ایران می‌گوید: «هنوز وقت برای توضیح اتهامات و علت دستگیری» فریبا عادلخواه نیست

سه شنبه, 25ام تیر, 1398
اندازه قلم متن

media

بقلم ناصر اعتمادی

عاقبت پس از هفته ها سکوت و در پی واکنش عالیترین مقامات دولت فرانسه از جمله رئیس جمهوری این کشور، امانوئل ماکرون، دستگاه قضایی ایران دستگیری و بازداشت فریبا عادلخواه، پژوهشگر فرانسوی ایرانی تبار را تأئید کرد.

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوۀ قضائیه جمهوری اسلامی ایران از فریبا عادلخواه به عنوان یکی از “متهمانی که اخیراً دستگیر شده” یاد کرد بی آنکه توضیحی دربارۀ اتهام وی و دلایل دستگیری اش ارایه بدهد. سخنگوی قوۀ قضائیه سپس گفت “به لحاظ ماهیت پرونده و موضوعاتی که مطرح است هنوز وقت برای اطلاع رسانی در این پرونده نیست.”

سخنگوی قوۀ قضائیه ایران اطلاع رسانی دربارۀ اتهامات و دلایل دستگیری فریبا عادلخواه را به پس از رسیدگی به پروندۀ وی موکول کرد و افزود که “در موقع مناسب” به واکنش ها و اعتراض های دولت فرانسه نیز در خصوص این دستگیری پاسخ داده خواهد شد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، از دستگیری پژوهشگر فرانسوی ایرانی تبار، فریبا عادلخواه، ابراز نگرانی شدید کرد و از رئیس جموری اسلامی ایران، حسن روحانی، خواست که دربارۀ این دستگیری توضیحات روشن ارایه کند. تا دیروز دوشنبه پانزدهم ژوئیه، علی ربیعی، سخنگوی دولت حسن روحانی از دستگیری و بازداشت فریبا عادلخواه ابراز بی اطلاعی کرده بود.

در این حال، موسسۀ عالی علوم سیاسی پاریس نیز با انتشار بیانیه ای دستگیری و بازداشت خانم فریبا عادلخواه را “غیرقابل قبول و نفرت انگیز” خواند و گفت که مدرسۀ عالی علوم سیاسی پاریس به همراه “مرکز تحقیقات بین المللی” در ارتباط منظم با سلول بحران وزارت امور خارجۀ فرانسه هستند و تمام تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا خانم فریبا عادلخواه در کوتاه ترین زمان و بهترین شرایط ممکن آزاد شود.

وزارت امور خارجۀ فرانسه نیز خواستار ملاقات فوری با فریبا عادلخواه و دسترسی وی به خدمات کنسولی شده است. ژان-فرانسوا بایار، پژوهشگر فرانسوی گفته است که فریبا عادلخواه در زندان اوین است. برخی رسانه های ایران تأئید کرده اند که خانم عادلخواه توسط سپاه پاسداران به اتهام جاسوسی دستگیر شده است. خانم عادلخواه از سه ماه پیش از دستگیری اش در پنجم ژوئن گذشته در شهر قم ساکن و سرگرم تحقیق دربارۀ حوزه های علوم دینی بوده است.  

خانم فریبا عادلخواه پژوهشگر مرکز مطالعات بین‌المللی موسسۀ مطالعات سیاسی پاریس است و دکترای خود را در رشتۀ انسانشناسی از «مدرسۀ مطالعات عالی علوم اجتماعی پاریس»کسب کرده و کتاب‌ها و مقالات پژوهشی متعددی دربارۀ ایران و افغانستان منتشر کرده است.

دستگیری خانم عادلخواه همزمان است با بحران و تنش در مناسبات جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی پس از خروج یکجانبۀ آمریکا از توافق اتمی با ایران. هم اکنون شماری از شهروندان دوتابعیتی در ایران زندانی و چهار تن از آنان دارای تابعیت آمریکا هستند. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران، دستگیری ایرانیان دوتابعیتی را قانونی دانسته است.

از: ار اف ای


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.