“زنان ایران” از سوی روزنامه فایننشال تایمز عنوان “بانفوذترین زنان جهان در سال ۲۰۲۲” را دریافت کردند. نرگس محمدی در نامهای به پارلمان اروپا گفت، گذار از نظام، خواست مردم ایران است. آوات قادرپور به خاک سپرده شد.
روزنامه Financial Times در فهرستی ۲۵ زن را که در سال جاری میلادی دستاوردهای قابل توجهای داشتند به عنوان “بانفوذترین زنان جهان در سال ۲۰۲۲” انتخاب کرده است.
در میان ۲۴ زنی که نامشان در این روزنامه آمده است، نام “زنان ایران” به صورت گروهی نیز در این فهرست دیده میشود.
کریستین امانپور با اشاره به آنچه پس از کشته شدن مهسا امینی در ایران رخ داد و درباره تاثیرگذاری زنان ایران برای این روزنامه نوشته است: «زنان ایرانی به دنبال مواردی از حقوق بشر هستند که برای مدتی طولانی از آنها دریغ شده است. آنها به دنبال زندگی امن در کشورشان، کرامت، کنترل بر بدن خود و آزادی هستند.»
امانپور، خبرنگار شبکههای CNN و PBS در این مطلب با یادآوری جملهای از شیرین عبادی نوشته است: «هیچکس نمیداند که قیامها در یک دولت استبدادی به کجا می انجامد اما شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل به من گفت، دموکراسی از دریچهای وارد ایران خواهد شد که این زنان باز کردهاند.»
کریستین امانپور در این مطلب همچنین با بیان اینکه “روسری رکن اساسی اسلام نیست” نوشته است: «تحمیل حجاب اجباری به زنان یک مکانیسم کنترلی است، چه توسط طالبان در افغانستان، چه توسط رهبران مذهبی در ایران یا در سراسر جهان عرب.»
The FT’s Women of 2022 are here.@FTmag’s special issue has landed, celebrating the women from around the world who have stood out in their fields & sparked change.
— Financial Times (@FinancialTimes) December 1, 2022
Scroll down for some of the 25 names on this year’s list – written by 25 women 🧵 https://t.co/1LPWlvxm8e
نرگس محمدی: گذار از نظام، خواست مردم ایران است
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر که در حال حاضر در زندان به سر میبرد، در نامهای خطاب به پارلمان اروپا گفت، “گذار از نظام، خواست مردم ایران است.”
نرگس محمدی در این نامه که از داخل زندان اوین برای پارلمان اروپا نوشته است، با انتقاد از سرکوب خشونت آمیز مردم از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی نوشت: «بسیاری از دولتهای جهان بیاعتنا نسبت به حقوق و خواست مردم، به تامین منافع اقتصادی خود میپردازند و حقوق بشر به عنوان امری دست چندمی در مواجهه با نظام جمهوری اسلامی تلقی شده است.»
نرگس محمدی در این نامه با اعلام اینکه به ۳۴ سال زندان محکوم شده است اما “ذرهای احساس پشیمانی و تردید ندارد” آورده است: «این نظام استبدادی دینی و زن ستیز است و من با آن مبارزه میکنم. من با اشتیاق، امید و سرزندگی در داخل ایران به مبارزه ادامه میدهم و یقین دارم که پیروز خواهیم شد.»
نرگس محمدی در پایان این نامه با اشاره به اینکه “حمایت پایدار دولتها مطابق قوانین حقوق بشری میتواند پشتوانه حرکت مردم برای شکست استبداد و تحقق آزادی و دمکراسی” باشد، از پارلمان اروپا خواسته است، از زنان مبارز ایران برای تحقق حقوق تضییع شدهاشان حمایت کند.
تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی در دیدار با رئیس پارلمان اروپا و مسئول میز روابط خارجی پارلمان به نمایندگی از همسرش این نامه را قرائت کرد.
مراسم خاکسپاری آوات قادرپور، یکی دیگر از معترضانی که در جریان اعتراضات سراسری در بوکان از سوی ماموران امنیتی مورد هدف قرار گرفته و بر اثر شدت جراحات در ارومیه جان خود را از دست داده بود، بامداد پنجشنبه در روستای ملالر در حوالی بوکان برگزار شد.
آوات قادرپور ۲۰ ساله در روز ۲۷ آبان در خودرو شخصی خود در یک ایست بازرسی از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به شدت زخمی و نهم آذرماه به خانواده او خبر داده شد که به دلیل شدت جراحات کشته شده است.
درخواست لغو احکام انضباطی دانشجویان معترض دانشگاه گیلان
۱۴۶ تن از اساتید دانشگاه گیلان طی بیانیهای خواستار لغو احکام انضباطی دانشجویان معترض این دانشگاه شدند.
در بخشی از بیانیه این اساتید دانشگاه آمده است: «ما مصرانه خواستار لغو احکام صادره کلیه دانشجویان قبل از پایان ترم جاری هستیم تا به این وسیله امکان بازگشت این جوانان به فضای علمی دانشگاه فراهم شده و اعضای هیات علمی دانشگاه نیز با روحیه بهتری به تدریس و تحقیق ادامه دهند.»
دانشجویان دانشگاههای مختلف در هفتههای گذشته که شهرهای ایران صحنه اعتراضات سراسری گسترده بود، با احکام انضباطی سختگیرانه و بازداشت روبهرو بودهاند.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور هر روز از وضعیت تعدادی از دانشجویان که ربوده شده و از وضعیتشان خبری در دست نیست و یا دانشجویانی که به احکام سنگین محکوم شدهاند، خبر میدهد.
از سوی دیگر دانشجویان معماری دانشگاه تبریز نیز اعلام کردند، در حمایت از از دانشجویان تعلیقی از شرکت در کلاسهای درس خودداری می کنند.
در بیانیهای که از سوی دانشجویان گروه مهندسی معماری دانشگاه تبریز منتشر شده، آمده است: «تا زمان رفع تعلیق دانشجویان آزادیخواه و پایان تهدیدات همه روزه دانشجویان از طرف حراست و آموزش دانشگاه، از شرکت در کلاسها و هرگونه همکاری با حراست و اداره آموزش دانشگاهی خودداری میکنیم.»