بلاتکلیفی و بیکاری کارگران شاغل در دو واحد صنفی

شنبه, 23ام بهمن, 1400
اندازه قلم متن

 

 

خبرگزاری هرانا – ۵۳۰ کارگر بیکار شده کارخانه نخ پارسیلون در خرم آباد بعد از گذشت حدود ۷ سال از متوقف شدن فعالیت تولیدی کارخانه همچنان در وضعیت بلاتکلیفی به سر می برند. از سویی دیگر شماری از کارگران نی‌بر مجتمع کشت و صنعت هفت تپه که به صورت فصلی در این واحد کشاورزی مشغول کار هستند، در پی عدم تمدید قرارداد، بیکار شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، منابع کارگری در کارخانه تعطیل شده نخ پارسیلون خرم آباد، با اشاره به استمرار وضعیت بلاتکلیفی این واحد تولیدی به خبرنگار ایلنا گفتند: کارخانه نخ پارسیلون حدود ۵۳۰ کارگر داشت که از زمان تعطیلی کارخانه منتظر بازگشایی آن هستند.

طبق اظهارات کارگران بیکار شده کارخانه، این واحد بعد از چند سال ورشکستگی که با اعتراض کارگران همراه بود، اوایل دهه ۸۰ در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی واگذار شد تا جایی که وضعیت کارخانه رو به بهبودی رفت و تعدادی کارگر نیز مشغول کار شدند اما شرایط به یکباره تغییر کرد و کارفرما ناچار شد تولید را با ۵۳۰ کارگر در دی ماه سال ۹۴ متوقف کند.

به گفته کارگران؛ آن زمان با افزایش مشکلات، مالکیت کارخانه پارسیلون بابت بدهی به طلبکاران این شرکت که در میان آن‌ها چند بانک نیز وجود دارد، واگذار شد و از آن موقع تاکنون این دو بانک هیچ اقدامی برای بازگشایی کارخانه انجام نداده‌اند.

آن‌ها با بیان اینکه این واحد تولیدکننده انواع نخ نایلون خام، استرچ و گرانول پلی آمید گنجایش اشتغال حدود دو هزار نفر نیروی کار را دارد، درباره ظرفیت تولید کارخانه گفتند: این کارخانه با ظرفیت اسمی ۱۴ هزار تن انواع نخ نایلون خام و استرچ و یکهزار تن گرانول پلی آمید ۶، در سال ۵۳ تاسیس شده است. محصولات پارسیلون در صنایع تکسچر ایزینگ، بافندگی کتن و راشل، گردباف، تولید نخ تور ماهیگیری، جوراب بافی، شلنگ و لاستیک مصلح و انواع قطعات پلاستیکی مهندسی مورد استفاده قرار می‌گرفت و این واحد یکی قطب مهم اشتغال و درآمدزایی در استان و حتی کشور محسوب می‌شد.

کارگران با بیان اینکه اخیرا گفته می‌شود با حکم قضایی این کارخانه به شرکت آتیه دماوند از شرکتهای وابسته به وزارت صنعت واگذار شده اما هنوز به دلیل اختلافات مالی و بدهی‌ها وضعیت مشخصی ندارد، گفتند: برخی مسئولان ازجمله نماینده مردم خرم آباد پیگیر مشکلات این واحد تولیدکننده انواع نخ با ایجاد یک منطقه ویژه اقتصادی شده‌اند، بنابراین از مسئولان می‌خواهیم پیش از اینکه این واحد و سایر واحدهای همجوار به صورت جدی دچار آسیب دیدگی شود، اقدامات خودرا هر چه سریعتر اجرایی کنند.

درخواست تمدید قرار داد کارگران نی‌بر فصلی مجتمع نیشکر هفت تپه

به گزارش ایلنا، منابع کارگری در مجتمع نیشکر هفت تپه گفتند: در مجتمع نیشکر هفت تپه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کارگر نی‌بر فصلی مشغول کار هستند که قرارداد کار شماری از آنها با شروع فصل بهره‌برداری هنوز تمدید نشده است.

بر پایه اظهارات کارگران؛ آن‌ها در آبان ماه هر سال فعالیت خود را در مزارع نیشکر شروع کرده و تا پایان بهره‌برداری نی به همکاری خود برای درو و جمع‌آوری نیشکر با این واحد کشاورزی صنعتی ادامه می‌دهند.

کارگران با یادآوری اینکه هر یک از کارگران فصلی از یک تا بیست سال سابقه کار در مجتمع نیشکر هفت تپه را دارند، افزودند: کارگرانی که شامل این طرح هستند دارای کد پرسنلی بوده و به عنوان کارگر فصلی هر ساله در مزارع نیشکر به‌کار گرفته می‌شوند.

به گفته آن‌ها؛ اگر در سال جاری جذب کار نشوند، زمان بازگشت به کار آن‌ها تا آبان ماه سال بعد به تعویق می‌افتد. به همین جهت از مدیریت مجتمع هفت تپه درخواست داریم با توجه به شرایط سخت اقتصادی که زندگی را بر کارگران سخت کرده است با درخواست به‌کارگیری ما در مزارع نیشکر موافقت کنند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.