کاخ سفید: برای سه ماهه اول ۲۰۱۹ علیه ایران برنامه داریم

پنجشنبه, 2ام اسفند, 1397
اندازه قلم متن

دیپلماسی ایرانی – همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران، شورای امنیت ملی ایالات متحده در اشاره به سیاست خارجی این کشور در ارتباط با ایران، گزارشی را تحت عنوان «نگاهی به استراتژی ایالات متحده در قبال ایران» منتشر کرده است که در ادامه متن آن را می‌خوانید:

هدف اصلی استراتژی رئیس جمهوری دونالد ترامپ در قبال ایران تغییر نظام مند در اقدامات خصمانه و بی ثبات کننده جمهوری اسلامی از جمله مسدود کردن همه مسیرهای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای و صادرات تروریسم است! تحت هدایت رئیس جمهوری کمپین اعمال فشار حداکثری در اولویت قرار گرفته و فشار بی سابقه‌ای بر اقتصاد ایران وارد، و تهران را به انتخاب‌های سخت وادار کرده است. در حالی که جمهوری اسلامی ۴۰ سالگی خود را جشن می‌گیرد، جا دارد که چگونگی پیشبرد این استراتژی و شیوه ادامه آن مورد بررسی قرار بگیرد.

۹ ماهی که از تصمیم جنجالی رئیس جمهوری ترامپ به خروج از توافق هسته‌ای اشتباه ایران گذشته، بینش قابل ملاحظه‌ای درباره تاثیر اعمال مجدد تحریم هایی که طبق برجام لغو شده بودند و همچنین اعمال تحریم‌های جدید، پدید آورده است. پیش بینی‌ها مبنی بر اینکه تحریم‌های یک جانبه آمریکا را ضعیف و منزوی و باقی جهان را به تجارت با ایران به جای تجارت با آمریکا ترغیب می‌کنند، نادرست از آب درآمدند؛ بالعکس، ایران به طور فزاینده تنهاتر شده و سرمایه‌های خارجی که برای نجات اقتصاد خود به آنها نیاز داشت را از دست می‌دهد. از آنجایی که ایران همچنان به هدف گرفتن اروپا و همسایگانش در کمپین‌های خصمانه و همچنین اقداماتی در زمینه حملات سایبری و تروریستی ادامه می‌دهد، احتمال اینکه دولت‌های آنها در نهایت به اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران تصمیم بگیرند، وجود دارد و این مساله درد اقتصادی ایران را بیشتر می‌کند. این اعمال فشار مشترک بازگشت ایران به میز مذاکره تحت شرایط بسیار مطلوب برای ایالات متحده و دیگر کشورهای مسئول در سراسر جهان را تسریع می‌کند. همانطور که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران خود اذعان داشته، ایران در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۹ وارد یک دوره فشار بی سابقه اقتصادی خواهد شد. ما می‌خواهیم که این فشار تعیین کننده باشد و ما از تلاش‌های گسترده تر برای افزایش هزینه‌های سیاست‌های مخرب و بی ثبات کننده ایران تا سطحی غیر قابل تحمل که برای استراتژی رئیس جمهوری ترامپ ضروری است، به عنوان مکمل تحریم‌ها استفاده خواهیم کرد.

رفتار بدخواهانه ایران در منطقه تهدید مستقیمی و قابل توجه برای منافع اقتصادی و استراتژیک ایالات متحده و مردم آمریکاست و خطر تبدیل شدن به یک درگیری گسترده تر را در پی دارد. ایران نه تنها به مسدود کردن تنگه هرمز تهدید کرده، بلکه در تلاش است تا از طریق حوثی‌ها که مورد حمایت این کشور هستند، خط ساحلی یمن را تحت کنترل درآورد که به معنای ظرفیتی فوق العاده برای تهدید دو خط مهم حمل و نقل دریایی به طور همزمان خواهد بود. در سوریه، نیروهای ایرانی و حزب الله به حمایت از دولت بشار اسد شتافته‌اند تا بتوانند از سوریه برای تهدید کردن اسرائیل و در عین حال بهره گیری از لبنان برای کسب درآمدهای غیرقانونی و پیشبرد برنامه‌ها و گسترش نفوذ سیاسی خود در منطقه استفاده کنند. در عراق، نیروهای بسیج مردمی که توسط نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آموزش دیده و تجهیز شده‌اند، درست همانند حزب الله در لبنان به دنبال نفوذ در فرآیند سیاسی نوپای عراق هستند. و در ایران هم دولت این کشور همچنان به استفاده از گروگان‌ها به ‌عنوان ابزار سیاسی و در نتیجه، نقض قوانین و مقررات بین المللی ادامه می‌دهد. رابرت لوینسون، سیامک نمازی و شیوئه وانگ و بسیاری از دیگر شهروندان آمریکایی و غربی به طور غیرقانونی در ایران دستگیر شده‌اند. این عمل باید پایان یابد و ایران باید هر چه سریع تر آمریکایی‌ها و دیگر غیرنظامیان بی گناه را آزاد کند.

ما برای وادار کردن ایران به عقب نشینی به داخل مرزهایش می‌توانیم اقدامات دیگری هم در پیش بگیریم. می‌توانیم به ترغیب به روابط گرم تر میان عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی و کویت ادامه دهیم. پیشتر پیشرفت قابل توجهی در ارتباط با هماهنگ کردن اسرائیل، عربستان سعودی، بحرین و امارات متحده عربی در حمایت از استراتژی رئیس جمهوری ترامپ در قبال ایران داشته‌ایم. همکاری آشکار و فزاینده اسرائیل با طیف وسیعی از کشورهای عربی در بخش‌های اقتصادی و امنیتی به نفع همه آنها خواهد بود. ما باید از هر فرصتی برای تبدیل این همکاری به «یک رابطه عادی جدید» که به نفع همه طرفین درگیر است، استفاده کنیم.

جدای از این کمپین، باید هوشیار باشیم تا اطمینان حاصل کنیم که نظام غیر قابل پیش بینی ایران به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا نکند. تلاش‌های خود را برای افشای شبکه‌های غیرقانونی ایران و متوقف کردن آنها دو برابر و از واردات اقلام حساس که کاربرد دوگانه دارند، جلوگیری می‌کنیم.

چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران با تمرکز بر شکست‌های ایران در ایجاد تغییرات جدی وعده داده شده در سال ۱۹۷۹ و همچنین چشم انداز ناخوشایند برای ایران در صورت ادامه مسیر فعلی همراه بوده است. انتقادهای عمومی از تهران به دلیل سوء مدیریت اقتصادی همچنان ادامه دارد. ما در قرن بیستم که قدرت‌های امپریالیستی از جنگ جهانی دوم درس و مسیر دیگری در پیش گرفتند، چنین مساله‌ای را شاهد بودیم و اکنون برخی از آنها بزرگ ترین متحدان دموکراتیک و شرکای اقتصادی ما هستند. حکومت ایران هم می‌تواند چنین مسیری را برای رسیدن به آینده‌ای روشن برای مردم این کشور انتخاب کند.

منبع: پایگاه اینترنتی کاخ سفید / نویسنده: ویکتوریا کوتز
مترجم: طلا تسلیمی

از: گویا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.