بالاترین مقام محیط زیستی سازمان ملل‌، خواستار آزادی فعالان محیط‌ زیست شد

چهارشنبه, 21ام اسفند, 1398
اندازه قلم متن

کاوه‌ مدنی: «وضعیت زندانیان محیط زیستى، جامعه بین‌المللی را سر در گم کرده است»

اینگر اندرسون، رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل، خواستار آزادی فعالان محیط زیست در ایران شد. – MANDEL NGAN / AFP

اینگر اندرسون، رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل، با انتشار یک پیام توییتری با ابراز خرسندی از آزادی عبدالرضا کوهپایه یکی از هشت تن از حافظان محیط زیست، خواستار آزادی دیگر زندانیان و از جمله نیلوفر بیانی، همکار سابق این سازمان شد. 

خانم اندرسون در این توییت نوشته است اینکه یکی از «فعالان محیط زیست» در بین گروه بزرگی از زندانیان «آزادشده» به صورت موقت به دلیل «شیوع ویروس کرونا» بوده، موجب تسلی خاطر او شده است. او همچنین خواستار آن شد که همه حفاظان محیط زیست در بازداشت آزادی شوند از جمله نیلوفر بیانی که چندین سال کارشناس برنامه محیط زیست سازمان ملل بوده است. 

عبدالرضا کوهپایه یکی از هشت تن از حافظان محیط زیست که بیش از دوسال است در بازداشت به سر‌ می‌برند در تاریخ ۱۷ اسفندماه (هفتم مارس) از زندان اوین بازداشت شد. این آزادی پس از آن صورت گرفت که مقامات قضایی گفتند زندانیانی که کمتر از پنج سال حکم زندان دارند به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا در زندان‌ها، به مرخصی خواهند آمد. عبدالرضا کوهپایه درمیان هشت حافظ محیط زیست با حکم چهار سال زندان کمترین حکم را به خود اختصاص داد.  

کاوه مدنی معاون سابق محیط زیست که مدتی نیز نائب رییس مجمع محیط زیست سازمان ملل متحد بوده است درباره توییت بالاترین مقام محیط زیستی سازمان ملل به ایندیپندنت فارسی گفت:‌ «می‌توان گفت خانم اندرسن بالاترین مقام رسمى جهان در حوزه محیط زیست است. بنابراین این اظهار نظر اهمیت دارد. وضعیت زندانیان محیط زیستى، جامعه بین‌المللی را سر در گم کرده است. آنها دایما با ابراز تعجب از احکام دادگاه و اتهامات وارده، امیدوار هستند که با دخالت دولت و دادرسى منصفانه مساله خاتمه پیدا کند که البته این امیدواری بیشتر ناشى از نداشتن شناخت در خصوص نحوه کارکرد دستگاه‌هاى مختلف در ایران است.»

کاوه مدنی افزود: «فراموش نکنیم که حکم صادر شده در دادگاه در مورد خانم نیلوفربیانى، عملا مجموعه برنامه محیط زیست سازمان ملل را زیر سوال برده و می‌گوید که ایشون در این نهاد کار پوششى کرده است. این اتهام‌زدن به یک نهاد بین‌المللی سازمان ملل است و براى همین واکنش به آن طبیعی بود.»

در این پرونده نیلوفر بیانی و مراد طاهباز هر یک به ده سال، هومن جوکار و طاهرقدیریان هر یک به هشت سال و میرحسین خالقیان، سپیده کاشانی و سام رجبی هر کدام به شش سال زندان محکوم شده‌اند. 

به دنبال تایید این احکام از سوی قوه‌قضاییه سازمان دیده‌بان حقوق بشر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد «مقامات ایران هیچ مدرکی دال بر اتهاماتشان علیه اعضای مؤسسه میراث حیات وحش پارسیان ارائه نکرده‌اند و باید آنها را فوراُ آزاد کنند.»

مایکل پیج، معاون مدیر بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر گفت «دادگاه انقلاب صرفاً از این نظر «انقلابی» هستند که می‌توانند بدون مدرکی تولید اتهام کنند». او اضافه کرد «بعد از دو سال هنوز هیچ مدرکی علیه این کارشناسان محیط زیست نیست و مقامات باید فوراً آنها را آزاد کنند».

از: ایندیپندنت 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.