عوارض خروج از کشور امسال «۳۰ تا ۱۰۰ درصد» افزایش یافته است

یکشنبه, 26ام فروردین, 1403
اندازه قلم متن

رسانه‌ها در ایران از افزایش عوارض خروج از کشور برای هر نفر در سال جاری به میزان۳۰ تا ۱۰۰ درصد خبر دادند.

خبرگزاری ایسنا روز شنبه ۲۵ فروردین نوشت که بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، عوارض خروج از کشور برای نخستین سفر هر فرد که در سال گذشته ۴۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده بود، امسال با ۳۰ درصد افزایش به ۵۲۰ هزار تومان افزایش یافته‌ است.

بر اساس این لایحه، مسافران باید امسال برای سفر دوم خود، ۵۰ درصد و برای سفرهای سوم و بیشتر به میزان ۱۰۰ درصد بیشتر از سال قبل عوارض خروج پرداخت کنند.

همچنین، عوارض خروج مسافران حج تمتع و عمره نیز که سال گذشته برای هر نفر، ۱۳۲ هزار تومان در نظر گرفته شده بود با بیش از ۳۰ درصد افزایش ۱۷۲ هزار تومان و عوارض خروج هوایی زائران آرامگاه امام شیعه در عراق و خروج زمینی و دریایی آنها به ترتیب ۴۵ و ۱۵ هزار تومان اعلام شده که نسبت به سال پیش بدون تغییر باقی مانده است.

مبلغ عوارض سفرهای زیارتی به عراق و حج عمره و تمتع در عربستان کمتر از عوارض سایر مسافران است و با تخفیف بالایی در نظر گرفته می‌شود.

در لایحه بودجه ۱۴۰۳، همچنین پیش‌بینی شده که درآمد دولت از محل عوارض خروج از کشور، ۴ هزار و ۳۶۲ میلیارد تومان باشد که نسبت به رقم ۳ هزار و ۴۳۱ میلیارد تومانی سال گذشته در لایحه بوده، حدود ۲۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

افزایش عوارض سفر به خارج از کشور در حالی است که به دلیل سقوط روزانه ارزش پول ایران در برابر ارزهای خارجی، هزینه بلیت و اقامت خارجی نیز به شدت گران شده است.

دولت نیز کماکان برای جبران کسری بودجه ناشی از عدم تحقق درآمدهای صادرات نفت، درآمدهای مالیاتی را به شدت افزایش می‌دهد.

افزایش قابل توجه عوارض خروج از کشور که به صورت سالانه در ایران انجام می‌شود، در چند سال گذشته با موجی از انتقادها همراه بوده ‌است.

نمونه آن، افزایش سه‌برابری آن در لایحه بودجه سال ۹۷ در دولت حسن روحانی بود که با وجود واکنش‌های گسترده، اجرایی شد.

عوارض خروج از کشور در ایران نخستین بار در سال ۱۳۶۴ با هدف جبران خسارت‌های جنگ از مسافران گرفته شد.

از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.