اعتراض ایرانیان مقیم استرالیا باعث شد سالن محل برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ایران در شهر سیدنی، برنامه رایگیری روز جمعه هشتم تیر را لغو کند. پیشتر در پی اعتراض جامعه ایرانی-استرالیایی، محل برگزاری انتخابات در شهر بریزبن هم تغییر کرده بود.
سفارت جمهوری اسلامی در استرالیا روز پنجشنبه هفتم تیر مجبور شد محل رایگیری شهر سیدنی را به مرکز اسلامی السجاد در اوبرن تغییر دهد.
آزیران، نهاد مستقل در استرالیا و حامی جنبش «زن، زندگی، آزادی»، در روزهای گذشته با ارسال سه نامه جداگانه به مدیران محلهایی که حکومت ایران آنها را برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری تعیین کرده بود، خواستار لغو قراردادهایشان با سفارت جمهوری اسلامی شد.
انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری در ایران روز جمعه هشتم تیر برگزار میشود و جمهوری اسلامی در تلاش است رایگیری برای این انتخابات را در دیگر کشورها نیز برگزار کند.
این در حالی است که بر اساس نظرسنجی گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان (گمان)، بیش از ۶۵ درصد مردم ایران در این انتخابات شرکت نخواهند کرد.
به دنبال اعتراض جامعه ایرانی-استرالیایی و فشارها و تماسهای اعتراضی با محل برگزاری انتخابات در شهر بریزبن، روز چهارشنبه ششم تیر این مکان تغییر کرد.
سفارت جمهوری اسلامی در استرالیا با انتشار اطلاعیهای از برگزاری انتخابات در مکانی دیگر واقع در حومه شهر بریزبن خبر داد.
آزیران پیشتر در نامهای خطاب به مدیریت هتل Royal On The Park که محل پیشین برگزاری انتخابات در شهر بریزبن بود، نوشت: «ما نگرانی عمیق و مخالفت شدید خود را با این رزرو به دلیل ماهیت رویداد و شهرت رژیم برگزارکنندهاش اعلام میکنیم.»
در این نامه اشاره شد که جمهوری اسلامی به دلیل نقض سیستماتیک حقوق بشر، آپارتاید جنسیتی و اعمال ظالمانهاش علیه آزادی «بدنام» است و در جریان اعتراضات سراسری اخیر ایران، بیش از ۵۰۰ نفر را کشته و هزاران نفر را بازداشت و شکنجه کرده است.
نهاد آزیران، حامی جنبش زن زندگی آزادی اعلام کرد، با اعتراضات و تلاش جامعه ایرانی-استرالیایی، مکانهایی که جمهوری اسلامی برای برگزاری انتخابات در شهرهای بریزبن و سیدنی اجاره کرده بود تغییر کرد
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) June 27, 2024
جزییات بیشتر با علیرضا محبی، ایران اینترنشنال pic.twitter.com/c0S4OXcEsM
انجمن یهودیان استرالیا نیز در واکنش به برگزاری انتخابات جمهوری اسلامی در این کشور، این فرایند را «ساختگی» خواند و به ظلم حکومت به مردم ایران و «کشتار» آنها اشاره کرد.
این انجمن خطاب به میزبانان رایگیری گفت: «بعضی چیزها مهمتر از پول هستند. کار درست را انجام دهید و این رایگیری را لغو کنید.»
پیشتر نازنین بنیادی، بازیگر و از چهرههای مخالف جمهوری اسلامی، خبر اجازه دولت جو بایدن به حکومت ایران به منظور راهاندازی مراکز رایگیری برای انتخابات ریاستجمهوری در خاک آمریکا را «مضحک» خواند و گفت مفهوم انتخابات آزاد و منصفانه در جمهوری اسلامی «مغالطه» است.
بنیادی روز یکشنبه گذشته گفت در حالی که مخالفان جمهوری اسلامی در حال گسترش گفتمان تحریم انتخابات هستند، آمریکا بی هیچ توجیهی به برگزاری چنین رایگیری «مضحکهای» مجوز میدهد.
آزیران نیز در نامه اعتراضی خود از تجمعهای پیوسته ضد جمهوری اسلامی از سوی جامعه ایرانی-استرالیایی ساکن بریزبن از شهریور ۱۴۰۱ و قتل حکومتی مهسا ژینا امینی یاد کرد.
نویسندگان نامه با اشاره به محاکمههای ساختگی و بدون روند قانونی حکومت برای اعدام معترضان، در این نامه تاکید کردند: «ما معتقدیم میزبانی چنین رویداد انتخاباتی غیر دموکراتیکی برای جمهوری اسلامی، اساسا با چشمانداز، ماموریت و ارزشهای هتل شما ناسازگار است.»
علاوه بر بریزبن، ایرانیان معترض مقیم استرالیا با راهاندازی کمپینهایی، اعتراض خود را به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در شهرهای ملبورن و سیدنی نیز نشان دادند.
تماس معترضان با مدیران اماکنی در سیدنی و ملبورن که قرار است انتخابات ریاستجمهوری در آنها برگزار شود همچنان ادامه دارد.
روز چهارشنبه ششم تیر رسانههای ایران خبر دادند عربستان سعودی با درخواست جمهوری اسلامی برای گرفتن رای از زائران ایرانی در شهرهای مکه و مدینه مخالفت کرده است.
این تصمیم با واکنش مقامهای جمهوری اسلامی مواجه شد و عبدالفتاح نواب، نماینده خامنهای در امور حج و زیارت از مقامهای سعودی خواست موجب ایجاد «خاطره تلخ» برای زائران ایرانی هنگام بازگشتشان به ایران نشوند.
کانادا هم با درخواست تهران برای برگزاری رایگیری انتخابات ریاستجمهوری ایران در خاک خود مخالفت کرده است.
احمد وحیدی، وزیر کشور، پیشتر از آمادگی بیش از ۳۰۰ شعبه اخذ رای در خارج از ایران برای انتخابات خبر داده بود.
از: ایران اینترنشنال