جهانگیری گفت: در سالهای گذشته ۷۰۰ میلیارد دلار پول مملکت خرج شد و کسی نمیگوید روزی که این پول وارد کشور شد چند نفر شاغل در کشور وجود داشت و روزی که تمام شد چند نفر شاغل داشتیم، آمار میگوید در هر دو دوره تعداد شاغلان ۲۰ میلیون نفر و مساوی بود؛ یعنی خرج این پول سبب اشتغال جوانان چینی و کشورهای دیگر شد.
معاون اول رئیسجمهور در مراسم افتتاحیه سومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران خاطرنشان کرد: باید در کشور و در بخشهای علمی کشور، از جمله در بخشهای تأمین مالی شرکتها و همچنین حمایتهای مالی از شرکتهای دانشبنیان، سیاستها به صورت شفاف و روشن تبیین شود و این مسئولیت نیز بر عهده معاونت علمی ریاستجمهوری است. معاون اول رئیسجمهور همچنین به جلسه اخیر صندوق توسعه ملی کشور اشاره کرد و افزود: در جلسه اخیر، این صندوق قبول کرد وام ریالی برای شرکتهای دانشبنیان در بخش صنعت با نرخ سود ۱۲ درصد و برای شرکتهای دانشبنیان در بخش کشاورزی با نرخ سود ۱۰ درصد پرداخت شود. وی همچنین به افزایش سرمایه صندوق علمی و فناوری کشور در دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: پیش از دو سال اخیر سرمایه صندوق علمی و فناوری ۲۵ میلیارد تومان بود، اما در طول دو سال گذشته بالغ بر هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان به سرمایه این صندوق اضافه شده است.
جهانگیری با بیان اینکه اقتصاد ایران اقتصادی بزرگ محسوب میشود، به وضعیت اقتصاد کشور اشاره و اظهار کرد: در وضعیت فعلی که در اقتصاد ایران تحریمها حاکم است و اقتصاد نمیتواند نفت خود را بهصورت کامل به فروش برساند، اقتصاد ایران اقتصادی حدود ۲۰۰ میلیارد دلار با حجم تجاری است و اقتصادی بزرگ محسوب میشود و این بدان معناست که در این اقتصاد بازار بزرگی وجود دارد. وی با اشاره به حجم واردات کالایی در سال گذشته افزود: سال گذشته حجم واردات کالایی ما حدود ۵۲ میلیارد دلار بود که این کالاها عمدتا از کالاهایی است که چنانچه در کشور برنامهریزی خوبی انجام شود، میتواند بازار خودمان را در اختیار بگیرد.
به گزارش ایسنا، معاون اول رئیسجمهور در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اولویتهای اقتصادی دولت در سال ۹۴، خاطرنشان کرد: مهمترین جهتگیری دولت برای سال ۹۴ این است که اقتصاد کشور وارد یک دوره رونق شود؛ چراکه ورود به دوران رونق برای اقتصاد ایران واجب و ضروری است و با توجه به وضعیت موجود، اقتصاد کشور نمیتواند بیش از این در شرایط فعلی ادامه حیات دهد. در همین راستا از ابتدای کار مصوبهای شامل ۱۷۷ بند تهیه کردیم و بخشی از آنها را که جزء اختیارات دولت بود، اجرایی و عملیاتی کردیم. بخشی دیگر نیز از اختیارات دستگاهها بود که به آنها ابلاغ کردیم و پیگیر اجرای آنها هستیم. وی با بیان اینکه بخش دیگری از مصوبه ۱۷۷ بندی دولت در مورد ورود به دوران رونق، نیاز به قانون داشت، خاطرنشان کرد: بخشی از مواردی را که نیاز به قانون داشت به مجلس فرستادیم، اما برخلاف انتظارمان با وجود اینکه این طرح در مرداد سال گذشته با یک فوریت به تصویب رسید و ما انتظار داشتیم تا مهرماه قانون آن در اختیار ما قرار بگیرد، این طرح خیلی در مجلس معطل ماند. معاون اول رئیسجمهور در انتقاد از نرخ سود تسهیلات بانکی در کشور با بیان اینکه نرخ سود بانکی که امروز برای تولید پرداخت میشود بههیچوجه مناسب سرمایهگذاری نیست، تأکید کرد: ما بهعنوان دولت اصرار داریم در این حوزه ورود پیدا نکنیم و نرخ دستوری تعیین نکنیم، اما همانطور که اقتصاددانان نیز مکررا گفتهاند، نرخ سود باید متناسب با نرخ تورم باشد. اگر ما در تورم ۴۰ درصد، نرخ سود بانکیمان ۲۶ درصد بوده، امروز که تورم به ۱۵ درصد رسیده است، حتما انتظار داریم که تورم نیز به همین میزان کاهش یابد. معاون اول رئیسجمهور با اشاره به مزایای منابع صندوق توسعه ملی، خاطرنشان کرد: راهکارهایی پیدا شده است که از منابع توسعه ملی بهصورت ارزی و ریالی در بخش تولید استفاده شود. در سال گذشته در بخش تولید گشایشهای خوبی صورت گرفت که باید در سال جاری شاهد بروز و ظهور نتایج این گشایشها باشیم.
جهانگیری با تأکید بر اینکه ایران به واسطه رابطه خوب با یکی از کشورها تنها یک فرصت داشت، گفت: در سال گذشته ۱۸ میلیارد دلار امکان استفاده از فاینانس خارجی داشتیم که باید در سال جاری حتما تأثیر خود را بر اقتصاد کشور نشان دهد. هرچند معاون اول رئیسجمهور اشاره مستقیم به کشور مورد نظر نکرده است، اما بنابر گفتههای وی در بخشهای دیگر سخنانش، چین کشور مورد اشاره اوست.