برای ایجاد وحدت یا اجماع بین این دو نامزد جریان اصولگرایی، در ۴۸ ساعت گذشته روشهای گوناگونی به کار بسته شد؛ روشهایی که هیچ کدام نتیجه ندادند و «انقلابیها» دو شقه به استقبال انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم آمدند.
نظامیان در خدمت اجماع اصولگرایان بر سر قالیباف
از همان ساعتهای پس از پایان آخرین مناظره انتخاباتی در پنجم تیر ۱۴۰۳، زمزمههای دعوت از «محمدباقر قالیباف» و «سعید جلیلی» برای اجماع آغاز شد.
فشارها برای به وحدت رساندن جبهه اصولگرایی اما شامگاه ششم تیر به اوج خود رسید؛ در جلسهای در مشهد با حضور اسماعیل قاآنی، فرمانده سپاه «قدس».
بر اساس اخبار غیر رسمی منتشر شده اسماعیلی قاآنی، در آن جلسه از جلیلی خواسته شده است به نفع قالیباف اعلام انصراف کند، چرا که ادامه حضور او در عرصه انتخابات با توجه به نامزدی «مسعود پزشکیان»، از یکسو به دو قطبی دامن خواهد زد و از سوی دیگر باعث تقسیم رای «جبهه انقلاب» میشود.
خبر برگزاری این جلسه توسط اعضای ستاد جلیلی البته تکذیب شد. اما عکسی از قاآنی در پرواز برگشت از مشهد توسط نزدیکان قالیباف منتشر شده است.
تصویری که با توضیح «سلفی … در پرواز مشهد تهران…» منتشر شد
همزمان با برگزاری جلسه شامگاه ششم تیر در مشهد، «محسن رضایی» هم در آن حضور داشت و خبر حمایت تلویحی «امیرعلی حاجیزاده»، فرمانده هوافضای سپاه قدس از قالیباف نیز منتشر شد.
در ویدیوی منتشر شده، سردار حاجیزاده گفت: «همه کسانی که تایید شدهاند، حداقلها را دارند اما حتما بین اینها کسی را انتخاب کنید که مدیریت اجرایی قوی داشته باشد. رهبری روی این مساله ۳۳ بار تاکید کردند.»
سپس مدعی شد: «اگر به تشخیص رهبری که به کسی رای دهیم که مدیریت اجرایی قوی داشته باشد، قطعا شاهد تحول در کشور خواهیم شد.»
در گذشته نیز حاجیزاده به صورت صریح از قالیباف در انتخابات حمایت کرده بود.
سپاهیان در حالی به حمایت از قالیباف در مقابل جلیلی برخاستند که مجمع تشخیص مصلحت نظام بهمن ۱۳۹۳ در چارچوب تدوین سیاستهای کلی کشور در زمینه انتخابات در قالب مصوبهای تاکید کرد: «ورود افراد نیروهای مسلح، اعم از ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی و سازمان بسیج … در انتخابات ممنوع است.»
از سوی دیگر، حداقل چهار نقل قول مستقیم از بنیانگذار جمهوری اسلامی، «روحالله خمینی» در دست است که سپاهیان و ارتشیان را از ورود به عرصه انتخابات باز میدارد؛ از جمله: «اصل وارد شدن در حزب برای ارتش، برای سپاه پاسداران، برای قوای نظامی و انتظامی وارد شدنش جایز نیست، به فساد میکشد اینها …»
دفاع چهرههای ارشد سپاه از محمدباقر قالیباف، رییس کنونی مجلس شورای اسلامی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم اما با توجه به سابقه او، غیر قابل پیشبینی نبود.
قالیباف از ۱۹ سالگی و سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۸۴ در سپاه به طور رسمی خدمت کرده است. امیرعلی حاجیزاده اسفند سال ۱۴۰۲ ضمن تاکید نقش قالیباف در راهاندازی شهرهای موشکی سپاه پاسداران، از قالیباف تمجید کرده و گفته بود قالیباف «تحولگرا» و «خستگیناپذیر» است و اقتصاد کشور به «مدیران جهادی» از جنس قالیباف نیاز دارد.
گذشته از سابقه سپاهی، قالیباف در قامت یک کارگزار جمهوری اسلامی نیز از نظر اقتصادی همکاریهای گستردهای با سپاه پاسداران داشت. «هلدینگ یاس»، بازوی اقتصادی سپاه قدس در زمان مدیریت قالیباف بر شهر تهران، در فعالیتهای اقتصادی شهرداری پایتخت شریک شد. او در سمت ریاست مجلس هم پیگیر منافع اقتصادی سپاه بوده است. در یک مورد فاش شد که سال ۱۴۰۲ برای تامین مالی سپاه قدس حتی رییس بانک مرکزی در دوران «ابراهیم رئیسی» را هم تغییر داده بود.
پای محور مقاومت نیز به میان کشیده شد
خبر تماس تلفنی «حسن نصرالله»، رهبر «حزبالله» لبنان به سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف به منظور ایجاد اجماع بین این دو اولین بار توسط کانال «صابریننیوز»، وابسته به سپاه قدس منتشر شد: «توصیه سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان برای اجماع و کنارهگیری یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران به نفع محمدباقر قالیباف.»
این خبر نیز به سرعت توسط رسانههای طرفدار جلیلی، از جمله «رجانیوز» تکذیب شد اما برخی منابع دیگر این خبر را تایید کردند.
توییت «محمدمهدی همت» که ساعتی پس از انتشار پاک شد
«وحید ایمانی»، مجری برنامههای سیاسی صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «امروز وقتی شنیدم که روی آن سید عزیز را زمین زده و به اجماع نه گفته، یاد خون دلهای حاج قاسم از این جماعت سر به مهر افتادم!»
پیشتر نقل قولی از «قاسم سلیمانی» منتشر شده بود مبنی بر مخالفت او با رییس جمهوری شدن سعید جلیلی.
کانال تلگرامی منتسب به سپاه و هوادار قالیباف نیز در این رابطه ضمن تایید خبر تلاش حسن نصرالله برای راضی کردن جلیلی به انصراف یا اجماع نوشتند: «متاسفانه گوشی جناب جلیلی مانند گوشی ولایتی در سال ۱۳۹۲ خاموش است و این وساطت تاکنون بی نتیجه مانده است.»
در مقابل، هواداران سعید جلیلی نیز اقدام به انتشار گسترده تصاویری از دیدارهای او و حسن نصرالله کردند.
تصویری از دیدار «سعید جلیلی» و «حسن نصرالله»
فارغ از صحت و سقم این خبر، اقدام ستاد هر دو نامزد جریان اصولگرایی برای دستاویز قرار دادن «حمایت» فردی غیر ایرانی که اتفاقا رهبر یک گروه شبه نظامی است، در چارچوب تدوین سیاستهای کلی کشور در زمینه انتخابات ممنوع است.
آخرین جلسه، آخرین تلاش
اصولگرایان در تلاش برای ایجاد وحدت در «جبهه انقلاب»، شامگاه پنجشنبه هفتم تیر و تنها چند ساعت پیش از آغاز رسمی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، آخرین جلسه را نیز تشکیل دادند.
از این جلسه دو روایت به خارج درز کرده است؛ بر اساس روایت اول، در پایان جلسه جلیلی مدعی شد: «نظرسنجیهای جدید نشان میدهند که قطعاً در دور اول، رییسجمهوری میشوم و عقلاً و منطقاً پیشنهاد شما توجیهناپذیر است و به نفع جبهه انقلاب نیست.»
روایت دوم اما متواتر تر بود؛ روایت درخواست معاونت اول، چند وزارتخانه و دبیری شورای عالی امنیت ملی در مقابل انصراف از سوی جلیلی.
در هر صورت این جلسه هم به نتیجه نرسید و هیچ کدام از دو نامزد راضی به کناره گیری به نفع دیگری نشدند.
تبلیغات کثیف اصولگرایان مدعی
در آخرین ساعتهای باقیمانده تا آغاز انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، دو نامزد انتخابات پیش رو مرزهای «ضد تبلیغ» و «تبلیغات کثیف» را در نوردیدند.
اعضای هر دو ستاد بارها در حسابهای کاربری خود در شبکههای اجتماعی خبر کنارهگیری دیگری را منتشر کردند.
«محمود رضوی»، یکی از اعضای ستاد «محمدباقر قالیباف» در این رابطه نوشت: «از همه ستادهای آقای دکتر قالیباف خواهشمندم با توجه به تحولات عرصه انتخابات، زمینه حضور اعضای ستاد سایر کاندیداهای جبهه انقلاب در ستادهای مردمی، حامیان، ۷۷، پیشرفت و … آقای دکتر قالیباف را در سراسر کشور فراهم آورند.»
«امیرحسین ثابتی»، چهره نزدیک به «سعید جلیلی» نیز توپ را در زمین قالیباف انداخت و او را دعوت به انصراف کرد.
حتی هر دو ستاد، طرف مقابل را متهم کردند که برای انتشار اخبار مربوط به کنارهگیری رقیب، به رسانههای خارج از کشور که در ادبیات آنها «رسانههای سعودی» یا «معاند» خوانده میشوند، پیشنهاد پول کردهاند.
کار این تایید و تکذیبها به آنجا رسید که در نهایت نزدیکان به قالیباف و جلیلی در پیامهایی ویدیویی اعلام کردند که تا پایان خواهند ماند.
در نهایت انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم پس از انصراف علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضیزاده هاشمی،با سه نامزد اصلی برگزار خواهد شد؛ قالیباف، زاکانی و مسعود پزشکیان که شاید برنده نهایی این تشدد در جبهه اصولگرایان باشد.
از: ایران وایر