ملاله یوسفزی به کشورهای اسلامی: طالبان را به رسمیت نشناسید، آنها زنان را انسان نمی‌دانند

یکشنبه, 23ام دی, 1403
اندازه قلم متن

 

بی بی سی فارسی

ملاله یوسفزی، برنده جایزه نوبل صلح، امروز از رهبران مسلمان خواست حکومت طالبان را به رسمیت نشناسند و در مقابل نقض حقوق زنان، از خود «رهبری واقعی» نشان دهند.

خانم یوسفزی در نشستی درباره آموزش دختران در کشورهای اسلامی در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان شرکت کرده بود.

او گفت: «طالبان زنان را انسان نمی‌دانند. آنها جنایات خود را زیر پوشش توجیهات فرهنگی و دینی پنهان می‌کنند.»

«آنها را به رسمیت نشناسید. اکنون زمان آن است که به عنوان رهبران مسلمان صدای خود را بلند کنید و قدرت خود را به کار بگیرید. شما می‌توانید رهبری واقعی و اسلام واقعی را نشان دهید.»

این کنفرانس دو روزه با حضور وزرا و مقامات آموزشی از ده‌ها کشور با جمعیت اکثرا مسلمان و با حمایت سازمان همبستگی کشورهای اسلامی برگزار شد.

طالبان و «آپارتاید جنسیتی»

طالبان از زمان بازگشت به قدرت در سال ۲۰۲۱، تفسیر سختگیرانه‌ای از قوانین اسلامی را اعمال کرده که به گفته سازمان ملل «آپارتاید جنسیتی» محسوب می‌شود. افغانستان تنها کشوری در جهان است که در آن دختران از تحصیل در مقاطع دبیرستان و دانشگاه محروم هستند.

علیرغم دعوت از مقامات حکومت طالبان برای شرکت در این نشست، هیچ نماینده‌ای از آنها در کنفرانس حضور نیافت. وزیر آموزش پاکستان، خالد مقبول صدیقی، به خبرگزاری فرانسه گفت که نمایندگان طالبان دعوت شده بودند اما حضور نداشتند.

محمد العیسی، روحانی سعودی و دبیرکل سازمان همبستگی کشورهای اسلامی، در این نشست تأکید کرد: «کسانی که آموزش دختران را غیراسلامی می‌دانند، اشتباه می‌کنند.»

ملاله یوسفزی همچنین به اثرات مخرب جنگ‌ در یمن، سودان و غزه بر آموزش زنان اشاره کرد: «در غزه، اسرائیل سیستم آموزش را به‌طور کامل ویران کرده است.»

او همچنین از اسرائیل برای «نقض قوانین بین‌المللی و حقوق بشر» انتقاد کرد.

نمایندگان کشورهای مختلف اسلامی در نشست در اسلام‌آباد حضور یافتند اما طالبان به این نشست نماینده‌ای نفرستاند

منبع تصویر،PTV

توضیح تصویر،نمایندگان کشورهای مختلف اسلامی در نشست در اسلام‌آباد حضور یافتند اما طالبان به این نشست نماینده‌ای نفرستاد

واکنش به سیاست‌های پاکستان و چالش‌ها

بخشی از سخنرانی ملاله یوسفزی که اشاره به سیاست دولت پاکستان برای اخراج جمعی افغان‌ها داشت، از تلویزیون دولتی پاکستان (پی‌تی‌وی) پخش نشد. او در این باره گفته بود تصور اینکه «دختری افغان یا زنی افغان مجبور به بازگشت به سیستمی شود که آینده او را انکار می‌کند» برایش سخت است.

خانم یوسفزی در سال ۲۰۱۲ به دلیل فعالیت‌هایش برای حق تحصیل دختران هدف گلوله طالبان پاکستان قرار گرفت اما جان به در برد. او در سال ۲۰۱۴ به عنوان جوان‌ترین برنده جایزه صلح نوبل معرفی شد واکنون به عنوان فعال جهانی حقوق زنان و آموزش دختران فعالیت می‌کند.

اختلاف بر سر نحوه تعامل با طالبان

در حالیکه جامعه بین‌المللی بر نقض حقوق زنان در حکومت طالبان اعتراض می‌کند، در خصوص نحوه تعامل با آنها اختلاف‌نظر بین‌المللی وجود دارند.

برخی کشورها خواهان منزوی کردن بیشتر طالبان از جامعه بین‌المللی هستند تا مجبور به تغییر رفتار شوند، در حالیکه برخی دیگر ترجیح می‌دهند از طریق گفتگو به تغییر سیاست‌های آنها کمک کنند.

ملاله یوسف‌زَی و پدرش ضیاالدین یوسف‌زَی از مسلمانان جهان خواستند گام‌های جدی‌تری در حمایت از آموزش دختران افغان برداشته شود. ضیاالدین به خبرگزاری فرانسه گفت: «تا به حال هیچ اقدام جدی یا قابل توجهی در جهان اسلام برای این موضوع ندیده‌ام.»

روزا اوتونبایوا، رئیس هیئت کمک‌رسانی سازمان ملل در افغانستان، نیز از رهبران کشورهای اسلامی خواست با بورس‌های تحصیلی و آموزش آنلاین مستقیما از دختران افغان حمایت کنند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.