بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد در نامهای به روحانی تهدید کرده که در صورت سفر اردوغان به ایران، جنبش دانشجویی ساکت ننشسته و دست به عمل انقلابی خواهد زد. دو نماینده مجلس هم خواستار لغو سفر اردوغان و اخراج سفیر ترکیه شدهاند.
منصور حقیقتپور، نائب رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس با “متوهم” خواندن اردوغان، از وزارت امور خارجه خواست تا هرچه سریعتر سفر اردوغانِ به ایران را لغو کند. وی در گفتوگو با تسنیم، اظهارات چندی پیش رئیسجمهور ترکیه را “ضدایرانی” خواند و گفت: «وزارت امور خارجه باید متوجه باشد که اظهارات اردوغان متوجه همه ملت ایران است، نه فقط نمایندگان مجلس.»
حقیقتپور افزود: «اردوغان توهم رجب پاشا شدن را گرفته و فکر میکند میتواند امپراطوری عثمانی را زنده کند. دست او به خون مردم سوریه آلوده شد و خیانت بزرگی را نیز در کشتار کردهای کوبانی مرتکب شده است.»
محمدحسن آصفری، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم از وزارت امور خارجه خواسته تا سفیر ترکیه را اخراج و مانع سفر اردوغان به تهران شود.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، روز ۲۶ مارس (۶ فروردین) در آستانه سفرش به ایران، با حمایت از حمله هوایی عربستان و متحدانش به شورشیان یمن، جمهوری اسلامی را به “توسعهطلبی” متهم کرد و خواستار خروج “ایران و گروههای تروریستی” از یمن شد. وی گفت که جمهوری اسلامی باید به “تمامیت ارضی کشورهای یمن، سوریه و عراق احترام بگذارد”. این سخنان اردوغان با واکنش وزیر خارجه ایران و سخنگوی این وزارتخانه روبهرو شد.
“اخراج سفیر ترکیه، حداقل انتظار”
آصفری به خبرگزاری تسنیم گفت: «حداقل انتظار از دستگاه دیپلماسی کشور این است که سفیر ترکیه را از ایران اخراج کند و تا مادامی که دولت ترکیه از ملت ایران عذرخواهی نکرده، مانع سفر آقای اردوغان به ایران شود.»
او هم اظهارات رئیسجمهور ترکیه را “ضدایرانی” خوانده و گفت: «توهین به قوه مقننه توهین به قوه مجریه و همه مردم است، انتظار داریم دولت با مجلس در سیاست خارجی همدل باشد و اجازه چنین اهانتهایی را به ملت ایران ندهد.»
وی در اظهاراتش ایران را “بینیاز از ترکیه” دانسته و تاکید کرده که ایران صادراتی به این کشور دارد که اگر این صادرات قطع شود، ترکیه دچار مشکل خواهد شد.
آصفری همچنین از طرف مردم از رئیسجمهور ایران خواسته است که او شخصا پاسخ “اهانت” اردوغان را بدهد و برخورد دیپلماتیک قاطعی با اردوغان صورت بگیرد.
این عضو کمیسیون سیاست خارجی در عین حال اظهارات اخیر اردوغان را “غلو و خوشخدمتی به آمریکا” دانسته و تصریح کرده که وی “خدمات شایانی به گروهکهای تروریستی بهخصوص داعش” داشته است.
پس از اظهارات ۲۶ مارس اردوغان، شماری از نمایندگان مجلس خواستار لغو سفر برنامهریزی شده او به تهران یا به تعویق افتادن آن شدند. در مقابل رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد، برنامه سفرش به ایران را به خاطر اعتراض چند نماینده مجلس تغییر نخواهد داد. اردوغان با صراحت گفت که نمایندگان مجلس ایران “طرف صحبت” او نیستند.
“با اقدام انقلابی سفر اردوغان را تلخ میکنیم”
بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد هم در نامهای به حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، خواستار لغو سفر اردوغان رئیسجمهور ترکیه به ایران شده و تهدید کرده که در صورت انجام این سفر، جنبش دانشجویی ساکت نخواهد ماند. آنان در این نامه مدعی شدهاند که در صورت سفر اردوغان به ایران بر اساس وصیتنامه خمینی، “انقلابی” عمل خواهند کرد و “سفر تلخی” را برای رئیسجمهور ترکیه رقم خواهند زد.
در این نامهی شدیداللحن خطاب به روحانی یادآوری شده که “حمایت بیدریغ و همهجانبه” اردوغان “از کشتار مردم سوریه و عراق توسط تکفیریها” بر کسی پوشیده نیست. بسیج دانشجویی شاهد در نامهاش از اردوغان با عنوانهای “انسان گستاخ، هتاک، بیادب و جانی” یاد کرده و در عین حال خواستار عذرخواهی او شده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، روز دوشنبه ( ۳۰ مارس/ ۱۰ فروردین) تاکید کرده بود که قصد لغو سفر به تهران را ندارد و بار دیگر ایران را به تلاش برای گسترش سلطه خود در منطقه متهم کرده بود.
از: دویچه وله