بحران شیوع کرونا در ایران؛ بیشتر بیماران بدحال در تهران ‘جوانان زیر ۳۰ سال هستند’، فوتی‌های جدید: ۱۴۱ نفر/ کل کرونایی‌ها: عبور از ۲۳۰ هزار نفر

چهارشنبه, 11ام تیر, 1399
اندازه قلم متن

مقام های بهداشتی و بیمارستانی افزایش موارد ابتلا در میان کادر درمانی را نگران کننده خوانده اند

مقام های بهداشتی و بیمارستانی افزایش موارد ابتلا در میان کادر درمانی را نگران کننده خوانده اند

مقام های بهداشتی ایران درباره بحرانی شدن شیوع ویروس کرونا در این کشور هشدار می دهند و همزمان روسای سه بیمارستان در تهران گفته اند که تعداد بیماران بدحال که نیاز به بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه و استفاده از دستگاه تنفسی هستند، بیشتر شده و از این وضعیت ابراز نگرانی کرده‌اند.

همزمان و در همین خصوص دکتر خسرو صادق نیت، رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی، گفته “تعداد قابل توجهی از بیماران بستری در آی‌سی‌یو (مراقبت های ویژه) جوان زیر ۳۰ سال هستند که این موضوع نگرانی ما را بیشتر کرده است”.

دکتر مهرپور رئیس بیمارستان شریعتی تهران هم گفته “کادر درمان دارند با بیماری درگیر می‌شوند. شرایط را خطرناک می‌دانم و به عنوان سربازی که در خط مقدم در حال مبارزه است، از مردم می‌خواهم که وضعیت را جدی بگیرند”.

دکتر طالب پور رئیس بیمارستان سینا هم گفته “اینکه اکنون چه اتفاقی افتاد، نمی‌دانم. این اتفاق باعث شد که موج زیادی از بیماران در سنین پایین‌تر و در شرایط نامناسب‌تر به بیمارستان مراجعه کرده‌اند”. وی گفته است “داریم مرگ عزیزان‌مان را می‌بینیم که می‌تواند تراژدی دردناکی باشد. اگر همین مسیر را طی کنیم، تمام بیمارستان‌ها پر می‌شوند”.

معاون وزارت بهداشت ایران: زنگ خطر در تهران به صدا درآمده

به غیر از روسای بیمارستان های پایتخت ایران، مقام های بهداشتی دولتی هم درباره وضعیت جاری ابراز نگرانی کرده اند.

ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت ایران، گفته در تهران موارد بستری ناشی از کرونا نسبت به موارد ترخیص شده بیشتر است: “اکنون ما فرصت نمی‌کنیم بستری‌های قبلی را مرخص کنیم تا بستری‌های جدید را پذیرش کنیم.”

آقای حریرچی که خود قبلا به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده بوده گفته است که در ۶ استان به علاوه تهران “بازگشت محدودیت‌ها اجتناب ناپذیر است”.

“معاون وزارت بهداشت ایران گفته ” کرونا شوخی بردار نیست و جدی جدی آدم می‌کشد. اخیرا موارد بستری مبتلایان بدحال و جوان افزایش یافته است و همه اینها یک زنگ خطر و هشداری است و مردم نباید این معضل را شوخی بدانند.”

او از شهروندان ایرانی خواسته که از ماسک استفاده کنند و جز برای “کارهای اقتصادی” از خانه خارج نشوند.

فرشاد علامه، معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، هم گفته است گفته ۴۸۵ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان‌های دانشگاهی تابعه علوم پزشکی تهران بستری هستند که از این تعداد، ۱۷۷ بیمار در بخش‌های مراقبت‌های ویژه قرار دارند. آقای علامه هشدار داده “اگر همین روند ادامه یابد، ممکن است نتوانیم جوابگوی بیماران بستری باشیم”.

ویروس کرونا چه وقت در ایران شایع شد؟

زمان دقیق ورود ویروس کرونا به ایران از سوی مقام های دولتی اعلام نشده اما روز اول اسفند ۱۳۹۸ ساعاتی پیش از آغاز رای گیری انتخابات مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت ایران رسما از شیوع ویروس در ایران و از مبدا شهر قم خبر داد. دولت ایران یک نهاد اضطراری به نام “ستاد ملی مقابله با کرونا” تشکیل داد که به ریاست رئیس جمهور تشکیل می شود و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در آن عضویت دارد.

این ستاد تصمیم به برقراری محدودیت هایی از جمله توقف برخی از فعالیت های اقتصادی و تعطیلی مراکز مذهبی را اعمال کرد اما این محدودیت ها در هفته های اخیر یکی پس از دیگری پایان گرفته و شرایط نسبتا عادی در ایران برقرار شده بود.

از زمان شیوع ویروس کرونا چه تعداد ایرانی فوت کرده اند؟

از اول اسفند ۱۳۹۸ که دولت ایران رسما از شیوع ویروس کرونا خبر داده تا روز دهم اسفند ۹۹ مجموعا و براساس آمار دولتی ۲۲۷ هزار و ۶۶۲ ایرانی به این ویروس و بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند و ۱۰ هزار ۸۱۷ نفر هم جان باخته اند.

تعداد روزانه افراد فوت شده در ایران پس از برقراری محدودیت هایی که ستاد ملی کرونا اعمال کرده بود از سه رقم به دو رقم کاهش یافت و حتی چند روز به تعداد کمتر از ۵۰ نفر هم رسید اما مدتی پس از بازگشایی ها، نرخ روزانه مرگ و میر ناشی از کرونا مجددا سه رسمی شده و رکورد شکسته است.

البته بسیاری این ارقام را دقیق نمی دانند و می‌گویند که تعداد واقعی فوت شدگان و مبتلایان بسیار بیشتر هستند.

در همین خصوص نتیجه تحقیقات بی‌بی‌سی از آمار رسمی کل مرگ و میر در ایران در سال‌های قبل و مقایسه آن با آمار زمستان ۱۳۹۸ نشان می‌دهد که تعداد درگذشتگان کرونا در زمستان گذشته می‌تواند تا پنج برابر عدد اعلام شده باشد.

در زمستان ۱۳۹۸ و همزمان با شیوع ویروس جدید کرونا، ۶۴۰۰ مرگ‌ اضافی نسبت به سال‌های قبل ثبت شده که با توجه به توزیع جغرافیایی‌اش می‌تواند عمدتا به کووید ۱۹ مربوط باشد. وزارت بهداشت ایران تعداد کل درگذشتگان بر اثر کرونا را ۱۲۸۴ نفر اعلام کرده است.

پیشتر یک گزارش‌ مرکز پژوهش‌های مجلس ایران شمار درگذشتگان واقعی کرونا تا هفته اول فروردین را نزدیک دو برابر آمار رسمی تخمین زده بود. مبنای این برآورد، حساسیت تست مورد استفاده برای تشخیص بود.

مطالعات اپیدمیولوژیک برآورد می‌کنند که در مقطع پایان زمستان ۹۸ شمار واقعی مبتلایان می‌تواند تا بیش از ۱۰ برابر آمار رسمی بوده باشد. در نبود داده‌های به روز نمی‌توان به سنجش قابل‌قبولی از اختلاف آمار اعلام‌شده با واقعیت در بهار ۱۳۹۹ رسید.

وضعیت چه استان هایی نامناسب است؟

مقام های وزارت بهداشت ایران می گویند استان‌های خوزستان، کردستان، آذربایجان‌های غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز بوده و بالاترین میزان ابتلا، بستری و فوتی را دارند و استان‌های سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار هستند.

مقام های دولتی پیشتر وعده داده بودند که در صورت افزایش موارد ابتلا و فوتی، مجددا محدودیت هایی را در سطح استان ها اعمال خواهند کرد اما با توجه به هشدار مقام های بیمارستانی و بهداشتی در تهران، هنوز تصمیمی به جز اجباری کردن استفاده از ماسک در اماکن عمومی سرپوشیده گرفته نشده است.

دولت ایران می گوید منابع مالی مورد نیاز برای تامین پیامدهای تعطیلی بخش های اقتصادی را ندارد و چاره ای مبارزه با شیوع ویروس اعمال مقررات بهداشتی نظیر استفاده از ماسک است.

از: بی بی سی

*****

اعمال محدودیت‌های جدید کرونایی در ۱۳ استان ایران

معاون وزیر بهداشت ایران اعلام کرد که در ۱۳ استان این کشور محدودیت‌های جدیدی در ارتباط با پاندمی کرونا اعمال می‌شود. این محدودیت‌ها شامل مراکز مختلف از موزه‌ها و گردشگاه‌ها تا مراکز آموزشی و ورزشی است.

    
default

ظاهرا آنطور که رئیس جمهوری ایران و برخی دیگر از مقامات این کشور اعلام کرده‌اند، پاندمی کرونا در ایران چندان کنترل نشده است. ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با شبکه خبر اعلام کرده که در ۱۳ استان ایران محدودیت‌های کرونایی بر اساس یک جدول زمانی بازخواهند گشت.

او نام این ۱۳ استان را بدین ترتیب اعلام کرده است: سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و شرقی، فارس، خراسان رضوی، تهران، البرز و کرمان.

معاون وزارت بهداشت همچنین توضیح داده که مراکزی که مشمول این محدودیت‌ها می‌شوند، در دو گروه سه و چهار دسته‌بندی شده‌اند. گروه سه شامل دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبانسراها و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما، تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی، کاهش زمان فعالیت مترو و حمل‌ونقل درون شهری، مساجد و مصلی‌ها و برگزاری آزمون‌های حضوری است.

گروه چهار نیز شامل این فعالیت‌هاست: برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش‌‌ها، باشگاه‌های ورزشی ورزش‌های پربرخورد از جمله کشتی، کاراته و جودو، مدارس شبانه‌روزی، انجام دورکاری شاغلین گروه حساس، کافه، قهوه‌خانه، چایخانه و مراکز عرضه مواد دخانی، باغ وحش و شهربازی‌ها، مراکز تفریحی آبی، استخرهای سرپوشیده و باشگاه‌های ورزشی سالنی.

در حالی که معاون وزارت بهداشت از تعطیلی موزه‌ها و باغ‌موزه‌ها در ۱۳ استان ایران خبر داده، مدیرکل امور موزه‌ها از این تصمیم اظهار بی‌اطلاعی کرده و به خبرگزاری ایلنا گفته است: «تعطیلی یا عدم تعطیلی موزه‌ها تابع تصمیم ستاد ملی کروناست و تاکنون چنین تصمیمی گرفته نشده. اما اگر چنین تصمیمی گرفته شود ما آن را اجرایی خواهیم کرد.»

افزایش موارد بستری در تهران

سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز چهارشنبه ۱۱ تیر آمار روزانه مبتلایان به کرونا را اعلام کرد. به گفته سیما سادات لاری، در ۲۴ ساعت گذشته دو هزار و ۵۴۹ بیمار جدید در ایران شناسایی شده‌اند و بدین ترتیب تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در ایران به ۲۳۰ هزار و ۲۱۱ نفر رسیده است.

بر اساس این آمار همچنین در شبانه‌روز گذشته ۱۴۱ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ جانشان را از دست داده‌اند و تعداد کل فوت‌شدگان به ۱۰ هزار و ۹۵۸ تن رسید.

لاری همچنین گفته که تعداد موارد بستری در تهران افزایش قابل توجهی داشته است. به گفته او همچنین استان‌های خوزستان، کردستان، آذربایجان غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز و استان‌های اصفهان، همدان، زنجان، کرمان، خراسان شمالی و کهگیلویه و بویراحمد در وضعیت هشدار قرار دارند.

بر اساس این آمار هم‌اکنون سه هزار و ۸۱ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید بیماری قرار دارند.

از: دویچه وله

*****

افزایش سه برابری جان‌باختگان کرونا نسبت به اردیبهشت ماه 

سخنگوی وزارت بهداشت خبر داد که در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴۱ نفر به تعداد جان‌باختگان اضافه شده و مجموع آمار رسمی مرگ بر اثر کرونا به ۱۰ هزار و ۹۵۸ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری گفت که دو هزار و ۵۴۹ بیمار جدید شناسایی شده و تعداد مبتلایان به ۲۳۰ هزار و ۲۱۱ نفر رسیده است.

تعداد افراد جان باخته بر اثر ابتلا به کرونا در روز سه‌شنبه ۱۴۷ نفر و در روز دوشنبه ۱۶۲ نفر اعلام شده بود. به این ترتیب میزان جان‌باختگان کرونا نسبت به خرداد که روزانه حدود ۱۰۰ نفر بوده، ۵۰ درصد افزایش یافته است.

همچنین تعداد جان‌باختگان نسبت به اردیبهشت ماه که متوسط تعداد جان باختگان در روز ۵۰ نفر بوده، سه برابر شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد که  که استان‌های خوزستان، کردستان، آذربایجان‌های غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز قرار دارند.

به گفته لاری، استان‌های اصفهان، همدان، زنجان، کرمان، خراسان شمالی و کهگیلویه و بویراحمد نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

او خبر داد که در استان تهران افزایش قابل توجه تعداد بیماران بستری شده گزارش شده است.

در همین حال ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت، از ابلاغ اقدامات محدودیتی به استانداران ۱۱ استان خبر داد.

از: ایران اینترنشنال

*****

هرمزگان تعطیل شد؛ محدودیت‌های ناشی از کرونا در ۱۱ استان دیگر

۱۲ استان در ایران با رشد شتابان بیماری و مرگ ناشی از کووید ۱۹ روبه‌رو شده‌اند

بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا در ۱۲ استان کشور برقرار خواهد شد.

استان هرمزگان با شدیدترین محدودیت روبه‌رو می‌شود و به مدت یک هفته تعطیل خواهد شد.

استان‌های تهران، خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، فارس، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی و البرز ۱۱ استانی هستند که محدودیت‌های با شدتی کمتر از هرمزگان در آنجا اعمال خواهد شد.

خبر برقراری این محدودیت‌ها را ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران به رسانه‌ها اعلام کرده است.

هنوز جزئیات این محدودیت‌ها اعلام نشده است.

استان هرمزگان در هفته‌های جاری با رشد قابل‌توجه در آمار ابتلا و فوت ناشی از این بیماری مواجه شده است و فریدون همتی، استاندار آن دو روز پیش از ستاد ملی مقابله با کرونا درخواست کرده بود تا با تعطیلی این استان موافقت کنند.

آقای همتی روند افزایشی این بیماری در هرمزگان را از ابتدای خردادماه و ناشی از «عادی‌شدن فعالیت‌ها» و «برگزاری دورهمی‌ها، مراسمات عروسی و عزا» دانسته است.

به گفته استاندار هرمزگان، هفت شهرستان در این استان در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارند.

ایرج حریرچی گفته است که با دو درخواست دیگر هرمزگان از جمله «تعطیلی بازارهای سرپوشیده و بازار روز ‌و همچنین کاهش کارمندان ادارات به ۵۰ درصد» نیز از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا موافقت شده است.

این مقام وزارت بهداشت گفته که حسن روحانی آماده است تا «برخی اقدامات دیگر» را نیز برای «جلوگیری از شیوع بیشتر» ابلاغ کند.

آمار بیماران کووید۱۹ پس از آنکه در اردیبهشت‌ماه سال جاری نزولی شده بود، با تصمیم حسن روحانی برای بازگشایی فعالیت‌ها، برگرداندن کارمندان به سرکار و بازگشایی اماکن مذهبی دوباره صعودی شد و حتی در روز ۱۵ خرداد با ثبت رکورد ۳۵۰۸ بیمار در یک روز، بالاترین آمار ابتلا به کرونا پس از شیوع ای بیماری ثبت شد.

چند هفته قبل از این رویداد، مسئولان سازمان نظام پزشکی با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسن روحانی نسبت به گسترش مجدد کرونا در صورت بازگشایی اماکن مذهبی هشدار داده بودند.

تا ظهر دیروز و براساس آمارهای رسمی، ۲۲۷ هزار و ۶۶۲ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و شمار جان‌باختگان کرونا در کشور به ۱۰ هزار و ۸۱۷ نفر رسیده است.

از: ایندیپندنت


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.