کمیسیون مشترک ایران و گروه ۱+۵ برای اجرای برجام امروز تشکیل می‌شود

دوشنبه, 27ام مهر, 1394
اندازه قلم متن

معاونان وزارت خارجه ایران و گروه ۱+۵ و معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز در وین تشکیل کمیسیون مشترک ایران و گروه ۱+۵ و کارگروه‌های آن را اعلام خواهند کرد.

این کمیسیون و کارگروه آن بر نحوه اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و پیوست های این توافق نظارت خواهد کرد.
از ایران عباس عراقچی (مسئول ایرانی اجرای برجام)، مجید تخت روانچی (هر دو از معاونان وزارت خارجه) و بهروز کمالوندی (معاون سازمان انرژی اتمی ایران) در این نشست یک روزه شرکت دارند. توماس شانون (معاون وزارت امور خارجه آمریکا) و استیو مول (مسئول آمریکایی اجرای برجام) هم از سوی این کشور در مذاکرات وین حضور خواهند داشت.

آقای عراقچی به خبرگزاری ایرنا گفته است که “اعلام تشکیل کمیسیون، مرور آخرین تحولات برجام و مرور نحوه اجرای تعهدات طرفین در فاصله روز تصویب و روز اجرایی شدن” در دستور کار جلسه امروز قرار دارد.

کمیسیون مشترک وظیفه اجرای برجام و پیوست هایش را دارد. ترکیب این کمیسیون شامل نمایندگان کشورهای ۱+۵ (آمریکا، بریتانیا، روسیه، چین، فرانسه و آلمان)، نماینده عالی اتحادیه اروپا و ایران است. هماهنگ کننده این کمیسیون، نماینده عالی اتحادیه اروپا یا معاون او خواهد بود.

قرار بود این کمیسیون در حاشیه برگزاری نشست مجمع عمومی سازمان ملل تشکیل شود، اما ایرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی می گوید که “ایران و اروپا ترجیح دادند تا زمان طی مراحل قانونی و تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی صبر کنند.”
مرور و تصویب نهایی راکتور مدرن شده تحقیقاتی آب سنگین اراک و طراحی لابراتوار های فرعی آن پیش از آغاز احداث، مرور و تصویب طراحی سوخت برای راکتور مدرن شده تحقیقاتی آب سنگین، تصویب جزئیاتی در مورد سانتریفیوژهای جدید، دریافت اطلاعات درباره فردو، دریافت اطلاعات درباره تولید ایزوتوپ های پایدار، ارزیابی و تصویب ساخت مجتمع های سوخت در ایران، مرور وارزیابی اجرای لغو تحریم ها، تصمیم گیری درباره طرح های مرتبط با برنامه اتمی ایران و بررسی درخواست خرید کالاهای دو منظوره از سوی ایران از جمله مسئولیت های کمیسیون مشترک است.

مطابق توافق، این کمیسیون هر ۳ ماه یک بار تشکیل جلسه می دهد در این فاصله هم هر یک از اعضا می تواند درخواست تشکیل جلسه فوق العاده بدهد که این جلسه باید ظرف حداکثر یک هفته و در صورت فوریت ۳ روز تشکیل شود.
کمیسیون مشترک همچنین یک کارگروه خرید دارد که هر سه هفته یک بار برای بررسی درخواست های ایران برای خرید کالاهای دو منظوره جلسه تشکیل می دهد.

ایران و گروه ۱+۵ توافق کرده اند که محل برگزاری جلسات کمیسیون مشترک یکی از شهرهای نیویورک، وین یا ژنو (مقرهای رسمی سازمان ملل) باشد و در صورت لزوم و با اجماع اعضا، ناظرانی برای شرکت در جلسات دعوت خواهند شد.

کار کمیسیون مشترک محرمانه است و تنها می تواند میان اعضای برجام و در صورت نیاز، ناظران به اشتراک گذاشته شود مگر آنکه کمیسیون تصمیم دیگری بگیرد.

بر اساس توافق صورت گرفته، تصمیمات کمیسیون مشترک با “اجماع” اتخاذ می شود و هزینه های مالی مشارکت طرف ها در این کمیسیون هم بر عهده خود آنهاست.

در ایران قانون اجرای برجام از سوی حسن روحانی رئیس جمهور به به نهادهای دولتی ابلاغ شده است. در آمریکا باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور دستور آمادگی برای لغو و توقف اجرای تحریم‌های اتمی ایران در “روز اجرای” این توافق را صادر کرده و اتحادیه اروپا هم برداشتن تحریم‌های اتمی از این روز را به تصویب رسانده است.

آقای روحانی گفته است که ایران حداکثر تا دوماه آینده اقداماتی را که باید برای روز اجرا انجام دهد، کامل خواهد کرد و ظرف این مدت شرایط را برای لغو و توقف عملی تحریم ها آماده خواهد کرد. بیشتر بخوانید: (۱۰تعهدی که ایران باید پیش از لغو تحریم‌ها عمل کند)
از: بی بی سی


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.