نمیخواهید باور کنید؟

یکشنبه, 8ام مرداد, 1402
اندازه قلم متن

ضیاء مصباح

**حکومت مستولی بر وطنمان به جای برطرف کردن دلایل تحریم ها، قطع روابطه با پیشرفته ترین کشورها، پرهیز از صرف مخارجی بسیار گزاف وبی حاصل در مقوله انرژی هسته ای، ترجیح ندادن ارتباط با دول پیشزفته و بجای ان برگزیدن چین و شوروی انهم از سر استیصال، دشمن پنداری البته از جهاتی تفسیر به رای، ناتوانی در انطباق با ضرورتهای زمان و مکان، انتخاب مسئولین ریز و درشت غیر متخصص و نا توان ار پاسخگوئی از میان بچه های امام صادق که از حداقل شایستگی ها بی بهره مانده و عملکرد دوساله اخیر بخوبی درجه صلاحیت انانرا نشان میدهد، مذاکرات با زعمای قوم ۳ کشور محروم افریقائی در سفر اخیر و خرید گوشت که در مقایسه بسیارحقیر و عجیب است و….اقداماتی دیگر از این قماش …..حسب استعداد و درک جماعت که حاصل ان در تمامی زمینه ها خود را، بخوبی نشان داده است …..

**مخاطبان شما در مقام ملت، وضعیت اسفناک اقتصاد عریان شده فعلی، ازجمله کشاورزی، نا بسامانی محیط زیست، بیکاری دو رقمی، و تورم بالای ۶۰ درصدی یا افزایش بی رویه خانمان برانداز نقدینگی از بد حادثه و…..را نه صرفا نتیجه تحریم ها، بل در اصل ناشی از «مدیریت غیرکارشناسانه و پایدار بر ایدئولوژی »حکومت میدانند ….

*ملت در بند جهل و فساد میپرسند: در شرایطی که گفته میشود نیمی از جمعیت ایران زیر خط فقر زندگی میکنند، حکومت میلیارد ها دلار به امور غیر لازم از قبیل راهپیمائی در پی اعتراضات سال گذشته که بسالگرد ان نزدیک میشویم، مراسم عید غدیر و تغذیه حاضرین و بنوعی توسعه نیازمندی، برپا نمودن تعزیه و روضه خوانی ها ی جهت دار – مخالف نهضت واقعی عاشورا، قریبا مراسم بسیار هزینه بر اربعین که طی چند روزه اخیر هزاران پاسپورت بدین منظور صادر شده و برتبلیغات دمیده اند و …..امثالهم میپردازد و نیازهای اصلی را نادیده مبگیرد …… آیا اینها عامل اصلی وضعیتی نیست که بعنوان نمونه برابری پول خارجی را به بیش از هفت هزار برابر افزایش داده اید؟

* ملت درد دیده – از همه اقشار مهمتر «خیل عظیم جوانان» میگویند : چه مرجعی صالح تر از اقتصادانان برجسته کشور، حقوق دانان مدافع مردم و روزنامه نگاران دلسوز ایرانی برای بررسی موضوعات مورد مناقشه حاصل نا دانی حکومت وجود دارد ….که در مراجعه به انان و تقاضای رفع مشکلات نمیکوشید و علاقه دارید «درب بر همین پاشنه انحرافی ضایع کننده سرمایه های ملی بچرخد؟» و معیارها و ارزشهای جامعه همراه با سلامت جسم و روان انان – روز بروز سیر قهقرائی را طی نماید؟

*مجموعه حکومت هدف فعالیت های هسته ای را اقتصادی می نامد، نه نظامی و امنیتی. آیا ادعای اقتصادی بودن طرح هسته ای در حیطه تخصص اقتصادانان برجسته کشور نیست؟! آیا نیروگاه هسته ای بوشهر پس از ۴ دهه، با صرف میلیاردها دلار هزینه، و صدها میلیارد دلار زیان به منافع ملی ایران، توجیه اقتصادی دارد؟

* در برنامه هفتم هیچ سطحی از شفافیت در زمینه «نحوه هزینه کرد دلارهای نفتی » در کشور وجود ندارد، این برنامه درباره نحوه هزینه کرد درآمدهای ارزی » پاسخگو نیست! واز دریچه اقتصاد سیاسی، قابل تامل بسیار مینماید …

 در گذشته، دائما از موضع اخلاص و شفقت «اندیشمندان وطن خواه واقعی و متخصص به حکومتگران تذکر داده ا ند که :

فهرست گروه های ناراضی اجتماعی را بررسی کنند – در حالیکه شریف ترین، داناترین و زحمت کش ترین افراد این مملکت معترضند، نباید سراغ تنبیه آنها بروید! به وضعیت کارگران، اساتید دانشگاه، معلمان، بازنشسته هاو….. نگاه کنید…… بقول« شادروان بازرگان »به این اخرین تذکرات خیر خواهانه همه دلسوزان وطن با همه محدودیتها … یاری نمایند که فردا خیلی دیر است …

**« فرشادمومنی » اقتصاددان در اخرین لحظات نگارش متن بیاری امده با خلوص نیت میگوید :

 ….سرمایه گذاران دیگر قادر به جبران استهلاک ها نیستند……با برنامه هفتم توسعه، بحران های ایران تشدید می شود! … شریف ترین مردم هم اکنون معترض هستند…..در برنامه هفتم، چشم اندازهای نگران کننده برای اکثریت مردم؛ اما در بر دارنده منافعی سر شار برای اقلیتی نا صا لح! ▫وجود دارد ……

…..شریف ترین، داناترین و زحمت کش ترین افراد این مملکت معترضند، نباید سراغ تنبیه آنها بروید! به وضعیت کارگران، اساتید دانشگاه، معلمان، بازنشسته ها، نگاه کنید……

این معلم دانشگاه ضمن اشاره به گزارش های رسمی منتشر شده از سوی مرکز آمار، که اعلام کرده« ۸۹درصد شاغلان فقیرند »گفت: یعنی ۸۹درصد کل فقرا، از شاغلان هستند…….یعنی چون مناسباتی ایجاد شده که «خلق ارزش » از طریق «بنیه تولیدی فناورانه » اتفاق نمی افتد، نمیتوان جمعیتت را سیر کرد! وقتی جمعیتت گرسنه بماند صدها پیامد فسادآمیز چنانکه افتد و دانی در پی دارد…..

**بجز خواجه حافظ همه می دانند که حکومت پایدار بر جهل و عوام فریبی – ابتدایی ترین حقوق مردم، مانند حق آزادی بیان، انتخابات و مطبوعات …..از سوئی نحوه پوشاک، خوراک، مسافرت، مذهب، خواندن، نوشتن، نقد کردن، و غیره را نقض میکند … همچنانکه بارها در سازمان ملل به خاطر نقض حقوق بشرسیستم حاکم -محکوم شده …..

 * هر روز در خبرها می اید وکلا، روزنامه نگاران، دانشجویان، هنرمندان، فعالان حقوق بشر، اقلیت های دینی و….با اتهام های واهی بازخواست و زندانی میشوند و هزاران هموطن ترک وطن مینمایند ….

** تحریم یعنی “… به گروگان گرفتن نیاز‌های اولیه حیاتی ساکنین این دیار : از جمله کودکان، سالخوردگان، بیماران و بسیاری دیگر از گروه‌های آسیب‌پذیر…”. آیا این مشکلات پیش از آنکه نتیجه تحریم ها باشد، نتیجه فاصله فقر و ثروت بی سابقه و افسانه ای، فساد مالی، بی توجهی به اصول اولیه علم اقتصاد، یعنی تزریق میلیارد ها دلار درآمد نفت با اهداف سیاسی به اقتصاد با تعریف رژیم و صدها برابر کردن نقدینگی درشرایط ایستایی و حتی رشد منفی اقتصادی ….

* آیا واقعیت های تلخی مانند اینکه در برخی ازمناطق ایران مردم ازآب آشامیدنی محرومند به تحریم ربط دارد؟

**پر واضح است که “ادامه وضع موجود مطمئنا فجایع انسانی بزرگی را در پی خواهد داشت که بدون تردید، آیندگان پیامد‌های ناگوار آن را بر دولت‌های به‌کارگیرنده این تحریم‌ها نخواهند بخشید.”

* پرسش جامعه : ریشه این فجایع چه بوده؟ چرا در سازمان ملل متحد روسیه، سازنده نیروگاه بوشهر، و چین، متحدین رزیم هم به پنج قطعنامه علیه ایران رأی دادند؟ آیا پنهانکاری و شفاف نبودن فعالیت های هسته ای، و بطور همزمان تهدید کشورهای دیگر به نابودی….. ریشه این فجایع انسانی نبوده و حکومت نمیتوانسته ریشه این فجایع را برطرف کند؟

**میتوان گفت تمام این عوارض داخلی و برامده از نگاهی محدود و غیر مناسب روز گار کنونی ….میتواند توسط حاکمیتی ملی و جامعه ای آزاد برطرف شود……

* براستی کی میشود به جای «احساس مزمن قربانی و تسلیم بودن» و همواره «مقصر دانستن عوامل خارجی» و دمیدن بر «توهم دشمن پنداری» جماعت مطیع اوامر ذوبی را با عنوان «ابواب جمعی حکومت» مسئولیت پذیر و پاسخگو کنیم؟


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.