرام آرام به سمت تحول پیش برود. تحولی که باید دید روندی رو به جلو یا مرور خاطرات دهه ۶۰ و ۷۰ است. چرا که بنا بر آنچه رییس سازمان بسیج توضیح داده قرار است با دستی بازتر ایست‌های بازرسی که معمولا مختص به چند چهارراه و خیابان اصلی بوده‌ و هست به گشت‌هایی مبدل شود که ماموریت‌شان از ایستادن بر سر چهارراه‌ها، به حضور محله به محله مبدل شود.»

به نوشته این روزنامه تحولات سازمان بسیج بعد از روی کارآمدن غیب‌پرور بسیار گسترده پیش رفته است. در روزهای گذشته طرح تقویت بسیج در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.

*دیدار مجتبی ذولنور با مهدی کروبی در حصر

دو نماینده مجلس ضمن تأیید دیدار ذوالنوری با مهدی کروبی گفتند، از جزییات این دیدار اطلاع ندارند. محمد کاظمی و در واکنش به انتشار خبری در مورد دیدار مجتبی ذوالنوری نماینده اصولگرای قم با مهدی کروبی از رهبران جنبش سبزگفت: «آنچنان که از شنیده‌ها مطلع هستم این دیدار انجام شده است. نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: «طبیعتا در جریان جزئیات بیشتری از این جلسه نیستم اما آقای کروبی نیز برگزاری دیدار را تایید کرده‌اند.»

مصطفی کواکبیان دیگر نماینده اصلاح‌طلب و از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در پاسخ به سؤالی در مورد تأیید خبر دیدار ذوالنوری با کروبی گفت: «صرفا مطلعم که این دیدار انجام شده اما از جزئیات آن باخبر نیستم.» (منبع: ایلنا)

*حمله تند قالیباف به اصولگراها و اصلاح‌طلبان

محمدباقر قالیباف شهردار سابق تهران و عضو فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام، به آسیب‌شناسی جریان‌های سیاسی کشور پرداخت وادعا کرد: «اصلاح‌طلبی به جای اینکه بالی برای مردم باشند وبال مردم شدند، مردم را به سمت بیگانه سوق داد و مبارزه با ظلم و توجه به مستضعفین و به این آرمانها توجهی نکرد اما بخشی ازاین جریان به این مبانی اعتقاد دارند اما برخی‌شان هم در قلم اعتقاد دارند اما در حوزه عملکردی یا نخواستند و یا نتوانستند به این مبانی عمل کنند.»

وی هم‌چنین درباره اصول‌گرایان نیز گفت: «اصولگرایی می‌توانست خواست‌های انقلاب اسلامی را محقق کند اما نتوانست. بعد جنگ مسیر برای حرکت فراهم بود. اگردو رکن مهم داشته باشیم یکی مردم است و اصولگرایی. این جریان شعار مردم باوری را داد اما در عمل به آن باور نداشت و اعتقاد قلبی به مردم باوری در این جریان سیاسی نبود.»

قالیباف هم‌چنین در توضیح نواصولگرایی نیز گفت: «نواصول‌گرایی با فرهنگ پدرخواندگی ساخته نمی‌شود؛ نواصولگرایی پدرخوانده نمی‌خواهد. هیچ کس دیگر حق ندارد به عنوان پیشکسوت جلوی بروز این ظرفیت عظیم جوانان با انگیزه و پخته را سد کند، چون همیشه مانع نیروهای جوان و توانمند شدیم.»  (منبع: مهر)

*سی هزارمیلیارد بدهی شهرداری خرج تبلیغ برای انتخابات ریاست جمهوری

حسین مرعشی فعال سیاسی اصلاح‌طلب با انتقاد از بدهی‌های بالای شهردار سابق تهران گفت: «دراین شهر می‌خواستند تبلیغ کنند و فردی را از شهرداری، رئیس‌جمهور کنند. با دلار ۸۰۰ تومان از چین یا کره قرض گرفتند، اتوبان طبقه دوم صدر را ساختند. امروز که دلار شده چهار هزار تومان باید شهرداری پس بدهد.۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی درست کردند، برای اینکه می‌خواستند برای یک شخص تبلیغات کنند. بعد تراکم فروختند و شهر را ناموزون کردند.» (منبع: انتخاب)

*تلاش تندروها برای اخراج فائزه هاشمی از دانشگاه آزاد

روزنامه آرمان امروز در گزارشی با اشاره به حرکت‌های سیاسی و جدید تندروهای اصول‌گرا در جهت حذف چهره‌های نردیک به اصلاح‌طلب‌ها نوشت: «این بار قرعه به نام فائزه هاشمی افتاد. دختر آیت‌الله هاشمی که سال‌هاست به بهانه‌های مختلف مورد هجمه دلواپسان قرار می‌گیرد و کمتر در مقام پاسخ به‌ این طیف بر‌می‌آید.»

به نوشته این گزارش؛ گویی در اتاق تخریب دلواپسان فقط به آنها دیکته می‌شود که چه کنند. هدفمند بودن تخریب فائزه هاشمی زمانی بیشتر نمایان شد که «اطلاعات روز» محور گزارش خود را نه دیدار دختر آیت‌الله هاشمی با کمال‌آبادی بلکه لزوم اخراج او از دانشگاه آزاد انتخاب کرد و با ادعای نامه علی‌اکبر ولایتی مبنی بر لزوم اخراج دختر آیت‌الله هاشمی تاکید کرد.

دربخشی از گزارش این رسانه اصول‌گرا «عدم اخراج فائزه هاشمی و عدم عزل رئیس واحد پردیس، دوئل جدی فائزه هاشمی با علی‌اکبر ولایتی خواهد بود. فائزه درصدد است اثبات کند حتی برخورد با اساتید در دانشگاه آزاد نیز، برخورد‌های احساسی و با افراد بدون پشتوانه است.»

*تشبیه رفتار احمدی‌نژادی‌ با هاشمی رفسنجانی توسط کیهان

روزنامه کیهان با اشاره به رفتار احمدی‌نژاد وحلقه نزدیکان وی مدعی شد: «حلقه احمدی‌نژاد رفتار زیگزاگی مشابهی نیز با کسانی چون مرحوم هاشمی رفسنجانی و سید حسن خمینی داشته‌اند؛ زمانی، احمدی‌نژاد بیشترین مجادلات و خصومت‌های دوطرفه را با هاشمی داشت اما پس از رد صلاحیت مشایی و هاشمی در انتخابات ۹۲، پیشنهاد اعتراض هماهنگ و مشترک را به هاشمی داد. همچنین اگرچه احمدی‌نژاد و سید حسن خمینی درگیری‌های متعدد از جمله در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی داشتند، اما سیدحسن یکی از دفاتر فعالیت احمدی‌نژاد و اطرافیانش را در شمال شهر تهران تأمین کرده است. گفتنی است مدعیان تحصن، دیروز پس از مواجه شدن با بی‌اعتنایی و عدم استقبال مردم، مجبور به پایان نمایش خود شدند.»

*حسین زمان: «شخص لاریجانی نامه زد که آثارم پخش نشود»

«حسین زمان» از اولین خوانندگان موسیقی پاپ پس از انقلاب درباره‌‌ی ۱۵ سال ممنوع‌الکاری و شرایط او در طول مدت فعالیت حرفه‌ایش پرداخته و درباره‌ی سانسور خود در صداوسیما گفت: «ممنوع الپخش شدن آثار من از زمان آقای لاریجانی شروع شد. آقای لاریجانی رسما نامه زد که هیچ‌ یک از شبکه‌های رادیو و تلویزیون حق پخش آثار من را ندارند. من این نامه را به چشم خودم دیدم که در آن اعلام کرده بودند که هیچ یک از آثار من نباید پخش شود. باید از خود آقای لاریجانی پرسید که دلیل این کار چه بوده است؟ من که متوجه نمی‌شوم» (منبع: انصاف نیوز)

*امام جمعه سرپل‌ذهاب: «خدا لعنت کند کسى را که واسطه آزادى سازندگان مسکن مهر شود»

امام جمعه اسلام آباد غرب بشدت پیمانکاران مسکن مهر را مورد انتقاد قرار داد. به گفته وی با توجه به رصدى که داشتم، پیمانکار مسکن مهر دستگیر نشده و او هم باید دستگیر شود. ببینید چه خانه هایى براى مردم ساختند. ستون ها را به جاى سیمان با “آجر پاره و گونى” پر کردند. و به این خانه ها رنگ و لعاب دادند. خاک بر سر شما که مى خواهید اینگونه نان بخورید.

وی هم‌چنین گفت: «خدا لعنت کند کسى را که واسطه آزادى اینها شود. دیشب ساعت یک رفتم دیدم نابینایى که ساکن مسکن مهر بود در چادر مى لرزید. گفتند طلا فروختیم تا در این مسکن ساکن شدیم. اینها خیانت کارند وکسانى هم بخواهند واسطه آزادى آنها شوند خیانت کارند.» (منبع:نواندیش)

*ادعای جدید علم‌الهدی درباره امام رضا

سیداحمد علم‌الهدی  امام جمعه مشهد با اشاره به اینکه برخورد حضرت با جریان آتئیست، یهودیت و نصرانی، برخورد مذاکره و گفت‌وگو نبود ادعا کرد: «برخی سیاسیون واژه‌ها را دستکاری می کنند، ما مناظرات امام رضا داریم، مذاکرات امام رضا نداریم؛ امام رضا، امام مناظره است نه مذاکره؛ امام رضا در این عرصه جنگیدند و مبارزه کردند نه مذاکره.»

امام جمعه مشهد و نماینده رهبری در این شهر از مخالفان اصلی و همیشگی مذاکرات هسته‌یی ایران با کشورهای غربی بوده است. (منبع: انتخاب)

*هشت سال تجاوز ناپدری به دختر شانزده ساله مشهدی

دختر ۱۶ ساله به کارشناس و مشاور اجتماعی کلانتری میرزاکوچک خان مشهد گفت که ناپدری او از سن ۸ سالگی شروع به سواستفاده جنسی از وی کرده و این تجاوز در طی ۸ سال گذشته ادامه داشته است اکنون که در موقعیت ازدواج قرار گرفته است از چگونگی مواجه با این موضوع مستاصل مانده است.

به گفته این دختر ۱۶ ساله رفتارهای ناپدری در سال‌های سال ادامه داشته و در تمام این سال‌ها شرم اجازه نمیداده تا این رفتارها را برای مادر خود تعریف کند. در سال‌های اخیر آمار خشونت‌های خانگی در ایران افزابش بی سابقه داشته است. (منبع: برنا)

*تجمع خانواده‌های کارگران بافق مقابل فرمانداری شهر

جمعی از خانواده‌های کارگران مجتمع معدنی فسفات اسفوردی بافق با تجمع مقابل ساختمان فرمانداری نسبت به عدم پرداخت حقوق معوقه همسران خود گلایه کردند. به گفته یکی از این افراد از یکسال پیش که این معدن به بخش خصوصی واگذار شده فیش حقوقی به کارگران داده نمی‌شود.

همسر کارگر دیگر معدن فسفات اسفوردی همچنین از کاهش پایه حقوق کارگران از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان صحبت به میان آورد و گفت: «برخورد شرکت با کارگران به گونه ای است که اطمینان آنها به این شرکت را سلب کرده است.» همسر یکی دیگر از کارگران این معدن با بیان اینکه ۵ ماه به دنبال دریافت حق بیمه تکمیلی خود بوده است، گقت: «حقوق کارگری که ۱۶ سال سابقه کاری دارد با کارگر ۱ ساله یکسان است.»

*درخواست برندگان جایزه نوبل برای آزادی احمدرضا جلالی

بیش از صد نفربرنده نوبل در رشته‌های مختلف، در نامه‌ای به نمایندگی ایران در سازمان ملل، خواستار آزادی احمدرضا جلالی شدند. بنا بر گزارش‌ها آقای جلالی، پژوهشگر ساکن سوئد، در ایران به اعدام محکوم شده‌است. نامه ارسالی به غلامعلی خوشرو، نماینده ارشد جمهوری اسلامی در سازمان ملل را ریچارد رابرتس، زیست‌شناس و بیوشیمیست بریتانیایی، برنده جایزه نوبل پزشکی در سال ۱۹۹۳ نوشته‌است. ۷۴ برنده جایزه نوبل در رشته‌های مختلف از شیمی و پزشکی تا اقتصاد و صلح، نیز آن را امضا کرده‌اند.

به گفته امضاکنندگان نامه، وضعیت و نحوه بازداشت این پژوهشگر ایرانی، به‌خودی‌خود مایه نگرانی گسترده است و سندی از خود دکتر جلالی، این تردید جدی را سبب شده، که «محکومیت غیرقانونی و ناعادلانه او»، به‌دلیل خودداری از همکاری‌اش با نیروهای امنیتی ایران، صورت گرفت.

دراین‌باره بیشتر اینجا را بخوانید.

*ممنوعیت استفاده از اپلیکیشن «ویز» برای رانندگان ایران

تاکسی یابهای اینترنتی در اطلاعیه ای از رانندگان خود خواسته اند که از این پس از اپلیکیشن مسیریاب Waze استفاده نکنند. در این اطلاعیه آمده است که به دستور مقام قضایی، از تاریخ ۳۰ آبان ماه جاری تمام اپلیکیشن‌های درخواست خودرو موظف به منع استفاده از مسیریاب Waze توسط کاربران خود هستند. در این اطلاعیه استفاده از سایر مسیریاب‌های جایگزین و بومی پیشنهاد شده است.

دلیل اصلی فیلتر شدن این اپلیکیشن سرمایه‌گذاران اسراییلی آن اعلام شده است. از طرفی این موضوع باعث اعتراض کاربران نیز بوده است چراکه به نوعی گویای سرقت و دسترسی دولت به تلفن‌ها و وسایل شخصی ارتباط جمعی‌ست.

دراین‌باره بیشتر اینجا را بخوانید.

*وضعیت رنج‌آور زنان و کودکان در روستاهای کرمانشاه

روزنامه ابتکار در گزارشی میدانی به وضعیت زنان و کودکان بعد از زلزله کرمانشاه  پرداخته است. در بخشی از این گزارش آمده است: «به روستاها و شهرهای کوچک زلزله‌زده که قدم می‌گذاری، اولین تصویری که نگاهت را در بند می‌کشد، کودکان معصوم روستایی هستند که با نگاهی سرشار از درد و التماس برای کمک، درحال تماشای عابران هستند. با اینکه آمار و ارقام کشوری از خلوت شدن روستاها حکایت دارند اما در روستاهای استان کرمانشاه زندگی هنوز هم در جریان است. زندگی‌ای که بافت سنتی جامعه بر آن حاکم است و همین باعث شده تا هر کدام از خانوارهای روستایی سه چهارتایی بچه داشته باشند. برای همین آسیب زلزله در مناطق روستایی بیشتر کودکان را تهدید می‌کند. »

به نوشته این گزارش تعداد مادران با فرزند شیرخواره یا کودک در این منطقه کم نیست و در این میان، مادرانی که فرزندان شیرخواره دارند به مراتب وضعیت‌شان حساس‌تر از بقیه است. مریض شدن مادر می‌تواند باعث شود که فرزندش هم مریض شود. بیشتر مواد غذایی که در کمک‌های مردمی که به دست این افراد می‌رسد کنسروهای سرد هستند و چون ویتامین و مواد مغذی به دست این مادران نمی‌رسد، نمی‌توانند به فرزندان خود شیر بدهند.

*کانکس جای کپر را در حاشیه تهران می‌گیرد

مسعود رضایی، نایب‌رییس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: ««مدت‌هاست که مسوولان وعده مبارزه با حاشیه‌نشینی می‌دهند اما هر روز شاهد رونق‌گیری شکل تازه‌ای از این معضل هستیم. خبرهایی که به ما رسیده حاکی از این است که هر روز تعداد افرادی که در کانکس‌ها زندگی می‌کنند، بیشتر می‌شود و تعداد خود کانکس‌ها هم رو به افزایش است. به نظر می‌رسد که کانکس‌نشینی در حال گرفتن جای کپرنشینی است درحالی که این تغییر شکل نه‌تنها کمکی به رفع حاشیه‌نشینی نمی‌کند بلکه به دلیل سیار بودن کانکس‌ها مشکلات دیگری هم به وجود می‌آید.»

به گفته وی گرانی و رکود در بازار مسکن یکی از دلایل این موضوع است و هم‌چنین سودجویی برخی و سوء‌استفاده از ناآگاهی کپرنشینان از دلایل دیگر است. (منبع: اعتماد)

*مدارسی در کنار «مین»

روزنامه بهار در گزارشی به مدارسی سرزده است که در مناطق پرخطر هستند و دانش‌آموزان در این مدارس با وضعیت بسیار خطرناکی مواجه هستند. در بخشی از این گزارش آمده است: «اهی روستای نشکاش از توابع مریوان شدیم.روستایی در دل کوه که مرزی نیست اما همچون اکثر نقاط کردستان ساکنان فقیری دارد.راهی شدیم تا از ۷ کودک قربانی مین در انفجار یک مین وسط روستا زیر درخت گردو عیادت کنیم.کودکان بعد از یک سال وضعیت مناسبی نداشتند.خبرگزاری‌ها این موضوع را به عنوان یک مورد از ده‌ها مورد انفجار بعد از جنگ تحمیلی به خوبی پوشش داده بودند و مسئولین ساکت و آرام از کنار ماجرا گذشتند.»

*رونق دوباره شرکت‌های «هرمی» در ایران

روزنامه بهار در گزارشی یه رونق دوباره شرکت‌های هرمی در ایران پرداخته و با توجه یه شرایط اقتصادی موجود درباره موج جدید این شرکت‌ها هشدار داده است.

در یخشی از گزارش روزنامه بهار آمده است: «برگزاری جلسات شرکت‌های هرمی این روزها در اقتصاد ایران رونق زیادی گرفته است، به خصوص در روزهای آخر هفته که تعداد زیادی از کارمندان و کاسبان، وقت بیشتری دارند تا در جلسات مشترک با برخی به اصطلاح سرگروه‌ها حضور یافته و بخت‌آزمایی کنند. همین چند سال پیش بود که تب شرکت‌های هرمی و خرید و فروش‌های گلدکوئیستی در اقتصاد ایران آنقدر رونق گرفته بود و در نهایت، عده‌ اندکی سود کردند و عده بیشتری، ضرر.»

*علی لاریجانی: «سازمان سنجش را منحل کنید»

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از روند ورود دانش آموزان به دانشگاه از طریق کنکور گفت: «دانشگاه‌ها باید خود بتوانند شخصیت‌های برتر علمی را انتخاب کنند و این روند کنکور است که به دانشگاه‌ها آسیب می‌زند.»

وی با اشاره به اینکه در گذشته مجلس طرحی برای لغو کنکور تصویب کرده بود گفت: «ما در مجلس تصویب کردیم که کنکور برداشته شود منتها سازوکار آن در وزارتخانه ها سامان پیدا نکرد. اما شاید اگر آقای نهاوندیان بانی شوند و سازمان سنجش را منحل کنند، مشکل حل شود چرا که تا آنها هستند مشکل حل نخواهد شد.» (منبع: تسنیم)

*افزایش تلفات فک خزری در سواحل گیلان

امیر صیادشیرازی مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزری از افزایش تلفات فک خزری به دلیل افزایش آلودگی‌های دریای خزر خبر داد.وی با اشاره به تحقیقات انجام‌گرفته درباره آلودگی دریای خزرگفت: «میزان آلاینده‌ها در این دریا هر سال بالاتر می‌رود و این آلودگی باعث ضعیف‌ترشدن سیستم ایمنی فک خزری می‌شود.»

او با اعلام اینکه از هفت لاشه فک خزری که در دو ماه اخیر در سواحل خزر پیدا شده، ‌چهار لاشه در استان گیلان کشف‌ شده‌ است گفت: «این مسئله به دلیل آگاهی‌نداشتن ماهیگیران بومی این استان است. عمده دلیل مرگ فک‌های خزری در ایران گیرافتادن در تورهای ماهیگیری است و چهار لاشه فک خزری  که در دو ماه گذشته پیدا شدند، نیز به همین منوال و با ضرباتی که به سرشان وارد شده بود، مرده‌اند.» (منبع: فارس)

*هشدار درباره آلاینده‌های سیار پایتخت

روزنامه قانون در گزارشی به وضعیت آلاینده‌های سیار در پایتخت پرداخته است. در بخشی از این یادداشت آمده است: «شاخص آلودگی آلاینده های هوای تهران در محدوده ناسالم قرار دارد که خودروهای شخصی، سهمی مهم در آن دارند. تردد بیش از چهار میلیون خودرو در تهران در کنار بیش از سه میلیون موتورسیکلتی که در شهر تردد می کنند، مجالی برای بهبود شرایط هوای شهر نمی دهند. در این شرایط، بی توجهی شمار قابل توجهی از رانندگان تهرانی به انجام معاینه فنی خودرو و رفع عیوبی که به تشدید آلایندگی می انجامد، قوزی بالا قوز در آلودگی هوای شهر شده است.»

*انتقاد علی مطهری از طرح تعطیلی روز مرگ امام یازدهم شیعیان

علی مطهری، نائب رئیس مجلس تعطیلی هشت ربیع را مترادف با وهن مجلس دانست و گفت: «طرح لغو این تعطیلی به هیچ وجه جنبه سیاسی و فراکسیونی ندارد و از همه فراکسیون ها فوریت آن را امضا کرده اند. ما به مصلحت کشور و جایگاه مجلس اندیشیده‌ایم. این موضوع موجب وهن مجلس شده است. اولا روشن نیست در این روز مردم باید شادی کنند یا عزاداری؟ علاوه بر این فلسفه تعطیلی یک روز، این است که این مناسبت بزرگ داشته شود. آیا با تعطیلی می‎توانیم این مناسبت را بزرگ کنیم یا اگر ادارات و رسانه ها فعال باشند، این مناسبت بزرگ می‌شود؟ هدف ما از این تعطیلی چیست؟»

بنا به باور شیعیان هشتم ربیع‌الاول سالروز مرگ امام حسن عسگری و روز آغاز امامت امام زمان است. (منبع: اقتصاآنلاین)

*احمد خاتمی: «تاریخچه نیروی انتظامی به عصر امیرالمومنین می‌رسد»

آیت‌الله سیداحمد خاتمی با بیان اینکه تاریخچه نیروی انتظامی به عصر حضرت علی می‌رسد، گفت: «حضرت امام علی پاک ترین و شجاع ترین نیروها را در شرطه الخمیس به کار گرفت و فرماندهی آن را به اصبغ ابن نباته تمیمی سپرد.»

وی هم‌چنین با اشاره به پدیده بی‌حجابی در کشور گفت: «بی حجابی را یک جرم مشهود است و خادمان ملت در نیروی انتظامی باید در مقابل این پدیده بایستند.»

وی هم‌چنین ادعا کرد: «غربی‌ها حضرت امام خامنه‌ای را به عنوان یکی از دوراندیش‌ترین رهبران تاریخ می‌شناسند.» (منبع:ایسنا)

*وزیر کشور: «روز کوروش باید مدیریت شود»

رحمانی فضلی وزیر کشور گفت: «از سال آینده باید «روز کوروش» را مدیریت کنیم و باید توجه داشت موضوع کوروش بحث ضد اسلامی نیست و علامه طباطبایی نیز معتقد بودند که ذوالقرنین کوروش است؛ البته مشکل ما کوروش نیست بلکه معاندینی است که به دنبال سوء استفاده از این روز بودند.»

وی با اشاره به اینکه روز کوروش می‌توانست به مسئله‌ای بزرگ در کشور تبدیل شود، گفت: « ۶ میلیون مخاطب در شبکه‌هایی که نسبت به این موضوع حساسیت داشتند به آن مراجعه کرده بودند و دستگاه‌های امنیتی نیز نگران بودند و در شورای امنیت نیز بحث شد و من در آن جلسه عنوان کردم که تمام مسئولیت این روز را برعهده می‌گیرم که با مراقبت‌های لازم مراسم برگزار شد.» (منبع: ایلنا)

*نماینده مجلس: «نمی‌خواهند فساد و رانت در جایی ثبت شود»

قاسم میرزایی‌نکو، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران که در اسفندماه سال گذشته در مجلس شورای اسلامی رد شد، گفت: «این طرح را در مجلس کلید زدیم اما با مسائلی روبرو شدیم که به انحای مختلف باعث شد؛ تحقیق و تفحص حذف شود. در ابتدا تصور می‌کردیم این مساله به خاطر کاندیداتوری آقای قالیباف است، اما پس از آنکه اطلاعات بیشتری به دست آوردیم، احساس خود من این بود که نمی‌خواهند فساد و رانتی که در رابطه با شهرداری وجود دارد و همچنین بی‌مبالاتی‌ها هیچ کجا ثبت و منعکس شود. به همین دلیل ابر، ماه و فلک و خورشید همه دست به دست هم دادند که تحقیق و تفحص از شهرداری نتیجه نداشته باشد.»


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.