آمریکا؛ ترکیه بین ایران و آمریکا یکی را باید انتخاب کند

شنبه, 30ام تیر, 1397
اندازه قلم متن


آمریکا مذاکره با ترکیه پیرامون تحریم‌های ایران را مثبت ارزیابی کرد. معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در آنکارا گفت که از تاثیرات تحریم‌ها بر اقتصاد ترکیه آگاه است با اینحال ترکیه بین آمریکا و ایران باید یکی را انتخاب کند.

مارشال بیلینگسلی، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در زمینه مبارزه با کمک‌های مالی به تروریسم که در راس هیئتی برای مذاکره جهت اجرای تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران به آنکارا سفر کرده، با مقامات ترکیه و نمایندگان شرکت‌های خصوصی این کشور مذاکره کرد.

معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا بعد از مذاکره با مقامات ترک اظهارداشت که ترکیه متحد و همکار نزدیک آمریکا در ناتو و همچنین مسائل امنیتی است.

خبرگزاری آناتولی روز شنبه (۳۰ تیر/ ۲۱ ژوئیه) به نقل از این مقام خزانه‌داری آمریکا گزارش کرده که موضوع اصلی مذاکرات مقامات ترکیه و آمریکا ایران بوده است.

بیلینگسلی در آنکارا بعد از مذاکره با مقامات ترک اعلام کرد: «هدف اصلی دیدار ما، ایران به عنوان بزرگ‌ترین حامی تررویسم در جهان بود. تصمیمات دولت آمریکا علیه فعالیت‌های مختلف رژیم ایران که تهدید مستقیمی علیه ایالات متحده، ترکیه و دیگر اعضای ناتو است را مورد ارزیابی قرار دادیم. منظور حمایت‌های ایران از حزب الله، طالبان، القاعده و دیگر گروه های تروریستی است.»

علیرغم فشارهای آمریکا به ترکیه مقامات دولتی و نمایندگان شرکت‌های خصوصی ترکیه تا به حال با تحریم‌های آمریکا مخالفت کرده‌اند. ترکیه اعلام کرده است که این کشور فقط تحریم‌های سازمان ملل متحد را به رسمیت می‌شناسد.

اما مقام خزانه داری آمریکا بعد از مذاکره با نمایندگان ترکیه و توضیح دلایل تحریم‌های آمریکا علیه ایران به مقام‌های ترکیه گفته است که آمریکا نسبت به تاثیر تحریم‌های ایران در اقتصاد ترکیه حساس است.

بیلینگسلی افزود: «ما همه چیز را در چارچوب متحد ناتو بودن با ترکیه ارزیابی می‌کنیم. این موضوع بسیار مهم است. ایران همسایه ترکیه است، اما دوست ناتو نیست. ایالات متحده ترکیه را به عنوان دوست و متحد خود می‌بیند و پیوندهای عمیق اقتصادی و بانکی با آنکارا دارد.»

رسانه‌های ترکیه از قول این مقام خزانه‌داری آمریکا نوشتند که زمان کوتاهی برای اجرایی شدن تحریم‌ها مانده و شرکت‌ها و بانک‌های ترکیه‌ای پیش از آغاز تحریم‌ها زمان کافی برای تنظیم امور لازم را دارند تا ۱۸۰ روز تعیین شده را مد نظر قرار دهند. مقام خزانه داری آمریکا همچنین تائید کرده است که دیدارها با مقامات ترکیه مثبت بوده و اختلافی در این خصوص با طرف ترکیه‌ای ندارد.

او همچنین با اشاره به اجرای تحریم‌ها علیه ایران در ماه نوامبر سال جاری هشدار داد که شرکت‌ها باید تصمیم بگیرند و قدم به قدم مناسبات خود را با ایران کاهش دهند.

بیلینگسلی همچنین خاطرنشان کرد: «ما نمی‌خواهیم که چیزی را به شرکت‌های ترک دیکته کنیم، اما باید تصمیم آگاهانه‌ای را بگیرند و این را بدانند که اگر به روابط اقتصادی خود با ایران ادامه دهند، دیگر جایی در بازار آمریکا و سیستم مالی آن نخواهند داشت.»

واکنش ایران درباره نشست آمریکا و ترکیه

ایران درباره مذاکره هیئت آمریکایی با مقامات ترکیه تا به حال واکنشی نشان نداده‌ است اما رسانه‌های ایران در این باره گزارش و تفسیرهای مفصلی منتشر کردند.

خبرگزاری تسنیم در یادداشتی به قلم محمد علی دستمالی کارشناس مسائل ترکیه در این باره می‌نویسد که واکنش ترکیه به آمریکا درباره تحریم‌ها اهمیت استراتژیک برای ایران دارد.

این کارشناس در یادداشت خود در تسنیم نتیجه گیری کرده است: «در شرایط فعلی چنین می‌‌توان پیش‌بینی کرد که اردوغان تلاش خواهد کرد به شکلی محافظه‌کارانه و محتاطانه، به همکاری سیاسی و اقتصادی با ایران ادامه دهد و تسلیم خواسته­‌های آمریکا نشود اما در هر حال، باید مراقب رفتارها و تشویق­‌ها و ایجاد انگیزه­‌های آمریکا باشیم و ببینیم آیا ممکن است برای اقناع ترکیه، امتیاز کلانی بدهد یا خیر.»
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.