شناسایی ۱۴۰۵۱ بیمار جدید کرونا/ ۴۰۶ تن دیگر جان باختند

جمعه, 7ام آذر, 1399
اندازه قلم متن

بر مبنای آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت ایران که روزانه اعلام می‌شود، ۴۰۶ بیمار دیگر طی یک شبانه‌روز گذشته جان خود را بر اثر کووید ۱۹ از دست داده‌اند. با این حساب شمار کل جان‌باختگان در ایران از ۴۷ هزار نفر گذشت.

به گزارش ایسنا، سیما سادات لاری روز جمعه، هفتم آذر، اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، بیش از ۱۴ هزار بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده که از میان آن‌ها دو هزار و ۲۴۵ نفر بستری شده‌اند.

به این ترتیب مجموع بیماران کووید ۱۹ در ایران به ۹۲۲ هزار و ۳۹۷ نفر رسید که از میان آن‌ها ۴۷ هزار و ۹۵ نفر تاکنون جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، پنج ‌هزار و ۸۶۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

منابع مستقل بارها در درستی آمار دولتی از ابتلا و مرگ به دلیل کرونا در ایران ابراز شک و تردید کرده‌اند.

محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران، پیش از این آمار واقعی مرگ ‌و میر و مبتلایان کرونا در ایران را سه برابر آمار رسمی وزارت بهداشت اعلام کرده است.

به دنبال بحرانی شدن وضعیت کرونا در ایران سرانجام دولت ایران تصمیم گرفت از اول آذر محدودیت‌های بیشتری از جمله ممنوعیت تردد شهر به شهر، تعطیلی مشاغل غیر ضروری در شهرهای قرمز و نارنجی و حضور حداکثر یک‌سوم کارکنان در ادارات را حداقل برای دو هفته اعمال کند.

با این حال برخی رسانه‌های داخلی در روزهای گذشته گزارش‌ها و تصاویری را مبنی بر بی‌اعتنایی شهروندان به محدودیت‌های جدید و عدم مشارکت بخش خصوصی منتشر کرده‌اند.

در حالی که هنوز زمان پایان تعطیلی‌های ناشی از محدودیت‌های جدید مشخص نشده است، رئیس سازمان اداری و استخدامی ایران، شب گذشته از تعطیلی ادارات سراسر کشور در هفته آینده خبر داد.

به گفته جمشید انصاری، این بخشنامه شامل همه کارکنان دولت اعم از رسمی، قراردادی و پیمانی و شامل قرارداد دستگاه با شرکت‌ها می‌شود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی ایران از شهروندان خواست «کارهای اداری خود را دو هفته به تعویق بیندازند تا زنجیره شیوع قطع شود.»

از: رادیو فردا

*****

نماینده مجلس: در صورت دسترسی به واکسن کرونا، تنها می‌توانیم ۲۰ درصد جمعیت را واکسینه کنیم

عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران با بیان این که حتی در صورت دسترسی به واکسن کرونا، تنها واکسینه کردن ۲۰ درصد از جمعیت کشور امکان‌پذیر است، بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، محمدعلی محسنی بندپی روز جمعه، ۷ آذر، درباره وضعیت تولید واکسن کرونا در کشور گفت: «بر اساس اطلاعاتی که از انستیتو پاستور به دست ما رسیده، واکسنی تا این لحظه از خارج از کشور خریداری نشده است. در داخل هم واکسنی که گفته می‌شود تولید شده به مرحله انسانی نرسیده است.»

او ادامه داد:‌ «حتی بر فرض این که واکسن وارد کشور شود و یا درون کشور به فناوری تولیدش دست پیدا کنیم، بنا بر اطلاعاتی که رئیس انستیتو پاستور به ما داده تنها می‌توانیم ۲۰ درصد جمعیت ایران را واکسینه کنیم و ۸۰ درصد مابقی هم‌چنان در معرض خطر هستند.»

عضو دیگر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران هم روز ۴ آذرماه گفته بود که با فرض نادیده‌گرفتن تحریم‌ها، دست‌کم دو سال طول می‌کشد تا واکسن کرونا به ایران برسد.

همایون سامه‌یح، با اشاره به این که «باید دور واردات واکسن از آمریکا به کشورمان را خط کشید» گفته بود: «کشورهای دیگر اروپایی از قبل واکسن را خریداری کرده و قصد استفاده دارند. پس به این زودی‌ها نوبت ایران نمی‌شود. کما این‌که حمل‌ونقل این واکسن هم خود مشکلاتی دارد.»

اظهارات این دو نماینده در حالی منتشر شده است که وزیر بهداشت ایران چندی پیش مدعی شده بود که ایران قصد دارد ۱۸ میلیون دوز واکسن از منابعی که در دنیا تایید شده‌اند، تهیه کند و «چهار منبع» را برای خرید انتخاب کرده است.

در حال حاضر دو واکسن فایزر و مدرنا که ساخت شرکت‌های آمریکایی و آلمانی است مراحل آزمایشی خود را طی کرده‌اند و در صورت تایید توسط سازمان دارو و غذا آمریکا قرار است از اول دسامبر مورد استفاده قرار گیرد.

از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.