ممنوعیت آموزش زبان انگلیسی در مهد کودک‌؛ سانسور و سرکوب حتی قبل از هفت سالگی

سه شنبه, 25ام دی, 1403
اندازه قلم متن

تصویری از افتتاح یک مهد کودک قرآنی در شهرستان ری-ایکنا

بسته‌های آموزشی سازمان تعلیم و تربیت کودک کاملا ایدئولوژیک و سرشار از مفاهیم انقلابی، سیاسی و تبعیض‌آمیزند

ممنوعیت آموزش زبان انگلیسی در کودکستان‌ها، که به تازگی حمیدرضا شیخ‌الاسلام، رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، بر آن تاکید کرده است، تنها یکی از راهبردهای جمهوری اسلامی برای تربیت کودکان مطابق با ایدئولوژی حاکم است. سیاستی که طبق «اسناد بالادستی نظام» تربیت نسلی فرمان‌بردار را در جهت تامین نظر علی خامنه‌ای دنبال می‌کند.

ممنوعیت آموزش زبان انگلیسی حتی در مهد کودک‌های خصوصی و دو زبانه، نخستین بار مهرماه ۱۴۰۲ خبرساز شد، وقتی که برخی رسانه‌های داخلی به نقل از مدیران مهد‌ کودک‌ها خبر دادند که تمامی کودکستان‌ها و مهد کودک‌ها در بخشنامه‌ای از آموزش زبان‌های خارجی به‌ویژه زبان انگلیسی به کودکان زیر هفت سال منع شده‌اند.

بر مبنای بخشنامه سازمان تعلیم و تربیت کودک، مهد‌ کودک‌ها ضمن اینکه مجاز نیستند به کودکان زبان انگلیسی آموزش دهند، در انتخاب هر نوع محتوای آموزشی دیگر از کتاب گرفته تا اسباب‌‌بازی هم مکلف‌اند تنها از بسته‌های پیشنهادی این سازمان استفاده کنند.

نگاهی به محتوا و عنوان این بسته‌ها نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی این بار قصد دارد شست‌وشوی مغزی کودکان را از سال‌های قبل دبستان آغاز کند؛ زیرا بسته‌های آموزشی پیشنهادی سازمان تعلیم و تربیت کودک کاملا ایدئولوژیک و سرشار از مفاهیم انقلابی، سیاسی و تبعیض‌آمیزند.

سخنان اخیر رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت درباره برخورد با مهد کودک‌هایی که به کودکان زبان انگلیسی آموزش می‌دهند، نیز از اراده جدی حاکمیت برای شست‌وشوی مغزی کودکان پرده برمی‌دارد.

تا قبل از تاسیس سازمان تعلیم و تربیت کودک، فعالیت مهد‌ کودک‌ها زیر نظر سازمان بهزیستی بود اما شورای انقلاب فرهنگی در پاییز ۱۳۹۹ با ادعای «ساماندهی امور مرتبط با تعلیم و تربیت دوره کودکی» تمامی امور مربوط به مهد‌ کودک‌ها اعم از صدور مجوز، برنامه‌ریزی و نظارت را به آموزش‌ و پرورش محول کرد.

اساسنامه سازمان تعلیم و تربیت کودک نیز بهمن ماه همان سال در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و این سازمان کمتر از یک سال پس از آن، کارش را در زمینه برنامه‌ریزی هدفمند برای آموزش ایدئولوژیک به کودکان زیر هفت سال آغاز کرد.

سازمان تعلیم و تربیت کودک زیرمجموعه وزارت آموزش‌ و پرورش است و رئیس آن را وزیر آموزش‌ و پرورش تعیین می‌کند اما رئیس پیشنهادی وزیر را باید هیئت امنا هم تایید کنند. هیئت امنا را نیز افراد موردوثوق حاکمیت از جمله دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نماینده حوزه‌های علمیه و دبیر شورای تحول و نوسازی نظام آموزشی تشکیل می‌دهند.

وظیفه سازمان تعلیم و تربیت کودک در جمهوری اسلامی به رهبری علی خامنه‌ای شکل‌ دادن به مسیر فکری و ذهنی کودکان در جهت منافع حکومت است.

جمهوری اسلامی، با ادعای تقویت «هویت ایرانی و اسلامی» و جلوگیری از «تاثیر فرهنگی غرب» مانع آموزش زبان انگلیسی به کودکان می‌شود اما ناظران تاکید دارند که حذف زبان انگلیسی و دیگر زبان‌های خارجی از سیستم آموزشی نشان‌دهنده نگرانی حاکمیت از پیوند کودکان و نوجوانان ایرانی با روند رو به‌گسترش علم و تکنولوژی با جهان است. به عقیده آنان هدف اصلی چنین اقدام‌هایی، می‌تواند هدایت کودکان به سمت ایدئولوژی جمهوری اسلامی باشد.

این در حالی است که بسیاری از روان‌شناسان و متخصصان آموزش بر اهمیت یادگیری زبان‌های خارجی در سنین خردسالی تاکید دارند و آموزش زبان‌های خارجی در دوران کودکی می‌تواند به بهبود مهارت‌های زبانی و شناختی کودکان کمک کند.

تحقیقات علمی نشان می‌دهد که مغز کودک در دوران خردسالی به دلیل ویژگی‌های خاص خود، به راحتی زبان‌های جدید را جذب می‌کند و کودکانی که در سنین پایین زبان‌های خارجی می‌آموزند، از نظر شناختی نیز در آینده موفق‌تر خواهند بود.

از: ایندیپندنت


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.