طرح بدل فیلترینگ برای افزایش محدودیت دسترسی کاربران ایرانی به اینستاگرام و دیگر رسانه‌‌های اجتماعی

چهارشنبه, 17ام دی, 1399
اندازه قلم متن

روزنامه همشهری به استناد سخنان و تاکید دو نماینده مجلس مبنی بر لزوم محدودیت بیشتر رسانه‌‌های اجتماعی در ایران، گزارش داد که «گروهی خاص» اجرای «طرح بدل فیلترینگ برای اینستاگرام» و فیلتر این رسانه اجتماعی با روشی جدید را دنبال می‌کنند.

این روزنامه با اشاره به سخنان مجتبی رضاخواه و محمدصالح جوکار، دو نماینده مجلس، درباره ایجاد محدودیت بیشتر برای رسانه‌های اجتماعی خارجی، نوشت که گروهی خاص با «طرح بدل فیلترینگ برای اینستاگرام» قصد دارند با محدودیت پهنای باند رسانه‌‌های اجتماعی خارجی، دسترسی کاربران به اینستاگرام را سخت کنند.

مجتبی رضاخواه، نماینده تهران، تاکید کرده است که باید در کشور پهنای باند برای رسانه‌‌های اجتماعی خارجی محدود شود. او افزود که اگر قرار است ما قبل از اینکه شبکه ملی اطلاعات راه بیفتد اقدام جدی انجام دهیم، لازمه‌اش این است که پهنای باند را برای رسانه‌های اجتماعی خارجی محدود کنیم.

محمدصالح جوکار، نماینده یزد در مجلس یازدهم، نیز گفته است «این‌که تلگرام فیلتر می‌شود و اینستاگرام باز می‌ماند کاملا اشتباه است». این نماینده مجلس گفته «این چه نوع فیلتری است که یکی باز و دیگری بسته باشد».

به نوشته روزنامه همشهری «از آنجایی که هیچ رسانه اجتماعی خارجی و پرکاربردی به‌جز اینستاگرام در کشور از تیغ فیلترینگ جان سالم به در نبرده، همه بحث‌های کنونی درباره اینستاگرام است» هرچند گروهی از نمایندگان در این باره به واتساپ نیز اشاره دارند.

هم‌اکنون تخمین زده می‌شود دست‌کم ۲۵ میلیون ایرانی عضو اینستاگرام هستند و این رسانه مورد استفاده بسیاری از کسب‌و‌کارهای کوچک از جمله در دوران کرونا بوده است.

گران‌کردن بسته‌های اینترنت در تابستان امسال از سوی اپراتورهای اصلی نه به‌خاطر مسائل مالی بلکه به ‌خاطر تلاش برای یک فیلترینگ پنهان با سخت کردن دسترسی به اینترنت با تحت فشار قرار دادن اقتصاد مردم بوده است.

 گزارش همشهری با اشاره به نارضایتی مردم از کیفیت اینترنت و بسته بودن اغلب سرویس‌های مورد نیازشان، افزود که نارضایتی مردم آنقدر جدی بوده است که مقام‌های طرفدار فیلترینگ به ‌دنبال مسیرهای جایگزین رفته‌اند.

از جمله این مسیرها کاهش پهنای باند رسانه‌‌های اجتماعی خارجی است که بدل و مشابه فیلترینگ به‌حساب می‌آید و «باعث می‌شود سرعت دسترسی مردم به این رسانه‌‌ها آنقدر کند شود که به عقیده آن‌ها مردم قید استفاده از رسانه‌‌های اجتماعی خارجی» را بزنند.

محمد مهاجری، فعال سیاسی نزدیک به جناح اصولگرا، با اشاره به این‌که مخالفان فضای مجازی می‌گویند برای اینستاگرام و واتس‌اپ باید پهنای باند را محدود کنیم، تاکید کرد که «محدود کردن پهنای باند، اسم مستعار فیلترینگ است».

مهاجری در صفحه توییتر خود خطاب به مقام‌های مسئول نوشت: «فیلتر کردن شرفتمندانه‌تر است از این‌که با کند شدن شدید سرعت، مردم را عصبانی کنید  اصلا دوشاخه اینترنت را بکشید و خلاص، مثل کره شمالی.»

از: ایران اینترنشنال


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.