ابتکار: سرطان‌زا بودن بنزین پتروشیمی مثل روز روشن است

چهارشنبه, 21ام خرداد, 1393
اندازه قلم متن

petrochiemi-isfahan
رئیس سازمان محیط زیست در واکنش به تردیدهایی که درباره سرطان‌زا بودن بنزین پتروشیمی ابراز شده، تاکید کرد که اسناد لازم برای اثبات این موضوع موجود است و به زودی به مجلس ارائه می‌شود.

با پیگیری سازمان حفاظت از محیط زیست، وزارت نفت از ابتدای سال ۹۳ جلوی ادامه تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی را گرفت، اما بحث درباره آلوده و سرطان‌زا بودن این بنزین همچنان ادامه دارد.

کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هفته گذشته ادعا کرد اسنادی که سازمان حفاظت از محیط زیست درباره آلودگی بنزین پتروشیمی ارائه کرده، کافی نیست. مسعود میرکاظمی، وزیر پیشین نفت و رئیس کمیسیون انرژی مجلس، چهارم خرداد در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، آلوده دانستن بنزین پتروشیمی را “سیاسی کاری” خواند.

رئیس سازمان محیط زیست و معاون رئیس جمهور با رد این ادعا گفته است: «تمام سندها برای ارائه آماده شده و موجود است و موضوع سرطان‌زا بودن پتروشیمی بسیار شفاف بوده و مثل روز روشن است.»

سپاه و بنزین پتروشیمی

به گزارش خبرگزاری مهر معصومه ابتکار روز چهارشنبه (۲۱ خرداد/ ۱۱ ژوئن) تاکید کرد که آلودگی بنزین پتروشیمی کاملا اثبات شده است و سازمان محیط زیست با تهدید و تهمت از موضع خود کوتاه نمی‌آید.

ابتکار گفت: «سازمان محیط زیست و وزارت نفت در این زمینه تعامل کامل با یکدیگر دارند و این فشارها، تهمت و تهدیدها که همه‌شان دروغ محض هستند هیچ اثری در انجام وظیفه ما که همانا خدمت کردن به مردم و تضمین سلامت محیط زیست است، ندارد.»

در هفته‌های گذشته رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران محل اصلی انتشار خبرها و گزارش‌هاییبوده‌اند که سرطان‌زا بودن و نیز آلودگی بنزین پتروشیمی را انکار کرده و تصمیم وزارت نفت در توقف تولید این گونه بنزین را حاصل “دادن اطلاعات نادرست به مسئولان” عنوان می‌کنند.

وزارت نفت دولت دهم از سال ۹۰ و با تشدید تحریم‌ها که واردات بنزین را با مشکل روبرو کرده بود، تصمیم گرفت با تغییر کاربری شش مجتمع پتروشیمی، بنزین مورد نیاز کشور را در داخل تولید کند. شرکت‌های زیر مجموعه سپاه در فعالیت این مجتمع‌ها نقشی محوری دارند.

اتهام واردات بنزین به همسر ابتکار

پس از دستور بیژن زنگنه، وزیر نفت برای توقف تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اسفندماه گذشته اعلام کرد واردات بنزین از ابتدای امسال به حدودسه برابر افزایش می‌یابد و به ۱۰ تا ۱۱ میلیون لیتر در روز می‌رسد.

سال گذشته روزانه حدود ۷۰ میلیون لیتر بنزین در ایران مصرف شده که ۶ میلیون لیتر آن را مجتمع‌های پتروشیمی تولید می‌کردند.

مهدی موسوی‌نژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس چند روز پیش علت حذف بنزین پتروشیمی را “دست داشتن همسر یکی از مقام‌های دولتی در واردات بنزین” عنوان کرد. چند رسانه‌ی وابسته به مخالفان دولت نوشته‌اند، منظور او محمد هاشمی اصفهانی همسر معصومه ابتکار است.

وزیر پیشین نفت هم روز بیستم خرداد گفت که “آقای موسوی‌نژاد بی‌دلیل موضوعی را مطرح نکرده است و حتما مدارک و مستنداتی دارد.”

تکذیب ادعای منتقدان توسط ابتکار

در مقابل رئیس سازمان محیط زیست این ادعا را “دروغ و بهتان” خواند و به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت: «کسانی که منافعشان با بنزین سرطانی پتروشیمی گره خورده این تهمت‌ها را نسبت می‌دهند در حالی که این موضوع از وزارت نفت قابل پیگیری و استعلام است.»

معصومه ابتکار افزود، طرح‌کنندگان این اتهام چون می‌خواهند دروغ بگویند از وزارت نفت استعلام نمی‌کنند. او جلوگیری از تولید بنزین غیراستاندارد را تدبیری در جهت حفظ سلامت مردم عنوان کرد و گفت با هر اقدامی که سلامتی مردم را به خطر بیندازد مقابله خواهد کرد.

قرار بود هفته گذشته مسئولان محیط زیست و وزارت نفت برای بررسی مسئله بنزین تولید پتروشیمی با فراکسیون محیط زیست و کمیسیون انرژی مجلس جلسه مشترکی برگزار کنند که به تعویق افتاد.

ابتکار عدم برگزاری این نشست را فشردگی برنامه کاری نمایندگان و مسئولان سازمان محیط زیست در هفته‌های اخیر عنوان کرد و خبر داد که این جلسه به زودی برگزار می‌شود.
از: البرز نیوز


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.