مخالفان جمهوری اسلامی بارها در مقابل کنسولگری ایران در شهر فرانکفورت دست به تجمع زدهاند
ماههاست که گمانههایی جدی مبنی بر جاسوسی کنسولگری ایران در فرانکفورت از مخالفان حکومت ایران زده میشود. پلیس فرانکفورت نظارت تصویری غیرقانونی توسط کنسولگری را بررسی میکند. ایران اتهام را رد میکند.
وبسایت کانال تلویزیونی ایالت هسن که شهر فرانکفورت مرکز آن است، بار دیگر گزارشی درباره احتمال جاسوسی کنسولگری ایران از شرکتکنندگان در حرکتهای اعتراضی علیه جمهوری اسلامی در مقابل این ساختمان داده است.
گزارش نوشته است که پرچمهای کنسولگری ایران در این شهر به خاطر مرگ رئیسجمهور ایران به حالت نیمافراشته درآمده و به سختی قابل رویت هستند. اما دوربینهای نظارتی روی نمای ساختمان همچنان به کار خود ادامه میدهند. دوربینهایی که سوالات زیادی را به ذهن متبادر میکنند.
اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه وله
آیا این دوربینها برای ضبط چهره معترضین ایرانی در مقابل کنسولگری نصب شدهاند؟ آیا جمهوری اسلامی از این تصاویر برای تحت فشار قرار دادن بستگان تظاهرکنندگان استفاده میکند؟ سپتامبر گذشته تظاهرکنندگان این ظن را ابراز کردند. اما نه کنسولگری و نه وزارت خارجه ایران به پرسش فرستنده تلویزیونی هسن در این رابطه پاسخی ندادند.
الکساندر روسناگل، افسر حفاظت از دادههای ایالت هسن، با نگاهی دقیقتربه کنسولگری ایران در گزارش سالانه خود نوشته که یکی از دوربینها “فقط برای تصویربرداری از فضای عمومی تنظیم شده” و در صورت گرفتن تصویر “اقدامی غیرقانونی” انجام شده است، زیرا قوانین آلمان در رابطه با حفاظت از دادهها برای کنسولگریها نیز صادق است.
او از کنسولگری جمهوری اسلامی درخواست اطلاعاتی در این باره کرد اما پاسخی دریافت نکرد. جمهوری اسلامی ایران به جای دادن پاسخ به این درخواست از دولت آلمان شکایت کرد و برای مستدل کردن این شکایت گفت که مرجع حفاظت از دادهها “کانالهای رسمی” را دنبال نکرد و اجازه نداشته است “مستقیماً با کنسولگری” تماس بگیرد.
با این حال وزارت خارجه آلمان در بخشنامهای به تمام کنسولگریها و سفارتخانهها در آلمان از آنها خواست تا قوانین حفاظت از دادهها در این کشور را رعایت کنند.
تلاش برای تعطیلی کنسولگری
آیا این بخشنامه تاثیری در رفتار کنسولگری ایران در فرانکفورت داشته است؟ ظاهرا خیر، زیرا دوربینهای مشکوک همچنان بر و پشت نمای شیشههای مات ساختمان دیده میشوند. بهروز اسدی، فعال حقوق بشر که سالهاست در این ایالت تظاهرات و حرکتهای اعتراضی علیه رژیم تهران را سازماندهی میکند میگوید که این دوربینها یک “کارکرد دارند و آن نظارت” است.
بنا بر گزارش، ظاهرا کنسولگری نباید نگران هیچ پیامدی باشد. زیرا روسناگل پلیس و دادستان عمومی را به این دلیل که “اطلاعات موثقی در دسترس نیست”، درگیر این مورد نکرده است.
اما نرگس اسکندری گرونبرگ، شهردار ایرانیتبار فرانکفورت از حزب سبزها صراحتا خواستار بسته شدن کنسولگری ایران در این شهر شده است.
او که در دوران جوانی تجربه زندان در ایران را داشته و در حرکتهای اعتراضی بسیاری، از جمله در مقابل کنسولگری در فرانکفورت شرکت کرده است، از قطع روابط دیپلماتیک آلمان با ایران حمایت میکند.
از: دویچه وله