استانوایر- «سهیلا حجاب»، فعال مدنی محبوس در زندان «قرچک» ورامین در دوران اعتصاب غذا، با تحریک مقامات زندان توسط زندانیان جرایم خشن مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
به نوشته هرانا، سهیلا حجاب شب شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ در حالی که در اعتصاب غذا و تحصن به سر میبرد، توسط شماری از زندانیان متهم به جرایم خشن مورد ضرب و شتم قرار گرفت و این امر با تحریک یکی از مسوولان زندان رخ داد.
سهیلا حجاب از ۲۸ شهریور امسال تا روز گذشته در اعتراض به افزایش فشارهای امنیتی بر زندانیان سیاسی و اعمال نفوذ بازجو و ضابطان قضایی در پرونده این زندانیان، دست به اعتصاب غذا زده بود.
هرانا به نقل از یک منبع مطلع درباره ضرب و شتم این فعال مخالف حجاب اجباری نوشته است: «یکی از افسران شیفت در بند سه که محل نگهداری زندانیان متهم به سرقت است را باز کرده و تعدادی از زندانیان با تحریک او به سراغ سهیلا رفته، به زور او را به بند سه برده و کفنی که زمان تحصن به تن کرده بود را بر تنش پاره کرده است. سعی کرده بودند به او غذا دهند. وقتی که با مقاومت سهیلا روبهرو شده، او را مورد ضرب و شتم قرار داده و مجددا او را بر روی زمین کشیده و مقابل بند هشت رهایش کرده بودند.»
سهیلا حجاب در دوران اعتصاب غذا، با شرایط وخیم جسمانی در زندان قرچک ورامین تحصن کرده و به نوشته «آرش صادقی»، زندانی سیاسی سابق، دو بار به خاطر وخامت حال جسمانی، از هوش رفته بود.
او خرداد ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ با تودیع قرار وثیقه سه میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی، از زندان «اوین» آزاد شد.
شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «محمد مقیسه»، سهیلا حجاب را بابت اتهاماتی از قبیل «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، «تشویش اذهان عمومی به قصد آشوب» و «تشکیل گروه غیرقانونی»، در مجموع به ۱۸ سال حبس محکوم کرد که با اعمال ماده ۱۳۴ «قانون مجازات اسلامی»، پنج سال از این حکم برای او قابل اجرا است.
سال گذشته، پرونده جدیدی علیه او مربوط به مدتی که در زندان بوده، مبنی بر «تبلیغ علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران تشکیل شد. صحبتهای او در تماس تلفنی یا فایل صوتی که به خارج از زندان داده بود، از مصادیق این اتهامات عنوان شدهاند.
سهیلا حجاب در این فایل صوتی توضیح داده بود که بازداشت او با خشونت بوده است. ماموران بدون هیچ توضیح و دلیلی، با کتککاری و گرفتن موهایش، او را روی آسفالت خیابان کشیده و پس از ضرب و جرح، با صورتی خونآلود و بدون کفش و جوراب، بازداشتش کرده و به زندان قرچک انتقالش داده بودند.