جامعە جهانی بهاییان مصوبە رسمی مقامات محلی شهر ساری در استان مازندران برای «کنترل دقیق بهاییان این شهر و اقداماتی در جهت جذب دانش آموزان بهایی به دین اسلام» را «تکاندهنده» و «نقض فاحش حقوق بشر» خواند.
به تازگی «جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران» سند یک جلسه محرمانه در فرمانداری ساری را که روز ۳۱ شهریور برگزار شده بود، منتشر کرده است. بنابر این سند، جلسه مورد اشاره برای تشدید سرکوب بهاییان و سایر اقلیتهای دینی در آن منطقه با حضور نمایندگانی از ۱۹ سازمان امنیتی و اطلاعاتی برپا شده بود.
جامعه جهانی بهاییان روز چهارشنبه ۲۰ اسفند در بیانیهای اعلام کرد که این سند توسط کمیسیون اقوام، فرق و مذاهب شهرستان ساری که از زیرشاخه های امنیتی کشور است صادر شده است.
دیان علایی، نماینده جامعە بهایی در سازمان ملل گفته است: «در حالی که سند اخیر وابسته به یک نهاد محلی است، ما با درجە بالایی از اطمینان میتوانیم بگوییم که از بالاترین نهادهای دولتی در سطح ملی سرچشمه میگیرد و نشان میدهد که ممکن است جلسات و مصوبههای مشابهی دربارە بهاییان در سراسر ایران در جریان باشد».
در این سند همچنین به وزارت آموزش و پرورش دستور داده شده است تا سطح آگاهی معلمان و مدیران مدارس را در جهت چگونگی نگاه به دانش آموزان بهایی و جذب آنان به دین اسلام را افزایش دهد.
خانم علائی میگوید اقدامات مربوط به کودکان «به ویژه تکاندهنده است» و اینکه در یک سند رسمی به تفصیل برنامه های مشخصی برای تغییر باورهای کودکان طرح شود «نقض فاحش حقوق بشر» است.
او از دولت ایران خواسته است که فورا این بخشنامۀ جدید را لغو کند.
عبدالکریم لاهیجی، رئیس جامعە دفاع از حقوق بشر در ایران و رئیس افتخاری فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر، نیز در این زمینه گفته است که این اقدامات نشاندهنده افزایش آزار دولت ایران علیه پیروان آیین بهایی است.
جامعۀ دفاع از حقوق بشر در ایران و فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر روز ۱۹ اسفند در بیانیه مشترکی نوشتند احتمال مصادره زمینهای ۲۷ خانواده بهایی که کشاورزانی در روستای ایوِل در نزدیکی شهر ساری بودند، از نتایج این جلسه بوده است.
دادگاهی در ایران آبان امسال بدون اینکه پرونده به رویت وکلای بهاییان برسد، مالکیت اراضی ۲۷ بهایی در روستای ایول واقع در مازندران را غیرقانونی اعلام کرد و حکم به مصادره این اراضی به نفع ستاد اجرایی فرمان امام داد.
مصادره املاک بهاییان بخشی از تلاش سیستماتیک جمهوری اسلامی علیه این اقلیت مذهبی در ایران است.
اواخر زمستان پارسال، خانه دهها بهایی در دستکم هفت شهر ایران به طور همزمان و بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی درباره کرونا، مورد هجوم و بازرسی ماموران قرار گرفت که خواستار ضبط اسناد مالکیت این شهروندان شده بودند.
بیش از ۲۰۰ بهایی پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ در ایران اعدام شدهاند. در چهار دهه گذشته گزارش متعددی درباره محرومیت از تحصیل بهاییان در دانشگاهها و حق امرار معاش منتشر شده است و حتی گورستانهای پیروان این آیین مورد بیاحترامی قرار گرفته است.
بر اساس بیانیه جامعه جهانی بهاییان و گزارشهای رادیو فردا/ف.ق/ک.ر
از: رادیو فردا