اعتصاب عمومی سه روزه از سوی سازمان دهندگان آن لغو شده است. قرار بود این اعتصاب عمومی با هدف اعمال فشار برای تشکیل دولت جدید در این کشور برگزار شود.
اما گفته شده اعتصاب نامحدودی که از روز گذشته (چهارشنبه ۲۷ نوامبر) در پمپ بنزینهای این کشور آغاز شده، همچنان ادامه خواهد داشت.
مجمع وابسته به مالکان پمپ بنزینها در لبنان میگویند که آنها مجبورند سوخت را با دلار بخرند اما با ارز داخلی به مشتریان بفروشند که به این ترتیب نرخ تبدیل دلار به پول لبنان را از دست میدهند.
اعتراضات گسترده در لبنان از شش هفته پیش آغاز شد. معترضان به وضعیت بد اقتصادی، فساد و ناکارآمدی نظام سیاسی معترضند؛ آنها خواهان تغییرات اساسی در دولت هستند.
اکثر این اعتراضات صلح آمیز بوده است.
معترضان، سیاستمداران تمام جناحها و احزاب را به فساد مالی گسترده متهم میکنند و خواستار برکناری کل نظام حاکم از جمله دولت هستند.
سعد حریری، نخست وزیر موقت لبنان یک ماه پیش از مقامش استعفا کرد و حالا گفته است که از نامزدی برای تشکیل دولت جدید کنارهگیری میکند.
مقامهای لبنانی بعد از استعفای سعد حریری هنوز موفق نشدهاند که دولت جدید تشکیل دهند؛ بدهی بالا به کشورهای خارجی، رکود اقتصادی و کمبود ذخایر ارزی، حکومت این کشور را با بحران روبهرو کرده است.
جنگ داخلی لبنان در سال ۱۹۹۰ به پایان رسید اما بیشتر رهبران سیاسی این کشور فرماندهان سابق گروههای شبه نظامی هستند.
هشت سال جنگ در کشور همسایه، سوریه هم سبب لرزان شدن اقتصاد لبنان شده که به گفته بانک جهانی بیش از یک چهارم جمعیتش در فقر زندگی میکنند.
از: بی بی سی