افزایش هشدارها نسبت به خطرات موج دوم کرونا و خستگی کادر درمانی

چهارشنبه, 13ام فروردین, 1399
اندازه قلم متن

مقام‌های بهداشت و درمان در استان‌هایی که در هفته‌های گذشته با موج ابتلا به کرونا مواجه بوده‌اند نسبت به پیامدهای بروز موج دوم کرونا در میانه خستگی مفرط کادر درمانی و ابتلای گروهی پزشکان و پرستاران هشدار دادند.

تازه‌ترین مورد هشدار محمدحسین قربانی، نماینده وزیر بهداشت در استان گیلان است. او روز سه‌شنبه باردیگر نسبت به موج‌های دوم و بعدی ابتلا به کرونا هشدار داد و گفت: «امکان ورود به پیک‌های بعدی کرونا محتمل است و این امر با توجه خستگی کادر درمانی، اثرات زیان‌بارتری نسبت به پیک‌های اولیه کرونا دارد.»

قربانی دو روز قبل هم با تاکید براینکه «موج دوم کرونا سخت‌تر و شدیدتر است»، هشدار داده بود که «نباید با خوش‌خیالی تصور کرد که روند کرونا متوقف شده و یا رو به نزول است، بلکه امکان ورود به پیک‌های بعدی این بیماری نیز محتمل است و این امر با توجه خستگی کادر درمانی، اثرات زیان‌بارتری نسبت به پیک‌های اولیه کرونا دارد.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاخیر دولت در اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی برای مقابله با کرونا، گفت که «باید از همان نخستین روزهای شیوع کرونا در کشور، همانطور که مورد تاکید وزیر بهداشت نیز بود، طرح محدودیت‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی با شرایط کنونی اجرایی می‌شد، اما ظاهرا تعدادی از دوستان به اشتباه اعتقادی به اجرای قرنطینه نداشتند.»

الهام قازانچایی، مسئول دفتر بهبود کیفیت بیمارستان مسیح دانشوری، نیز گفت که برخی از کادر درمانی بیمارستان مسیح دانشوری بیش از یک ماه است که خودشان را قرنطینه کردند و سعی می‌کنند با خانواده خود تماس فیزیکی نداشته باشند.

قازانچایی گفت که امسال شرایط جور دیگری رقم خورد و بعضی از کادر درمانی نتوانستند در کنار خانواده خود باشند زیرا ممکن است ناقل باشند و خطرناک است.

او در ادامه گفت: «سعی کردیم از ابتدا شیوع این بیماری تمام امکانات را فراهم کنیم تا کادر درمانی هیچ‌گونه کمبودی از نظر امکانات بهداشتی نداشته باشند.»

با وجود تامین تجهیزات حفاظتی برای پرسنل بیمارستان مسیح دانشوری، محمدرضا هاشمیان، مدیر بخش ایزوله و قرنطینه بیمارستان مسیح دانشوری در دومین هفته اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران، گفت: «برخی از پزشکان و پرستاران این بیمارستان درگیر بیماری کرونا شده‌اند.»

بیمارستان مسیح دانشوری، بیمارستانی است که ریاست آن با علی اکبر ولایتی، مشاور عالی علی خامنه‌ای در امور بین‌الملل، بر عهده دارد که خبر ابتلای خود وی نیز به کرونا تایید شده است. وضعیت در بسیاری از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در استان‌ها به مراتب وخیم‌تر است.

ده‌ها تن از پزشکان، پرستاران و پرسنل بیمارستان‌ها و شبکه‌های بهداشت از زمان شیوع ویروس کرونا در ایران جان‌باخته‌اند و در دو هفته گذشته پدیده ابتلای گروهی پزشکان و پرستاران به کرونا بر مشکلات کادر درمانی ایران برای مقابله با کرونا افزوده است.

عبدالرضا فاضل، رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان، پنجم فروردین۹۹ از ابتلای ۳۶۴ نفر از کادر پزشکی، پرستاری و خدماتی مراکز بیمارستان این استان به کرونا خبر داد. به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان از ۳۶۴ کادر درمانی مبتلا به کرونا در این استان  ۴۳ نفر پزشک، ۲۸۴ نفر پرستار و ۳۷ نفر نیز نیروی خدماتی، اداری و پرسنل حفاظتی بیمارستان بوده‌اند.

محمدحسین صومی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز روز سه‌شنبه گفت که «تاکنون۹۰ نفر از کادر درمانی مبتلا و هفت نفر بستری هستند و پیشتر محمد حاجی‌جعفری، معاون دانشگاه علوم پزشکی کاشان، نیز از ابتلای ۱۵ پزشک و ۵۰ پرستار در این شهر به کرونا خبر داده بود.»

همین وضعیت در قزوین نیز به گفته پیمان نامدار، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین، تکرار شده است و تاکنون تست کرونای ۳۷ نفر از اعضای کادر درمانی این استان شامل پزشک، پرستار، کادر اداری و خدمه مثبت شده است.

وضعیت کادر درمانی در دیگر شهرها و استان‌ها به ویژه مناطقی که موج اول ابتلا به کرونا گسترده بوده بهتر از گلستان، گیلان و آذربایجان‌شرقی نیست، سرپرستار یکی از بیمارستان‌های مازندران با بیان اینکه در جریان موج اول کرونا گفت: «یک هفته از شیوع بیماری نگذشته بود که تعداد بیماران از حد پیش‌بینی ما فراتر رفت، کم‌کم پرسنل بیمارستان درگیر بیماری شدند. دو هفته بعد پزشکان و کادر درمان یکی‌یکی از چرخه خدمت کنار گذاشته شدند و ما با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه شدیم.»

این پرستار گفت وقتی که «فشار کاری مضاعف باعث شد تا کادر درمانی شیفت‌های بیشتری سرکارشان بمانند و بر هم خوردن نظم کاری سیستم ایمنی‌ کارکنان کادر درمانی را تحت تاثیر قرار داد و تعداد ابتلا در بین همکاران هم به طور غیرمعمول بالا رفت.»

با این حال پزشکان و پرستاران درحالی که هفته‌هاست در چنین شرایطی مشغول به کارند، پس از ابتلا به کرونا و در صورت جان به در بردن از آن باردیگر و به سرعت به سرکار بازگردانده می‌شوند درحالی که دست‌کم سه هفته پس از آن باید در دوره نقاهت استراحت کنند.

عبدالرضا فاضل، رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان، این موضوع را تایید کرد و گفت ۳۶۴ نفر از کادر پزشکی و پرستاری این استان «پس از گذراندن دوران درمان بهبود یافته و با توجه به نیاز استان گلستان به چرخه خدمت برگشتند.»

از: ایران اینترنشنال


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.