۱۵۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان طی نامه ای اعتراضی نسبت به آنچه امنیت شغلی شان را به خطر می انداخت و با تجمع و اعلام خواسته هایشان که همگی در چارچوب قانون اساسی و قانون کار قرار دارد، خواستار توقف کوچک سازی و یا همان فروش کارگران به شرکتهای برده داری شده اند. با تحت اختیار قرار دادن کارگران به شرکت های تامین کننده نیروی انسانی ،قراردادهای کاریکارگران پلی اکریل اصفهان تغییرخواهد کرد و امنیت شغلی شان به خطر خواهد افتاد.
براساس سیاست کوچک سازی این کارخانه، مجموعه شرکتهای پلی اکریل ایران درحال واگذاری است و قرار است آزمایشگاه به شرکت «نیک آزمون»، نیروگاه به «انرژی گستران»، پلی استر به «پلی استر هشت بهشت»، اکلیت ۲ به «الیاف زاینده رود»، اسکه سازی به «شرکت خدمات بندری» و بخش خدمات نیز به شرکت «پهن گستر» انتقال یابد.کارگران به درستی دریافته اند با استخدام دراین شرکت ها قراردادهای کاریشان تغییر خواهد کرد و مدیریت پلی اکریل در واقع با این حرکت کارگران را محکوم به بی حقوقی کامل کرده است.
مگر کارگران در نامه اعتراضی شان چه خواسته اند؟ آیا داشتن شورای اسلامی گناه وجرم است؟ آیا بررسی عمکلرد مدیریت کارخانه و خواستار استعفای مدیریتی که قانون اساسی کشوری را زیر پا می گذارد ، پاسخش دستگیری است؟ آیا بازگشت به کار تمامی کارگرانی که به واسطه فعالیت صنفی فسخ قرارداد شدهاند، زندان است؟ آیا حمایت از کارگران همکاری که به ورطه بیکاری وگرسنگی پرتاب شده اند ،مستوجب بازداشت است؟
متاسفانه سالهاست که ما ناظر زیر پا گذاشتن قانون اساسی از طرف مدیران بی مسوولیت هستیم.مدیرانی که حتا کلمه ای از قانون اساسی را نخوانده اند. اصل نهم قانون اساسی می گوید:«هیچ مقامی حق ندارد ،بنام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور ،آزادی های مشروع را ،هرچند با وضع قوانین و مقرارت ،سلب کند» و اصل ۲۷ قانون اساسی هم می گوید «تشکیل اجتماعات و راه پیمایی ها،بدون حمل سلاح،بشرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد،آزاد است ». آقایان مدیران ،قانون گفته است مخل به مبانی اسلام نباشد ،نه مخل به سود آوری های غیر قانونی و دستورات ضد قانون اساسی که مستوجب دستگیری و زندان باشد.
آقایان مدیران برویدونگاهی به قانون اساسی بیاندازیدوبعد ببینیدکه چقدراز قانون پرت هستید.دراصل ۴۳ قانون اساسی بند چهارم گفته شده: «رعایت آزادی انتخاب شغل،وعدم اجبار افراد به کاری معین وجلوگیری از بهره کشی ازکاردیگری»آیا کارگران جزدرچارچوب این قانون خواسته دیگری را مطرح کردند؟ شما می خواهید کارگران را به زور وادار به گردن نهادن به شرکت های برده داری کنید و آنها نمی خواهند، جرم است؟
کارگران پلی اکریل با به نمایش گزاردن نظم کارگری خود در جریان دوهفته اعتراض و حتا رعایت حق کارفرما مبنی بر قطع ننمودن تولید ، شعوروآگاهی خود را نشان دادند تا هر گونه بهانهای از مخالفانشان در زدن برچسب احتمالی «اغتشاش گر» که زمینه را برای فراموشی مطالبات صنفی فراهم میکند، تصمیم گرفتهاند اعتراضاتشان خللی در روند تولید کارخانه ایجاد نکند و شما هم با دستگیری «جواد لطفی»، «عباس حقیقی» ، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» قانون گریزی و عدم اطلاع از حقوق اساسی و شهروندی را به نمایش گذاشته اید.
تاسف و صد تاسف، کسانی که خود را نمایندگان کارگران می دانند و در نهادهای بین المللی همچون ILO هرساله بر صندلی کارگران واقعی تکیه می زنند ، در این روزها از مسوولیت خود طفره می روند . به گزارش ایلنا « احمدرضا معینی مسوول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان اصفهان به ایلنا می گوید: یک سال و نیم است که شورای اسلامی کار کارخانه پلی اکریل اصفهان منحل شده است و به همین دلیل کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان اصفهان در مورد کارگران این واحد صنفی هیچ مسئولیتی نداشته و نمیتواند جوابگو باشد …در جریان بازداشت چهار کارگر این کارخانه نیستم … به دلیل نزدیک شدن به هنگام نماز نمی توانم بیش از این پاسخگو باشم» واز ادامه گفتگو با خبرنگار ایلنا خودداری کرد.احمد معینی ها باید بگویند واقعانماینده چه کسانی هستند؟
ما اعلام می کنیم «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» تحت پوشش سندیکای کارگران فلزکارومکانیک قرار دارند وچنانچه این چهار کارگر زحمتکش تا چند روز آینده آزاد نشوند و یا موارد اتهامی آنان مشخص نشود طبق اصل ۳۲ و ۳۷ قانون اساسی از کلیه دست اندر کاران این ماجرا شکایت کرده و دست به اقدامات لازم خواهد زد و از همه سندیکاهای کارگری می خواهد که به حمایت این کارگران حق جو بشتابند.
سندیکای کارگران فلزکارومکانیک 2/۹/۱۳۹۲