بحران‌سازی حکومت ایران در مرزهای شمالی

دوشنبه, 30ام آبان, 1401
اندازه قلم متن

بیش از دو ماه از خیزش انقلابی مردم ایران می‌گذرد، در این مدت سرکوبی خشن و بی‌رحمانه مردم توسط حکومت اسلامی ایران نتوانسته است آتش خشم مردم از فقر و فساد و ناکارآمدی رژیم را خاموش کند و اکنون رژیم به فکر فرافکنی در سیاست خارجی افتاده است و توهم این را دارد که با ایجاد بحران در قفقاز جنوبی، افکار عمومی مردم جان به لب رسیده منحرف خواهد شد و اعتراضات علیه حکومت دین‌سالاران فروکش خواهد کرد.

تعدادی از نیروهای امنیتی حکومت اسلامی، طرح‌های خود را برای بحران‌سازی در سایت حکومتی «دیپلماسی ایرانی» منتشر می‌کنند که زیر نظر  محمد صادق خرازی، سفیر سابق جمهوری اسلامی در  فرانسه، اداره می‌شود. یکی از این پروژه‌های بحران‌سازی به قلم احسان موحدیان از نیروهای امنیتی حکومت اسلامی در ۱۹ نوامبر ۲۰۲۲ در این سایت چاپ شده است. یک پاراگراف از این نوشته ایشان به قرار زیر می‌باشد:

«ای کاش آقایان یک بار زور بازویشان را خرج باکو کنند و کوتوله متوهم باکو را سر جایش بنشانند. شک نکنید فتنه علیف که بخشی از سرزمین‌های تاریخی ایران را اشغال کرده با یک بار برخورد قاطع برای همیشه تمام می‌شود. پس از آن باید با کمک حسینیون، تالش‌ها، لزگی‌ها، تات‌ها و سایر شیعیان مظلوم آذربایجان هویت جعلی که برای مردمان این دیار تراشیده شده را اصلاح کرد و باکو را به متحد وفادار ایران مبدل کرد. مشابه همان کاری که در لبنان و فلسطین و عراق و سوریه و یمن انجام شد.»

قبل از موحدیان نیز منصور حقیقت‌پور، مستشار نظامی سابق ایران در آذربایجان در سایت دولتی «آناج» نوشته بود که اگر علیف از همکاری با اسرائیل دست برندارد، برای ایران خیلی آسان است که حکومت او را سرنگون کند و حکومتی را که دوست ایران باشد به جای او در باکو مستقر کند.

اینها دو نمونه از انبوه مقالات، سخنرانی‌ها و تحلیل‌های بحران‌سازان حکومت اسلامی در باره جمهوری آذربایجان است و به اینها باید انبوه خیالات واهی را که در مرکز تحقیقات قفقاز تولید می‌شود و در سایت حقایق قفقاز منتشر می‌گردد اضافه نمود که مجموعا ماهیت بحران‌زا و بحران‌زی حکومت اسلامی ایران را بیان می‌کنند.

طی دو ماه گذشته یکی از اهداف رژیم اسلامی برای انحراف افکار عمومی از جنبشی که برای «زندگی» و علیه حکومت اسلامی شروع شده است، ایجاد بحران در قفقاز جنوبی و مشخصا تهدید نظامی و امنیتی جمهوری آذربایجان بوده است. رژیم اسلامی ایران، در جمهوری آذربایجان یک گروه نیابتی به نام «حسینیون» تشکیل داده و اعضای این گروه را بعد از آموزش‌های ایدئولوژیک در قم، برای دیدن دوره‌های جنگی به سوریه اعزام کرده و به آنها گفته است که شما مدافع حرم هستید و آنها خودشان اعتراف می‌کنند که منظور از حرم، حکومت اسلامی ایران است. این گروه در بازگشت از سوریه برای عملیات به جمهوری آذربایجان فرستاده شده‌اند که درماه گذشته ۱۹ نفر از آنان به اتهام دست داشتن در اقدامات تروریستی از جمله ترور شهردار شهر گنجه بازداشت شده‌اند و در هفته گذشته نیز پنج نفر که در ایران دوره دیده بودند به اتهام جاسوسی و جمع‌آوری اطلاعات از تاسیسات نظامی آذربایجان و دادن آن به ایران، توسط دولت آذربایجان دستگیر شده‌اند. شکست پروژه حسینیون که در آذربایجان «حسینچی‌لر» نامیده می‌شوند نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی را عصبانی و سراسیمه کرده است که نوشته‌های موحدیان و حقیقت‌پور نمایانگر آن سراسیمگی می‌باشد.

بهانه سران حکومت اسلامی برای بحران‌سازی در قفقاز، روابط دوستانه جمهوری آذربایجان با دولت اسرائیل است و طبق معمول چون تابه‌حال طی چهار دهه گذشته همه تبلیغات ضداسرائیلی حکومت اسلامی ایران در عمل به نفع اسرائیل تمام شده است در این مورد نیز بنفع اسرائیل تمام شد. اسرائیل از سال ۱۹۹۳ در باکو سفاتخانه داشت اما دولت جمهوری آذربایجان برای رعایت حساسیت‌های حکومت اسلامی ایران و حفظ حسن همجواری تابه‌حال در تل‌آویو سفارتخانه دایر نکرده بود اما تهدیدات اخیر مقامات ایران علیه جمهوری آذربایجان و انجام مانور نظامی سپاه در کنار رودخانه ارس و زدن پل نظامی بر روی شاخه‌ای از رود ارس باعث شد که جمهوری آذربایجان ملاحظات گذشته در باره حساسیت حکومت اسلامی ایران نسبت به اسرائیل را کنار بگذارد و روز ۱۷ نوامبر مجلس ملی آذربایجان به افتتاح سفارت جمهوری آذربایجان در تل‌آویو و برای حفظ تعادل به بازکردن دفتر نمایندگی این کشور در رام‌الله رای داد. یعنی از این تاریخ به بعد آذربایجان در اسرائیل سفارتخانه خواهد داشت.

حکومت اسلامی ایران، بحران‌سازی در قفقاز جنوبی را تحت عنوان گسترش مناسبات با همسایگان پیش می‌برد. امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران در سفر اخیر خود به ارمنستان برای باز کردن کنسولگری حکومت اسلامی ایران در شهر کاپان گفت که امنیت ارمنستان، امنیت ایران است و به این ترتیب در رابطه با اختلافات آذربایجان با ارمنستان بی‌طرفی را کنار گذاشت و عملا جانب ارمنستان را گرفت و حتی باز کردن کنسولگری در کاپان نیز با انگیزه مانع‌تراشی درگشایش کریدور زنگزور می‌باشد که غرب جمهوری آذربایجان را به جمهوری خودمختار نخجوان وصل می‌کند.

کریدور زنگزور بدون اینکه ربطی به ایران داشته باشد بی‌دلیل به خط قرمز رژیم اسلامی تبدیل شده است. ایران ادعا می‌کند که باز شدن کریدور زنگزور که در امتداد مرز ایران است، مرز چهل کیلومتری ایران با ارمنستان را از بین می‌برد و مسیر شمال به جنوب را که ایران را به دریای سیاه وصل می‌کند قطع می‌نماید. در حالی که اصلا مسدود کردن مرز مطرح نیست و این کریدور شبیه کریدور لاچین به خان‌کندی مرکز قره باغ است که ارمنستان را به قره‌باغ وصل می‌کند. مسیر شمال جنوب نیز هم اکنون از طریق آذربایجان و گرجستان برقرار است.

با اینکه در توافق ده ماده‌ای که دهم نوامبر ۲۰۲۰ با وساطت روسیه بین آذربایجان و ارمنستان امضاء شد و به جنگ پایان داد، بر سر گشایش این کریدور توفق حاصل شده است اما رژیم اسلامی شدیدا مخالف باز شدن کریدور زنگزور و برقراری صلح بین ارمنستان و آذربایجان است و علیرغم اینکه چهل و چهار سال است ریاکارانه خود را طرفدار مسلمانان معرفی می‌کند در این قضیه صد در صد با ارمنستان مسیحی علیه آذربایجان مسلمان و شیعه متحد شده است.

آشکار است که روسیه به علت گرفتار شدن در باتلاق اوکراین دیگر قادر نیست مانند گذشته در قفقاز نقش بازی کند و نقش تشنج‌آفرین خود را در این منطقه به رژیم اسلامی ایران سپرده است. یعنی به علت وابستگی رژیم اسلامی ایران به روسیه، سران رژیم اسلامی به نیابت از روسیه در قفقاز بحران‌سازی می‌کنند تا منافع ارباب پایدار بماند. کوچاریان رئیس جمهور سابق ارمنستان که طرفدار روسیه است می‌گوید که ایران می‌تواند جای روسیه را در ارمنستان بگیرد.
روسیه نخواست و یا نتوانست در جنگ چهل‌وچهار روزه ۲۰۲۰ به ارمنستان کمک کند و بعد از شکست ارمنستان از آذربایجان و آزاد شدن مناطق اشغال‌شده آذربایجان، انتقاد از وابستگی ارمنستان به روسیه افزایش یافت و ایده خروج ارمنستان از قرار داد همکاری‌های امنیتی که ناتوی روسی نامیده می‌شود و نزدیکی آن کشور به ایران مطرح گردید.

در حال حاضر نیروهای جنگ‌طلب در ایران و ارمنستان به پشتوانه روسیه در فکر حمله به آذربایجان برای جلوگیری از باز شدن کریدور زنگزور هستند و اگر رژیم اسلامی ایران به این تله بیافتد یقینا با ارتش ترکیه که متحد نظامی جمهوری آذربایجان است روبرو خواهد شد و جنگ ایران با ناتو آغاز خواهد گردید. به‌همین جهت صاحب‌نظران مسائل قفقاز متفق‌القول هستند که جمهوری اسلامی هرگز جرات نخواهد کرد به آذربایجان حمله نظامی بکند و حداکثر کاری که می‌تواند انجام دهد برگزاری مانورهای نظامی و راه انداختن جنگ تبلیغاتی است که آنهم به ضررش تمام خواهد شد.

حکومت اسلامی ایران با دادن پهپاد به روسیه و وارد شدن به جنگ اوکراین عملا پروسه سرنگونی خود را تسریع کرده و بحران‌سازی‌ها از جمله بحران‌سازی در قفقاز نیز کمکی به بقای رژیم نخواهد کرد. روسیه برای حفظ منافع درازمدت خود در ایران طی دو ماه گذشته در باره وقایعی که موجودیت رژیم ایران را در داخل به‌خطر انداخته است هیچ اظهارنظری نکرده است و در باره برجام نیز، اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی که قبلا به جای ایران هر روز مصاحبه مطبوعاتی انجام می‌داد، با خروش مردم ایران علیه حکومت دین‌سالاران، اولیانف نیز مهر سکوت بر لب زده است. اکنون نزدیکی علی خامنه‌ای به ولادیمیر پوتین درست شبیه نزدیکی رضا شاه به هیتلر است. رضا شاه با اشتباه محاسباتی طرف هیتلر را گرفت و باعث شد متفقین ایران را اشغال کنند و رضا شاه را به جزیره موریس تبعید نمایند. اکنون نیز اگر جنگ اوکراین گسترش پیدا بکند جمهوری اسلامی به هدف نظامی ناتو تبدیل خواهد گردید و رژیم اسلامی ایران را در بحران خودساخته غرق خواهد شد.

ماشااله رزمی
۲۰ نوامبر ۲۰۲۲ پاریس

از: ایران امروز


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.