کوره‌پزخانه‌ها مخروبه‌اند؛ انتخاب میان سلامتی و شغل

چهارشنبه, 14ام فروردین, 1392
اندازه قلم متن

kure-paz-khaneh

معمولا از تجهیزات اولیه پزشکی در این کارگاه‌ها خبری نیست و اگر اتفاقی در محیط کار بیافتد امکان خدمات رسانی به کارگر مصدوم وجود ندارد از این روی لازم است مسئولان به فکر تاسیس درمانگاه برای کارگران کوره پزخانه‌ها باشند.»

در حالی که فصل کار کوره پزخانه‌ها از اردیبهشت ماه شروع می‌شود بسیاری از فعالان کارگری معتقدند کارفرمایان در تامین حداقل استانداردهای بهداشتی در کارگاه‌های آجرپزی کوتاهی می‌کنند.

به گزارش ایلنا، کارگران کوره پزخانه‌ها هر چه دارند از اوایل انقلاب است که کارفرمایان مجبور بودند امکانات رفاهی را برای آنان فراهم سازند و تمام این امکانات زندگی از جمله خانه، آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی از سی و چهار سال پیش دست نخورده باقی مانده و پس از گذشت چند دهه اینک مخروبه شده است.
این شرایط باعث شده است نا سلامت کارگران کوره پزخانه‌ها به دلیل محیط کاری نامناسب همواره در معرض خطر قرار گیرد.

در این زمینه «پیروز چراغی»، رئیس انجمن صنفی کوره پزخانه‌های منطقه یافت آباد در گفتگو با ایلنا وضعیت بهداشت کوره پزخانه‌ها را «زیر صفر» توصیف کرد.

«معمولا از تجهیزات اولیه پزشکی در این کارگاه‌ها خبری نیست و اگر اتفاقی در محیط کار بیافتد امکان خدمات رسانی به کارگر مصدوم وجود ندارد از این روی لازم است مسئولان به فکر تاسیس درمانگاه برای کارگران کوره پزخانه‌ها باشند.»

کاهش تعداد کارگران کوره پزخانه‌ها

از جانب دیگر گزارش‌های ایلنا حاکی است که تعداد کارگران کوره پزخانه‌ها نسبت به گذشته به مراتب کمتر شده است. ریشهٔ این کاهش نیروی انسانی را می‌بایست در نحوهٔ پرداخت دستمزد و تغییر مواد و مسالح ساختمانی جستجو کرد.

«غلامرضا عباسی» رئیس انجمن صنفی کارگران کوره پزخانه‌های استان تهران با اشاره به «فراری داده شدن کارگران کوره پزخانه‌ها» می‌گوید: کارفرما‌ها در فصول قبل، با کارگران کوره‌پزخانه‌ها رفتار مناسبی نداشتند و آن‌ها را به نحوی فراری دادند. این کارفرما‌ها در سال‌های قبل هم از اتباع غیر ایرانی استفاده می‌کردند و هم در بحث مزد، مبالغ مورد توافق را به کارگران پرداخت نمی‌کردند.

لزوم بازدید دوره‌ای بازرسان کار از کارگاه‌های آجرپزی

طبق قانون کار، بازرسان وزارت کار با اختیارات «ضابط قضایی» موظف‌اند که به صورت دوره‌ای یا سرزده در فواصل زمانی کوتاه از واحدهای صنعتی کوچک، متوسط یا بزرگ بازدید کنند و اگر آنان وظایف خود را به درستی انجام دهند از میزان حوادث ناشی از کار به طور قابل توجهی کاسته می‌شود. طبیعی است وقتی نظارت بر کارفرمایان کم رنگ باشد، حقوق کارگران به راحتی پایمال می‌شود.

در همین رابطه پیروز چراغی رئیس انجمن صنفی کوره پزخانه‌های منطقه یافت آباد معتقد است «به ندرت اتفاق می‌افتد که بازرسان وزارت کار برای نظارت بر وضعیت کوره پزخانه‌های منطقه یافت آباد به این منطقه اعزام شوند.»

لزوم حضور فعال تشکل‌های کارگری

حضور تشکل‌های مستقل کارگری می‌تواند به بازرسان وزارت کار و بیمه کمک کند تا مشکلات کارگران را بهتر ببینند و درک کنند.

غلامرضا عباسی با انتقاد از دید منفی مسولان دولتی نسبت به انجام وظایف صنفی تشکل‌های کارگری می‌گوید: هر‌گاه مسئله‌ای در جهت احقاق حق کارگران از سوی تشکل‌های کارگری دنبال می‌شود مسئولان به گونه‌ای برخورد می‌کنند که گویا دخالتی در کار آن‌ها شده است. حال آنکه وظیفهٔ تشکل‌های کارگری کمک به مسئولان در شناسایی مشکلات کارگران و حراست از حقوق نیروی کار است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.