رابرت پولادینو، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز جمعه هفتم دیماه در بیانیهای اعلام کرده است، ایالات متحده از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر نیروهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران به طور کامل حمایت میکند.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرده است: ایالات متحده از حق اسرائیل برای دفاع از خود در مقابل اقدامات منطقهای ایران که امنیت ملی و امنیت مردم اسرائیل را به خطر میاندازند، به طور کامل حمایت میکند.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه: #ایالات_متحده از حق #اسراییل در #دفاع از خود علیه اقدامات منطقه ای #رژیم_ایران که امنیت ملی اسراییل و امنیت #مردم اسراییل را به خطر می اندازد، کاملا حمایت می کند.https://t.co/ro1Bukc2OD pic.twitter.com/wSABbJwB5p
— USAbehFarsi (@USABehFarsi) December 28, 2018
رابرت پولادینو اضافه کرده است: اقدام ایران در پشتیبانی و تجهیز گروههای تروریستی در سوریه و در سراسر منطقه که قصد و توانایی روشنی برای حمله به اسرائیل دارند، غیرقابل قبول است.
این مقام وزارت خارجه آمریکا در ادامه تصریح کرده است: «ایالات متحده از حق اسراییل در دفاع از خودش در برابر ستیزه جویی ماجراجویانه رژیم ایران کاملا حمایت می کند، و ما همچنان اطمینان حاصل خواهیم کرد که اسراییل از قابلیت نظامی برای انجام قاطع اینکار برخوردار باشد.»
رابرت پولادینو در پایان گفته است: تعهد دولت پرزیدنت ترامپ و مردم آمریکا نسبت به تضمین امنیت اسرائیل، هم پایدار و هم تزلزل ناپذیر است.
در حالی معاون وزیر امور خارجه آمریکا بیانیه حمایت ازحق دفاع اسرائیل را صادر کرده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته اعلام کرد، که دو هزار نیروی نظامی ایالات متحده در سوریه را از این کشور خارج میکند.
این در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در واکنش به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه گفته است، اسرائیل همچنان به اقدامات خود علیه ایران در سوریه ادامه خواهد داد و چنانچه لازم باشد عملیات خود را در سوریه گسترش خواهد داد.
رویترز پیش از این به نقل از شماری از مقامهای اسرائیلی گزارش داده بود خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، ممکن است این امکان را برای ایران فراهم کند که به راحتی از مرزهای عراق، به سوریه راه پیدا کند.
وزیر اطلاعات اسرائیل اخیرا گفته است «برای ما بهتر میبود که وجود نظامیان آمریکایی همچنان حائلی میان سوریه با عراق ایجاد میکرد تا مانع از پیوستن زمینی شیعی (از ایران به عراق و سپس به سوریه و لبنان) شود».
ایران در کنار روسیه از مهمترین حامیان بشار اسد در طول جنگ هفت ساله در سوریه بودهاند. تهران و مسکو میگویند، بهدرخواست دولت دمشق و «برای مقابله با تروریسم» وارد کارزار سوریه شدهاند.
جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ آغاز شده و صدها هزار کشته برجای گذاشته و بیش از نیمی از شهروندان را آواره کردهاست.
با استفاده از وب سایت وزارت خارجه آمریکا و گزارش رادیو فردا؛
از: رادیو فردا