محرومیت از دریافت خدمات درمانی: آخرین وضعیت محمد حبیبی در زندان اوین

سه شنبه, 1ام بهمن, 1398
اندازه قلم متن

استان وایر– محمد حبیبی، نویسنده، معلم و فعال صنفی معلمان زندانی در اوین، هم‌چنان از اعزام به بیمارستان و رسیدگی مناسب پزشکی محروم است.

این فعال صنفی که از مدت‌ها قبل به تومور استخوانی در ناحیه ساعد دست چپ مبتلا است، پس از بازداشت و انتقال به زندان تهران بزرگ به عفونت ریه نیز مبتلا شده است. ولی با این حال هم‌چنان از اعزام به بیمارستان و رسیدگی مناسب پزشکی محروم است.

به گفته منابع مطلع، وضعیت سلامتی آقای حبیبی به دلیل اینکه در این مدت از اعزام به بیمارستان محروم بوده در دوران تحمل حبس، روز به روز وخیم‌تر شده و اندازه تومور او بزرگ‌تر شده است.

این معلم زندانی مردادماه امسال، در اعتراض به کارشکنی‌های مسئولان زندان در تقبل هزینه‌های درمان از اعزام به بیمارستان انصراف داده بود. چرا که بر اساس آیین‌نامه سازمان زندان‌ها »هزینه درمان زندانیان بر عهده این سازمان خواهد بود.»

او در آبان‌ماه سال ۱۳۹۷ هنگامی که جهت انجام آزمایشات و عمل جراحی تشخیصی به بیمارستان اعزام شده بود،به دلیل خودداری زندان از تقبل هزینه‌های درمانی، بدون رسیدگی مناسب به زندان بازگردانده شد. او بار دیگر در تاریخ ۹ تیرماه سال جاری، برای رسیدگی پزشکی به بیمارستان فارابی تهران منتقل و پس از معاینه توسط پزشکان و تجویز دارو به زندان بازگردانده شد. آقای حبیبی از چند ماه پیش به دلیل احساس ضعف شدید در بینایی، درخواست خود مبنی بر اعزام به بیمارستان را به مسئولان زندان ارائه کرده است.

در آخرین دوره بازداشت آقای حبیبی، و در پی انتقال او به زندان تهران بزرگ، وی به عفونت ریه نیز مبتلا شده است. منبع مطلعی که در مورد او  با هرانا گفتگو کرده می‌گوید: «ریه آقای حبیبی بعد از بازداشت و انتقال به زندان تهران بزرگ دچار عفونت شده. بهداری اوین برای آن دارو داده اما، درمان ریه کامل نشده و وی مرتبا سرفه می‌کنداین منبع همچنین در توضیح ممنوع الملاقات بودن محمد حبیبی اعلام کرد: «آخرین ملاقات با او در تاریخ ۱۷دی‌ماه بوده است. در طول ماه‌های اخیر این چندمین بار است که آقای حبیبی به بهانه‌های مختلف با ممنوعیت سه هفته‌ای ملاقات مواجه می‌شود. پیشتر در تاریخ ۸ آبان‌ماه سال جاری، در پی حضور خانواده آقای حبیبی جهت ملاقات با وی به آنان اجازه ملاقات داده نشد. پس از پیگیری خانواده، مسئولان زندان به آنها اعلام کرده‌اند: «این معلم زندانی از تاریخ ۲۹ مهر تا ۲۱ آبان به دستور رییس زندان از ملاقات محروم شده است.»

محمد حبیبی از تاریخ ۲ مهرماه سال جاری، بدون اطلاع قبلی و بدون ارائه دلیل موجه، توسط زندان‌بانان از بند ۴ زندان اوین به بند ۸ منتقل شده بود.

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست «قاضی احمدزاده» این فعال صنفی را به اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی به ۷ سال و نیم حبس و به اتهام تبلیغ علیه نظام به ۱۸ ماه حبس و به اتهام اخلال در نظم عمومی به ۱۸ ماه حبس و همچنین ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌های سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور به عنوان مجازات تکمیلی محکوم کرده است. محمد حبیبی در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه ۹۷ در جریان تجمع اعتراضی معلمان به همراه تعدادی دیگر از فعالین صنفی و شرکت کنندگان پس از ضرب و شتم فراوان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و  به زندان تهران بزرگ منتقل شد

 وی از شهریورماه ۹۷ به زندان اوین منتقل شده است. جلسه دادگاه تجدید نظر وی در تاریخ دوم آبان ماه ۹۷ در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست «قاضی احمد زرگر» برگزار شد. این دادگاه در دی ماه سال ۹۷ رای دادگاه بدوی را عینا تائید کرد. با توجه به ادغام احکام، ۷ سال و نیم از حبس وی قابلیت اجرایی دارد.

محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان و فرهاد میثمی، فعال مدنی محبوس در زندان اوین ۱۶ مهرماه سال جاری با انتشار یک نامه سرگشاده خطاب به سیاست‌گذاران قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها به نقض آشکار حقوق زندانیان در زندان اوین اعتراض کرده‌اند.

این دو زندانی نامه با اشاره به مشکلات عدیده و موارد تازه نادیده گرفتن حقوق زندانیان زندان اوین، این موارد را «سیاست تصمیم گیران بالادستی» نامیده و گفته‌اند: «با توجه به نقض صریح مفاد عدیده از آئین‌نامه‌ اجرایی سازمان زندان‌ ها و سایر قوانین جاری کشور در زمینه حقوق زندانیان و عدم پاسخگویی رئیس زندان به درخواست های مکرر زندانیان برای گفتگو در این باره، از این پس خود را ملزم به رعایت قوانین دلبخواهانه‌ زندان های شما نمی دانیم».

این دو زندانی گفته‌‌اند تا زمانی که مسئولین از این «راه ناصواب و رعایت حقوق حداقلی زندانیان» بازنگردند از رعایت قوانین زندان سرباز خواهند زد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.