قوه قضاییه زندانی جوان اعتراضات آبان که در کهریزک کشته شد را «سارق» خواند

چهارشنبه, 2ام مهر, 1399
اندازه قلم متن

نادر مختاری، ۳۵ ساله در جریان اعتراض‌های ‌آبان ۹۸ بازداشت شد

قوه قضاییه جمهوری اسلامی گزارش‌ها درباره «کشته شدن یکی از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ در بازداشتگاه کهریزک» را رد کرد و نادر مختاری را «سارق» خواند.

در روزهای اخیر وب‌سایت کلمه گزارش داده بود نادر مختاری در جریان اعتراضات آبان پارسال با ضرب و جرح شدید ماموران به بازداشتگاه کهریزک منتقل شد اما به دلیل ضربه باتون به سرش به اغما رفت.

بنابر همین گزارش، او پس از به هوش آمدن قادر به تکلم نبود اما در همان بازداشتگاه نگهداری شد تا در ۲۹ شهریور جان باخت.

کلمه روز سه‌شنبه گزارش داد که این جوان ۳۵ ساله در «بهشت سکینه» کرج به خاک سپرده شد.

با این حال یک مقام قضایی ایران این گزارش را رد کرد.

حشمت‌الله حیات‌الغیب،‌ مدیرکل زندان‌های استان تهران، روز سه شنبه گفت نادر مختاری به دلیل «سرقت» به هشت سال حبس محکوم شده بود و از سال ۹۴ زندانی بود.

مدیرکل زندان‌ها حضور نادر مختاری در اعتراضات آبان را به شدت تکذیب کرد و گفت او از ابتدای ورود به زندان دچار بیماری «تنگی نفس» بود و بر اثر همین بیماری در ۲۹ شهریور درگذشت.

به نوشته وب‌سایت کلمه، مختاری پس از اعتراضات آبان حدود یک ماه ناپدید بود و خانواده‌اش سرانجام او را در حالی که در بیمارستان «شهدای شهر ری» در اغما بود شناسایی و پیدا کردند.

بنابر همین گزارش، ماموران امنیتی به رغم مخالفت پزشکان، مختاری را از بیمارستان به بازداشتگاه کهریزک بردند و شرایط کهریزک موجب تشدید وخامت حال او و کشته شدنش شد.

بنابر گزارش کلمه، تلاش خانواده مختاری برای آزادی موقت او با وثیقه به جایی نرسید و وکلا نیز نتوانستند به پرونده او دسترسی یابند.

مختاری از جمله بیش از ۱۰ هزار بازداشتی اعتراضات سال گذشته بود که در زندان کهریزک،‌ که اکنون «سروش ۱۱۱» نامیده می‌شود، نگهداری می‌شد.

این زندان پیشتر نیز در سال ۱۳۸۸ به دلیل شکنجه، آزار و کشته شدن برخی از معترضان انتخابات بحث‌برانگیز ریاست‌جمهوری آن سال حاشیه‌ساز و سپس بسته شده بود.

مدیرکل زندان‌های استان تهران به اغما رفتن مختاری را نیز «کذب محض» خوانده است.

به نوشته وب‌سایت کلمه،‌ خانواده مختاری تحت فشار ماموران و نهادهای امنیتی قرار گرفته‌ و وادار به سکوت شده‌اند.

طی هفته‌های اخیر ابهامات موجود در پرونده اعدام دو جوان دیگر اعتراضات سراسری سال‌های گذشته از جمله نوید افکاری و مصطفی صالحی،‌ و همچنین گزارش‌ها درباره شکنجه آن‌ها برای اعتراف،‌ با واکنش‌های گسترده داخلی و بین‌المللی مواجه شده است.

از: ایران اینترنشنال

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.