معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین پیمایشهای ملی در سال ۱۳۹۰، آمار و شیوع اختلالات روانپزشکی در کشور ۲۳٫۶ درصد در گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال است.
به گزارش ایرنا، علی اسدی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت مردان که با حضور خبرنگاران برگزار شد، افزود: ۱۲٫۷ درصد این موارد مربوط به اختلال افسردگی در همه گروههای سنی و جنسی است. ۱۵٫۶ درصد مربوط به اختلال اضطراب است. شایعترین بیماری در کشور اختلالات روانپزشکی و شایعترین اختلال در این زمینه نیز افسردگی است.
وی بیان کرد: به طور معمول اختلالاتی مانند افسردگی و اضطراب در زنان بیش از مردان است.
اسدی ادامه داد: روند اختلالات روانپزشکی و به ویژه افسردگی در جهان رو به افزایش است. بیماریهای روانی از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ رشد داشته است. بیش از ۳۲۰ میلیون نفر در جهان از اختلالات افسردگی رنج میبرند که این آمار در ۲۰۱۸ نیز رشد داشته و نزدیک به ۴۰۰ میلیون نفر در جهان فقط دچار افسردگی هستند. این بیماری یکی از بیماریهای ناتوان کننده است.
معاون دفتر سلامت روان اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اظهار داشت: متاسفانه یک زن و شوهر را در صداوسیما آوردند که معلوم نبود مرد از چه اختلال روانپزشکی رنج میبرد و زن از شوهرش کتک میخورد و ۲۷ بار منجر به طلاق شده بود. این اتفاق تاسف آور است.
*غربالگری بیش از ۲ میلیون شهرنشین در حوزه سلامت روان
اسدی در ادامه این نشست خبری گفت: در نظام PHC تمرکز بر ارائه خدمت در مناطق روستایی بود و سیستم پیگیری فعال وجود داشت، اما زمانی که بیش از ۷۰ درصد مردم به سمت شهرها مهاجرت کردند، نظام سلامت برنامه جامع و کاملی برای ارائه نظام یافته خدمات نداشت. طرح تحول سلامت با عنایت به چالشهای آن، واقعا یک فرصت در حوزه سلامت بود. وقتی مرکز جامع سلامت تعریف شد، خدمات و نیروهای جدیدتری مثل تغذیه و سلامت روان و غیره به این مراکز وارد شد.
وی افزود: بیش از دو میلیون نفر بیمار در حوزه شهری در مراکز جامع سلامت شهری توسط کارشناسان سلامت روان شناسایی و غربالگری شدند و این یک دستاوردی بزرگ است. تا حدود ۳ سال گذشته اطلاعات و آمار دقیقی در حوزه سلامت وجود نداشت.
*مردم برای دریافت خدمات پایه سلامت روان مراجعه کنند
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اظهار داشت: یکی از مهمترین نیازهای ما این است که مردم به سمت مراکز جامع سلامت بیایند و خدمات را دریافت کنند. زیرا بستر فراهم شده، اما چالشهایی در نحوه فراخوان مردم وجود دارد. هرچقدر اطلاع رسانی میشود، اما نمیشود مردم را مجبور به مراجعه کرد. مردم میتوانند با مراجعه به اولین مرکز جامع سلامت در محل زندگی خود از خدمات پایه سلامت روان استفاده کنند. رسانهها باید به نظام سلامت در زمینه سلامت روان کمک کنند.