نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه می گوید بخش مهمی از استراتژی ایالات متحده در سوریه، خروج نیروهای خارجی درگیر در این کشور و از جمله نیروهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است.
جیمز جفری که روز دوشنبه در وزارت خارجه آمریکا با خبرنگاران سخن می گفت با اشاره به نقش نیروهای حامی جمهوری اسلامی گفت: خروج نیروهای تحت رهبری جمهوری اسلامی از سوریه کماکان استراتژی ماست. باید بگویم در این زمینه پیشرفت داشته ایم. گمان می کنیم آنهایی که باید حرفهای ما را بشنوند، شنیده اند و این بخشی از راه حل کلی برای پایان درگیری سوریه است.
آقای جفری در بخش دیگر سخنانش با اشاره به شکست نشست آستانه گفت: امیدوار بودیم روسیه، ایران و ترکیه در شهر آستانه سومین فهرست برای کمیته قانون اساسی سوریه را نهایی کنند اما نتوانستند. آنها تنها بیانیه دادند که آتش بس ادلب سوریه پایدار مانده و داعش شکست خورده است. این به نوبه خود خبر خوبی است اما برای آینده سوریه قدمی برداشته نشده است.
وی افزود: در مذاکرات آستانه ترکیه زیر فشار دو طرف دیگر یعنی ایران و روسیه بود که فهرستی از حامیان اسد را در کمیته قانون اساسی بپذیرد اما زیر بار نرفت.
نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه گفت: دولت اسد، روسیه و ایران می خواهند آوارگان به کشور بازگردند؛ کمک برای بازسازی از سوی شرکت های غربی فراهم شود و جهان رژیم اسد را مشروع بداند؛ این تا زمانی که در روند سیاسی پیشرفتی حاصل نشود، امکان پذیر نیست.
آقای جفری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ناکامی نشست «آستانه» گفت باید روند آستانه را متوقف کرد و روند سیاسی را بار دیگر با سازمان ملل متحد سپرد.
گیتا آرین خبرنگار صدای آمریکا از آقای جفری پرسید آیا فعالیت نیروهای تحت رهبری ایران در سوریه کمتر شده که نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه گفت: در حال حاضر نبرد در سوریه در نزدیکی مرز با عراق عمدتا به جنگ با داعش محدود شده است. در جنوب هم درگیری های کمی از حکومت اسد با داعش را شاهدیم و این طبیعتا در فعالیت نظامی نیروهای تحت نظر ایران نیز تاثیر می گذارد. باید بگویم که ما عوامل ایران را تحت نظر داریم و تنها هم نیستیم.
جیمز جفری پیش از این روز پنجشنبه هم در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان به نقش ایران اشاره کرده بود و گفته بود اسد و ایران، ریشه ظهور داعش در سوریه هستند.
او به اعضای کمیته مجلس گفت، در درجه نخست رفتار وحشتناک رژیم اسد با حمایت تهران علیه مردم خود بوده که جز رو کردن به هر گروه مسلح و یا تروریست برای مقابله با رژیم اسد چاره دیگری برای آنها نگذاشت.
نماینده ویژه آمریکا برای امور سوریه افزود: دوم نقش ایران در سوریه با گسترش شاخه های خود میان عرب های سنی منطقه است. ایران یک نیروی خارجی است که آنتی بادی بدخیم ایجاد می کند و اگر ما جامعه بین المللی، بطور مناسب به تجاوزات ایران پاسخ ندهیم، مردم این مناطق بیش از این قربانی وعده های دروغین گروه های خارجی و داعش می شوند.
به گفته مقامات وزارت خارجه آمریکا جنگ سوریه ۵۰۰ هزار کشته و نزدیک به ۶ میلیون آواره به جای گذاشته است.
دولت آمریکا به تازگی اهداف خود در سوریه را اعلام کرد که شامل «تداوم شکست داعش»، «تنش زدایی منازعه سوریه» و «یک فرایند سیاسی برای پایان جنگ» می شود.
از: صدای آمریکا