وزارت بهداشت ایران وجود سیاست ایجاد ایمنی جمعی در برابر کرونا را رد کرد

یکشنبه, 5ام مرداد, 1399
اندازه قلم متن

با وجود پیش‌بینی‌های تیره و تار از وضعیت اوج‌گیری دوباره کووید-۱۹ در ایران، مقام‌های دولتی تاکید کرده‌اند مراسم مربوط به محرم برگزار خواهد شد

با وجود پیش‌بینی‌های تیره و تار از وضعیت اوج‌گیری دوباره کووید-۱۹ در ایران، مقام‌های دولتی تاکید کرده‌اند مراسم مربوط به محرم برگزار خواهد شد

معاون کل وزارت بهداشت ایران می‌گوید «هیچ سیاستی برای رفتن به سمت ایمنی جمعیتی نداریم و کشورهایی مثل سوئد و انگلیس هم که به این سمت رفتند شکست خوردند».

اظهارات ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، چهارم مرداد ماه در شبکه خبری تلویزیون جمهوری اسلامی، تازه‌ترین واکنش یک مقام ارشد دولتی به موضوع وجود سیاست احتمالی ایجاد ایمنی جمعی در ایران است.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، ۲۸ تیر ماه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، با استناد به یک گزارش وزارت بهداشت گفته بود تاکنون ۲۵ میلیون نفر در کشور به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند و «۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر دیگر هم در معرض ابتلا به این ویروس خواهند بود».

این اظهارات هم واکنش‌هایی را در حلقه ستاد مقابله با همه‌گیری در ایران ایجاد کرد و هم بازتاب‌هایی در میان پژوهشگران دیگر داشت.

از یک سو دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، گفت «چه سیاست کشور بر ایجاد ایمنی جمعی باشد و چه نباشد، ما در حال حرکت به سمت ایمنی جمعی هستیم».

از سوی دیگر دکتر مصطفی قانعی، رئیس کمیته علمی این ستاد گفته بود «این فرضیه‌ای‌ است که در همه دنیا وجود دارد، اما کارایی ندارد».

آقای حریرچی هم که وجود این سیاست را رد کرده، اما گمانه زده که «صعودی‌شدن روند مرگ و میر کرونایی در نیمه دوم سال محتمل و وضعیت نگران‌کننده‌تر از نیمه نخست سال ۹۹ باشد».

آقای حریرچی همچنین تاکید کرده دست‌کم تا یک سال آینده خبری از واکسن مقابله با کووید نخواهد بود و باید از «تمام ظرفیت‌ها» برای مقابله با همه‌گیری استفاده کرد و «راهکار ما باید مبتنی بر رویکرد به تغییر رفتار اجتماعی مردم باشد».

اما حتی این مقام ارشد وزارت بهداشت هم گفته برنامه‌ای برای لغو مراسم محرم امسال در ایران نیست.

پیشتر حسن روحانی نیز تاکید کرده بود مراسم محرم برگزار خواهد شد.

هرچند به جز آن‌که از مردم خواسته شده ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند، و یا مراسم با جمعیت کم‌تری برگزار کنند، مشخص نیست دولت و مقام‌های مسئول چه تمهیداتی را پی گرفته‌اند.

در عین حال مشخص نیست چرا با وجود روند فزاینده و اوج‌گیری موارد ابتلا و قربانیان، و پیش‌بینی‌های تیره و تار از شیوع کووید-۱۹ در هفته‌ها و ماه‌های پیش‌رو، این گردهمایی‌ها لغو نشده‌اند.

از: رادیو فردا

*****

معاون وزیر بهداشت ایران: وضعیت اصلا خوب نیست؛ تهران منبع پخش بیماری به کل کشور است

هشدارهای برخی از مقامات بهداشتی ایران نسبت به گسترش مجدد ابتلا به کرونا همچنان ادامه دارد و امروز ایرج حریرچی، معاون کل این وزارت‌خانه گفته است که “تقریبا کل کشور وضعیت قرمز دارد” و “وضعیت اصلا خوب نیست” و تهران را منبع پخش کرونا در کل کشور خواند و گفت: “تا زمانی که بستریها کاهش نیابد، مرگ ۲۰۰تایی مهمان ماست”.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای حریرچی در سخنانی تاکید کرده است که در حال حاضر ابتلا به کووید ۱۹ در ایران “مجددا روندی افزایشی دارد” و در حال حاضر روزانه ۴۰۰۰ هزار نفر مشکوک یا مبتلا به کرونا بستری می‌شوند و “پنج تا ۱۰ درصد افرادی که در بیمارستان بستری می شوند، فوت خواهند کرد. تا زمانیکه بستری کاهش نیابد، مرگ ۲۰۰ تایی مهمان ماست.”

همزمان آمار روزانه کرونا در این کشور نشانی از فروکش کردن موج تازه شیوع ندارد و ۲۵ استان ایران هم در وضعیت قرمز یا هشدار هستند که نشان می‌دهد اکثر مناطق ایران شرایط مناسبی ندارند. براساس تازه ترین آمار وزارت بهداشت ایران ۲۱۶ نفر در شبانه‌روز گذشته جان خود را براثر این بیماری از دست داده‌اند.

آقای حریرچی در خصوص وضعیت شهر تهران هم گفته است که در این شهر روزانه ۶۰۰ نفر بر اثر ابتلا بستری می‌شوند و “اکنون تهران به منبع پخش بیماری به کل کشور تبدیل شده است”.

به گفته وی “کرونا آینه عمل ماست، هر رفتار نامناسب بهداشتی ما ۵ الی ۷ روز بعد خودش را در حوزه سرپایی نشان می دهد، دو الی سه هفته بعد در بستری و چهار الی شش هفته بعد در مرگ و میر خودش را نشان می دهد”.

حریرچی
حق نشر عکسISNA
معاون وزیر بهداشت ایران گفته است که تهران به منبع پخش بیماری به کل کشور تبدیل شده است

در ایران برگزاری عزا و عروسی ممنوع اعلام شده اما برگزاری مراسم عزاداری محرم بلامانع اعلام شده است. بسیاری از مسئولان بهداشتی و کارشناسان خواستار وضع محدودیت‌های بیشتری برای کنترل شیوع ویروس کرونا هستند اما حسن روحانی، رئیس جمهور ایران و سایر مقامات مذهبی اعلام کرده‌اند که با وجود همه خطرات مراسم‌های مذهبی مخصوص ماه محرم در ایران تعطیل نخواهد شد و برگزار می‌شود.

دیروز (شنبه ۲۵ ژوییه/۴ مرداد) آقای روحانی در اظهاراتی گفت که مراسم محرم “باشکوه” و با رعایت موازین بهداشتی برگزار خواهد شد. آقای روحانی در تعریف خود از “شکوه ماه محرم” توضیح داد: “امسال ماسک زدن هم جزو همین شکوه است و رعایت فاصله‌گذاری هم جزو از این شکوه است؛ عدم تجمع و تراکم در یک مکان هم جزو همان شکوه است.”

برخی پیش‌بینی کرده‌اند که برگزاری مراسم‌های سنتی محرم وضعیت شیوع کرونا در ایران را بیش از گذشته خواهد کرد. در همین خصوص هم مسیح مهاجری، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی از تصمیم دولت برای برگزاری “باشکوه” مراسم محرم انتقاد کرده است.

او گفته است که “اگر جمع کردن میان عزاداری‌های محرم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی امکان‌پذیر باشد، این تصمیم را باید ستود، ولی متأسفانه چنین چیزی امکان‌پذیر نیست.”

مسیح مهاجری در سرمقاله این روزنامه درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی هنگام مراسم محرم نوشت: “همین سخن را هنگام برداشتن محدودیت‌های کرونایی در خردادماه از آقای رئیس‌جمهور و سایر مسئولین ستاد ملی مقابله با کرونا بارها شنیدیم ولی نتیجه عملی آن این شد که کنترل و مهار کرونا از اختیار ستاد خارج شد و آمار ابتلا و مرگ و میر به رقم‌های بی‌سابقه رسید.”

حدود یک ماه تا رسیدن ماه محرم و شروع دهه عزاداری برای امام سوم شیعیان در ایران باقی مانده، اما درچند روز گذشته، تاکید حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران و سایر امامان جمعه این بوده که مراسم عزاداری فارغ از فروکش کردن شیوع کرونا یا افول آن، باید حتما برگزار شود.

آخرین آمار در ایران

آمار روزانه کرونا نشانی از فروکش کردن موج تازه شیوع ندارد و ۲۵ استان ایران هم در وضعیت قرمز یا هشدار هستند که نشان می‌دهد اکثر مناطق ایران شرایط مناسبی ندارند.

وزارت بهداشت ایران در تازه ترین آمار مربوط به موارد ابتلا و درگذشتگان ویروس کرونا اعلام کرد که ۲ هزار و ۳۳۳ مبتلا جدید شناسایی شده‌اند و ۲۱۶ نفر هم در شبانه‌روز گذشته جان خود را پس از ابتلا از دست داده‌اند.

بر همین اساس شمار مبتلایان در ایران به ۲۹۱ هزار و ۱۷۲ نفر و مجموع کل درگذشتگان نیز به ۱۵ هزار و ۷۰۰ نفر رسیده است.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ایران تعداد کل بهبودیافتگان ۲۵۳ هزار و ۲۱۳ نفر بوده و ۳۶۹۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.

از: بی بی سی

*****

اوج گیری کرونا در دمای ۵۰ درجه کرمان

خبرگزاری مهر از اوج شیوع کرونا در فصل «خرماپزان» و دمای ۵۰ درجه استان کرمان خبر می‌دهد.

این خبرگزاری روز شنبه، چهارم مرداد در گزارشی نوشت: «برخلاف انتظارها دقیقاً در همین فصل شیوع ویروس کرونا در استان به‌خصوص در مناطق گرمسیر به اوج خود رسیده است.»

در این گزارش آمده، «بیمارستان‌های استان، دیگر جایی برای بستری بیماران ندارند، کادر درمان هم گرفتار ویروس شده‌اند و فرسایش هفت ماه مبارزه با ویروس کرونا کار را به‌جایی رسانده که کادر درمان برای رعایت اصول بهداشتی از مردم خواهش می‌کنند.»

با آنکه وزارت بهداشت ایران دیگر ماه‌ها است که آمار تفکیکی ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را اعلام نمی‌کند، اما دانشگاه علوم پزشکی کرمان اعلام کرده تا ساعت ۱۵ روز چهارم مردادماه، ۳۴۶۴ نفر به دلیل کرونا در بیمارستان‌های کرمان بستری‌شده‌ و ۳۷۹ نفر هم بر اثر این بیماری فوت کرده‌اند.

به گفته سخنگوی این سازمان، طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان ۵۹ مورد جدید بستری ‌شده‌اند و ۱۰ نفر فوتی ثبت‌شده است.

محمدجواد فدایی، استاندار کرمان نیز اعلام کرده از هر ۱۰۰ هزار نفر کرمانی ۱۱.۵ نفر بر اثر کرونا فوت می‌کنند.

از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.