پیشنهاد آموزش زبان چینی در مدارس ایران برای ‘شکستن انحصار زبان انگلیسی’

دوشنبه, 18ام آذر, 1398
اندازه قلم متن

علی ذوعلم

به گفته علی ذوعلم، معاون وزیر آموزش و پرورش، وزیر از طرح آموزش زبان چینی حمایت کرده است

معاون وزیر آموزش و پرورش ایران از پیشنهاد طرحی برای آموزش زبان چینی در مدارس با هدف “شکستن انحصار زبان انگلیسی” خبر داده است.

علی ذوعلم، معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی آموزش و پرورش، گفته که این سازمان پیشنهاد داده است که “زبان چینی و زبان عربی در کنار زبان‌های دیگر نه به شکلی که هم اکنون در مدارس آموزش داده می‌شود، به فهرست آموزش‌های ما افزوده شود.”

به گفته آقای ذوعلم وزیر آموزش و پرورش ایران از این طرح حمایت کرده و دستور بررسی و ارجاع آن به شورای عالی آموزش و پرورش را داده است.

آموزش زبان عربی بخشی از برنامه آموزشی در مدارس ایران است و به نظر می‌آید پیشنهاد مطرح شده به تغییر شیوه آموزش آن مربوط می‌شود.

اما آموزش زبان چینی تا کنون بخشی از برنامه آموزشی مدارس نبوده و این اولین بار است که این پیشنهاد از سوی سازمان برنامه‌ریزی آموزشی مطرح می‌شود.

آقای ذوعلم دلایل ارائه این طرح را “مطالبه مجلس شورای اسلامی در حوزه زبان خارجی، افزایش کیفیت و شکسته شدن انحصار زبان انگلیسی” عنوان کرده است.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران حدود سه سال پیش به صراحت از “اصرار بر ترویج انحصاری زبان انگلیسی” در ایران انتقاد کرد و گفت: “زبان علم فقط انگلیسی نیست… زبان های دیگر مثل اسپانیولی، فرانسه، آلمانی و [زبان] کشورهای شرقی هم زبان علمند”.

بعد از انتقاد آیت‌الله خامنه‌ای طرحی برای آموزش پنج زبان خارجی دیگر در مدارس ایران ارائه شد.

این پنج زبان، زبان‌های آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی و روسی بود و در آن زمان گفته شد که حداقل تعداد لازم برای تشکیل هر یک از کلاس‌های زبان خارجی در مدارس ۱۵ نفر است.

کتب درسیحق نشر عکسIRNA

در طی این سال‌ها بحث درباره چگونگی عملی کردن توصیه رهبر ایران همواره مطرح بوده است.

حدود یک ماه پیش طرحی با عنوان “رفع انحصار از زبان انگلیسی” در مجلس ایران مطرح شد اما کلیات آن در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس رد شد.

در آن زمان سخنگوی این کمیسیون با اشاره به “ایرادات فراوان” این طرح گفت این ایرادها “نه به موضوع رفع انحصار از زبان انگلیسی در مدارس بلکه به مواردی، چون موافقت نکردن با برون‌سپاری آن مربوط می‌شد.”

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران هم خواهان رد این طرح به دلایل کارشناسی شده بود اما هم‌زمان پیشنهاد آموزش زبان چینی در مدارس ایران در کنار پنج زبان غیرانگلیسی را مطرح کرده بود.

از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.