علی فاطمی، نایب رییس انجمن داروسازان ایران از کمبود در زمینه داروهای اعصاب، ضدافسردگی و برخی داروهای بیماران خاص خبر داد و گفت سرم و شربت سرماخوردگی هم در لیست «داروهای فوریتی وارداتی» است. در روزهای گذشته کمیسیون بهداشت مجلس نیز درباره کمبود دارو در کشور هشدار داده بود.
فاطمی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا درباره ادامهدار بودن کمبودهای دارویی یادآور شد: «سال گذشته در زمینه تامین انسولینها مشکل داشتیم که واقعا حل شده یا کمبود سرم به میزان قبل وجود ندارد اما در حوزه داروهای اعصاب، ضد افسردگی و برخی داروهای بیماران خاص کمبودهایی وجود دارد.»
به گفته او البته دولت هنوز سرم مورد نیاز کشور را از خارج وارد میکند و «در لیست داروهای فوریتی وارداتی، نام شربتهای سرماخوردگی وجود دارد» در حالی که اینها داروهایی با سابقه تولید ۶۰ ساله در داخل ایران هستند و وارد کردن آنها «بیسابقه» است.
چرا دارو در اولویتهای اقتصادی جمهوری اسلامی قرار ندارد؟
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) April 14, 2023
گفتوگو با سیامک خسرویپور، روزنامهنگار اقتصادی pic.twitter.com/fUg21DqP8d
نایب رییس انجمن داروسازان ایران با اشاره به آنچه «فشار اقتصادی بالا به داروخانهها» خواند، از همراهی نکردن بانکها با اجرای طرح دارویاری و وعدههای بدون پشتوانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای پوشش کامل دارویی در بیمهها هم انتقاد کرد.
اشاره فاطمی به اظهارات اخیر بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت است که مدعی شده بود با بالا بردن تعهدات و افزایش پوشش بیمهای دارو، پرداختیها از جیب مردم کاهش مییابد.
فاطمی با تاکید بر این که اجرای چنین وعدهای «از جیب بخش خصوصی» باعث نابودی داروخانههای خصوصی میشود، گفت: «اگر دولت قصد دارد تعهدات بیمهای دارو را افزایش دهد، ابتدا باید بدهیهایش را به سازمانهای بیمهگر بپردازد و صندوقی پر از پول داشته باشند که از آن طریق بتوانند این اقدام را انجام دهند. با اما و اگر نمیتوان این اقدامات را پیش برد.»
از سوی دیگر هشدارها درباره کمبود دارو در ایران از سوی مقامات دولتی ادامه دارد.
چرا دارو در اولویتهای اقتصادی جمهوری اسلامی قرار ندارد؟
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) April 14, 2023
گفتوگو با سیامک خسرویپور، روزنامهنگار اقتصادی pic.twitter.com/fUg21DqP8d
روز ۲۳ فروردین، حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت مجلس گفت که در صورت ادامه شرایط فعلی و پرداخت نشدن یارانه به شرکتهای دارویی، «با تورم ۴۰ تا ۵۰ درصدی دارو و کمبود برخی داروها مواجه خواهیم شد».
شهریاری البته دولت پیشین را مقصر این وضعیت خواند و گفت: «در دولت قبل منابع مورد نیاز دارو تامین نشد و برای این که کمبودی در بازار پیش نیاید مجوز دادند که با ارز نیمایی دارو وارد کنند که به یک باره قیمت برخی داروها پنج تا شش برابر شد.»
با وجود این هشدارها اما وزیر بهداشت اخیرا مدعی شد «بخش اعظم چرخه دارو» در کشور تامین میشود و در سال جاری قرار نیست مشکلی برای تامین دارو وجود داشته باشد.
از: ایران اینترنشنال