از حادثه آتش سوزی در دبستان روستای شینآباد مورخ ۱۵ آذر ۱۳۹۱ پنج سال می گذرد. آن کودکان اینک نوجوانانی شدهاند که دنیا را با همه زشتیهایش بهتر درک میکنند. میفهمند که برای نبود یک بخاری استاندارد در کشوری خفته بر دریای نفت و گاز، ۲۸ نونهال ایرانزمین در کام آتش گرفتار آمدند و سه نفر دیگر جان باختند و ۲۶ نفرشان برخی تا ۶۰ درصد دچار سوختگی شدهاند. به گفته خبرگزاری «ایلنا» ۱۲ نفر از این کودکان تاکنون ۳۶۰ عمل جراحی را تجربه کردهاند.
صدمه جسمی دانشآموزان یک سو، ولی صدمه روحی این حادثه یک سوی دیگر است. نادیه یکی از دختران گفته: «موضوعی نیست که قادر به فراموش کردنش باشیم. سالهاست کابوس تمام روزهای من و دوستانم آتشسوزی است.»
https://www.youtube.com/watch?v=2ImZbLvS1cY
اما، ریشه این فاجعه را نه در بیکفایتی یک مدیر مدرسه یا یک وزارتخانه بلکه باید در بیکفایتی نظامی جست که نام سرد در این مدرسه بود؛ مدرسهای که «انقلاب اسلامی» نام داشت.
جانکاه است که در پی این حادثه دلخراش که سرتاسر کشور را متاثر ساخته بود، خامنه ای «رهبر انقلاب اسلامی» نه پیام همدردی فرستاد، نه مقامی را بازخواست کرد و نه کمک مالی به این نونهالان کرد تا صرف درمان خود کنند. از اینرو، گزاف نیست گفته شود نونهالان ایران نه در مدرسهای به نام انقلاب اسلامی که در آتشی به نام «انقلاب اسلامی» سوختند.
رهبر جمهپری اسلامی برای اینکه در مدارس تمرکز بر زبان انگلیسی نباشد، سخنرانی مفصلی کرد. عتاب و خطاب کرد که چرا در مدارس این همه تمرکز بر زبان انگلیسی وجود دارد. اما، در همدردی با این نونهالان دریغ از یک کلام. دریغ از یک مساعدت. دریغ از یک توبیخ.
این بیاعتنایی به سرنوشت فرزندان این سرزمین در حالی است که برای ۶ مورد آتشسوزی در مدارس ایران هرگز و هرگز شاهد نبودیم که رهبر انقلاب اسلامی واکنشی از خود نشان داده باشد. این موارد عبارت بودند از:
– بهمن ۱۳۷۶ آتشسوزی در مدرسه شهرستان شفت گیلان (که با جانفشانی آموزگار حسن امیدزاده، دانش آموزان نجات یافتند ولی آموزگار پس از ۱۵ سال درگذشت)
– آبان ۱۳۸۳، آتشسوزی در مدرسه روستای سفیلان (این هولناکترین آتشسوزی در تاریخ مدارس است که سیزده دانشآموز دختر و پسر در جلو چشم پدران و مادرانشان زنده زنده در آتش سوختند چون راه دسترسی به داخل مدرسه بسته شده بود. همینطور معلم آنها هم در آتش سوخت. اکنون یک آرامگاه به عنوان چهارده معصوم در این روستا وجود دارد که زیارت آن دل هر آدمی را کباب می کند.
– آذر ۱۳۸۵، آتشسوزی در مدرسه شهید رحیمی درودزن (۸ دانش آموز در این حادثه دچار سوختگی شدید از ناحیه و سر و دست شدند. خبر در آتش سوختن دانش آموزان تا ۱۵ روز عمداً رسانهای نشده بود)
– آبان ۸۹، آتشسوزی خوابـگاه شبانهروزی در چاه رحمان در استان سیستان و بلوچستان (که بر اثر آن یک دانشآموزی ۱۳ ساله جان خود را از دست داد)
– آبان ۹۰، آتشسوزی در دبیرستان شبانهروزی وابسته به دانشگاه چابهار (که منجر به مرگ دو دانش آموز و سوختگی شدید سه دانش آموز دیگر شد)
– آذر ۹۱، مهیبترین آتشسوزی در دبستان روستای شینآباد از توابع پیرانشهر
خامنه ای مانع استیضاح وزیر شد
در حادثه آتش سوزی مدرسه شین آباد، این تنها خامنهای نبود که از کنار مساله بیتفاوت گذشت. محمود احمدینژاد، رییس دولت وقت نیز مطلقا واکنشی نشان نداد. نه پیام همدردی فرستاد و نه با این نونهالان دیداری کرد. او خوب میدانست هنگامی که رهبر سکوت اختیار کرده بود، چرا رییس دولت باید زبان به انتقاد از وزیر آموزش و پرورش بگشاید. اما، در همان مجلس اصولگرا بودند نمایندگانی که قصد استیضاح زیر آموزش و پرورش را کردند.به رغم آنکه حادثه آتشسوزی در شینآباد جانکاه و جانفرسا بود ولی این حادثه به سرنوشتی سیاسی دچار شد به گونهای که در کنار دیگر حمایتهای رهبر انقلاب اسلامی از دولت احمدینژاد، وی مانع استیضاح وزیر آموزش و پرورش توسط مجلس شد.
حادثه شینآباد چنان دلخراش بود که ۲۰ نماینده مجلس هم قسم شدند حمیدرضا حاجبابایی، وزیر آموزش و پرورش را استیضاح کنند؛ کاری که باب میل رهبر انقلاب اسلامی نبود.
حادثه شینآباد تنها در فاصله ۶ ماه به پایان دوره دوم احمدینژاد اتفاق افتاده بود و میل رهبر آن بود که این دولت هر طور که شده کار خود را پایان دهد حتی اگر پردهدریهای احمدینژاد و سوء مدیریتهای او همچنان ادامه داشته باشد. او میدانست استیضاح احمدینژاد یعنی استیضاح رهبری که نظرش به نظر احمدی نژاد نزدیک بود.
آن روزها که احمدینژاد یک روز با مجلس مرافعه راه میانداخت و روز دیگر با قوه قضائیه و برنامه بودجه سالانه را با ماهها تاخیر و پر از محاسبات غلط به مجلس میفرستاد و به احکام قضایی تمکین نمیکرد، مجلس اصولگرا را هم بر آن داشت بود که وزیران احمدی نژاد را استیضاح و خود او را با «طرح سوال» به مجلس بکشانند.
اما، چه فایده که رهبر جمهوری اسلامی یک به یک با پیغام و پسغام، مجلس را از این اقدامات باز میداشت حتی هنگامی که پس از حادثه شین آباد ۲۰ نماینده هم قسم شدند، وزیر آموزش و پرورش را استیضاح کنند.
در همان آغاز سایت بازتاب خبری را به نقل از خامنهای منعکس کرده بود که اگر وزیر آموزش و پرورش استیضاح و برکنار شود، در ۶ ماه باقی مانده به پایان عمر دولت دهم کسی حاضر نیست این مسئولیت را برعهده بگیرد! بنا به این گزارش، رهبر جمهپری اسلامی به نمایندگان یادآور شده بود که وزیر آموزش و پرورش عذرخواهی کرده و این عذرخواهی کافی است!
از: زیتوان