جمهوری اسلامی حکومت اعدام: اعدام ۱۰ زندانی در ۲۴ ساعت اخیر

پنجشنبه, 4ام اردیبهشت, 1399
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت، حکم اعدام دستکم ۷ زندانی در زندان رجایی شهر کرج به اجرا درآمد. این زندانیان که غالبا به اتهام «قتل» به اعدام محکوم شده بودند، روز یکشنبه ۳۱ فروردین، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بودند. همزمان یک زندانی در زندان کرمانشاه نیز با همین اتهام اعدام شد. از سوی دیگر یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بود، در زندان سنندج اعدام شد. صبح روز سه‌شنبه ۲ اردیبهشت نیز حکم اعدام شایان سعیدپور کودک-مجرم زندانی در زندان سقز به اجرا درآمد. همچنین روز دوشنبه یکم اردیبهشت، یک زندانی سیاسی در زندان زاهدان به نام عبدالواسط دهانی، جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی ۲۴ ساعت گذشته دستکم ۱۰ زندانی در زندان های شهرهای مختلف کشور اعدام شدند.

بر اساس گزارشات دریافتی هرانا، روز چهارشنبە ۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، یک زندانی در زندان مرکزی کرمانشاه اعدام شد.

هویت این زندانی که به اتهام «قتل» به اعدام محکوم شده بود، تورج مراد حاصلی، ۳۴ سالە، فرزند علیجان و اهل شهرستان اسلام آباد غرب عنوان شده است.

این زندانی، در پی درگیری با شهروند دیگری با هویت ”ایوب قبادی“ به دلیل اختلاف مالی در سال ۱۳۹۵ مرتکب قتل و به اعدام محکوم شده بود.

بر اساس گزارشات دریافتی، اجرای حکم اعدام این زندانی، به خانواده و وکیل وی ابلاغ نشده بود.

همچنین بنا به گزارشات دریافتی هرانا، روز دوشنبه یکم اردیبهشت ماه ۹۹، یک  زندانی سیاسی در زندان زاهدان، جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده است.

هویت این زندانی، “عبدالواسط دهانی، فرزند لیدوک، ۳۰ ساله” عنوان شده است.

امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه به خانواده این زندانی اجازه آخرین ملاقات با او داده شد. گفته می‌شود قرار است حکم اعدام وی روز پنجشنبه ۴ اردیبهشت ماه در این زندان به اجرا درآید.

عبدالواسط دهانی پیشتر از بابت اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق محاربه به اعدام محکوم شده است.

وی پیش از این در نامه‌ای سرگشاده، درباره شکنجه‌هایی که منجر به اعتراف گیری اجباری از وی شده، نوشته بود: «به اتهام همکاری با گروهک های ضد نظام در زندان مرکزی زاهدان به سر می برم و توسط اطلاعات آگاهی و نیروی انتظامی دستگیر شدم و به آگاهی استان زاهدان آورده شدم که در آگاهی استان تحت بدترین شکنجه ها قرار گرفتم، دستهای من را بسته و آویزانم کردند “جوجه کباب” شدم و به کف پاها با کابل با آخرین ضربه می زدند و کف پاهایمان را با فندک اتمی داغ می دادند، خلاصه خانواده ی مان را دستگیر کرده و تهدید کردند که باید اعتراف کرده و هر چی می گوییم قبول کنی و من تاب این همه شکنجه ها را نداشتم، مجبور به اقرارهای واهی آنها شدم و حال در دادگاه محکوم به اعدام شدم، آن هم به اتهامات ساختگی.»

هرانا پیشتر گزارش داده بود لقمان احمدپور که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بود، در زندان سنندج اعدام شد. این زندانی در تاریخ ۳۱ فروردین ماه، به همراه دستکم شش تن دیگر جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بود.

صبح روز سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ماه نیز هرانا از اجرای حکم اعدام شایان سعیدپور کودک-مجرم زندانی در زندان سقز خبر داده بود. آقای سعیدپور در پی شورش در زندان سقز موفق به فرار از زندان شده بود اما مدتی بعد بازداشت و به زندان سنندج تبعید شده بود. به نظر می‌رسد تسریع روند اجرای احکام اعدام در این زندان با مسئله فرار زندانیان مرتبط است.

شایان سعیدپور که به اتهام قتل در زندان به سر می برد در زمان حادثه کمتر از ۱۸ سال سن داشته است. علاوه بر صغر سن، مدارکی وجود دارد که نشان می دهد شایان سعیدپور پیش از وقوع حادثه قتل تحت نظر روانپزشک بوده است.

همچنین در گزارشی دیگر امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه، سازمان حقوق بشر ایران از اجرای حکم اعدام دستکم ۷ زندانی، در زندان رجایی شهر کرج خبر داده است.

بر اساس این گزارش این زندانیان که غالبا به اتهام «قتل» به اعدام محکوم شده بودند، روز یکشنبه ۳۱ فروردین ماه، در یک گروه ده نفره جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بودند.

هویت شش تن از این زندانیان، محسن رضاییان، علی‌رضا آریایی، حمیدرضا اصغرپور ماسوله، مصطفی قیاسوند، مهدی عاصمی و آنا دردی بابایی عنوان شده است.

گفتنی است که آنا دردی بابایی از سال ۱۳۷۱ تا زمان اجرای حکم، یعنی ۲۸ سال در زندان به سر برده بود.

در خصوص آقای رضاییان نیز گفته می‌شود که وی پیشتر بر اثر برق گرفتگی، یک دست و یک پای خود را از دست داده بود.

همچینین در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع در خصوص آقایی اصغرپور ماسوله آمده است “وی با برگزاری مراسم قسامه به اعدام محکوم شده بود. اتهام این زندانی قتل زنش بود ولی وجود قتل هم جای شبهه داشت. پزشکی قانونی بار اول نظر به مرگ طبیعی همسر وی داده بود و گفته بود که کبودی‌های روی بدن فرد فوت شده بر اثر تلاش برای احیا توسط تیم اورژانس است اما بعدا نظرشان تغییر کرد. دادگاه نیز درآخر با مراسم قسامه وی را به اعدام محکوم کرد”.

بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۱۹ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹) دستکم ۲۴۸ شهروند اعدام شدند و ۱۰۸ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۴ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱۳ حکم اعدام که در ملا عام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۵ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.