مهرداد عمادی کارشناس اقتصادی: عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی تسهیل شد

دوشنبه, 28ام دی, 1394
اندازه قلم متن

mehrdad_emadi

انتخاب خبر: یک کارشناس اقتصادی در اتحادیه اروپا با اشاره به دورنمای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در دوران پساتحریم گفت: تحریم های بین المللی علیه ایران برداشته شد، اما پیش بینی وقوع یک معجزه برای اقتصاد کشور امری محال است.

مهرداد عمادی در گفتگو با خبرنگار انتخاب خبر افزود: تحول اقتصادی در ایران به میزان زیادی وابسته به کیفیت کار مدیران و همکاری نهادهای مختلف در کشور می باشد.

وی با بیان اینکه با برداشته شدن تحریم ها سرمایه گذاری در ایران افزایش پیدا می کند، تصریح کرد: هزینه بالای انجام تجارت خارجی و جذب سرمایه گذاری در زمان تحریم ها از مشکلات عمده ایران بود، همچنین تجارت خارجی از طریق واسطه ها و دلال ها انجام می شد، اما امروز با برداشته شدن تحریم ها ایران از طریق ایجاد مذاکره مستقیم و بدون واسطه وارد رقابت تجارت خارجی آزاد می شود و خود را برای سرمایه گذاری در پروژه های جدید آماده می سازد.

این اقتصاددان با اشاره به گزینه های تحول اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران طی ۳-۲ سال اخیر، افق اقتصادی ایران را روشن و مثبت ارزیابی کرد و گفت: به جرأت می توان گفت طی ۱۲ ماه آینده، ایران یک روند رشد اقتصادی بالای ۴ درصد را تجربه خواهد کرد.

دهه آینده می تواند دهه ایران باشد

اما درحال حاضر اقتصاد ایران دچار رکود شدیدی است. آیا با برداشته شدن تحریم ها و آغاز اجرای برجام، مردم می توانند منتظر یک تحول اقتصادی در کشور باشند؟ مهرداد عمادی در پاسخ به این پرسش خبرنگار انتخاب خبر اظهار داشت: تحول اقتصادی در ایران مسئله ای نیست که به خودی خود اتفاق افتد، همانطور که در مورد کشورهایی مانند چین که سال ها خارج از چرخه تجارت خارجی بودند و ویتنام که شاهد تحریم نیز از سوی آمریکا بود، چنین بود.

این اقتصاددان مقیم بریتانیا با بیان اینکه با وجود نیروی انسانی در کشور، رشد اقتصادی ایران کاملاً ممکن است، تصریح کرد: هرگاه مدیران اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مدیریت اقتصادی و نوع فعالیت در اقتصاد کشور را به سوی شفافیت و به سمت منافع ملی ایران که رشد پایدار بدون اتکا به پول تو جیبی نفت است، هدایت کنند می توان انتظار تغییرات شرایط اقتصادی کنونی را داشت.

وی با تأکید بر اینکه دهه آینده از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۶ می تواند دهه ایران باشد، افزود: این شانس ایران نه تنها در غرب آسیا بلکه در تمامی آسیا و حتی در جنوب اروپا خواهد بود.

اقتصاددان اتحادیه اروپا ادامه داد: رشد اقتصادی جمهوری اسلامی ایران تنها از طریق نوع مدیریت مدیران اقتصادی کشور نیست، بلکه این روند افزایشی با یک عزم ملی در ایران متصور است.

وی تصریح کرد: در تمام بخش های کشور باید یک بازنگری صورت گرفته تا از این به بعد فعالیت های اقتصادی برای بلند مدت در کشور انجام پذیرد، نه اینکه هر فردی یا نهادی قصد داشته باشد فقط منافع گروهی، طایفه ای و گروهی خود را درنظر داشته باشد.

کاهش درآمد نفت، فشارهای زیادی را بر اقتصاد ایران ایجاد خواهد کرد

همزمان با برداشته شدن تحریم ها و آغاز اجرای برجام، خبرها حاکی از ادامه روند کاهشی قیمت نفت می باشد و پیش بینی می شود که قیمت نفت به زیر ۲۰ دلار کاهش پیدا کند. جمهوری اسلامی ایران در چنین شرایطی اگر قصد داشته باشد کشور را از درآمدهای نفتی رها کند، بیشتر باید چه صنایعی را مورد توجه و درآمدزایی قرار دهد؟ کارشناس اقتصادی گروه مشاوره بین المللی بتامتریکس در همین رابطه گفت: کاهش درآمد نفت، فشارهای زیادی را بر اقتصاد ایران ایجاد خواهد کرد، اما در این خصوص باید وجه مثبت آن را نیز نگاه کرد.

وی اضافه کرد: با کاهش درآمد نفت ایران، یک انضباط خارجی بر اقتصاد کشور تحمیل خواهد شد و این مسئله دست دولت را باز خواهد گذاشت که به طرف گسترش صنایع و فعالیت هایی سوق پیدا کند تا بدون اتکا به درآمد نفت، امکان رقابت در منطقه را در ۵ سال آینده پیدا کند.

این اقتصاددان برجسته و فعال در اتحادیه اروپا گفت: صنعت پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران اکنون وضعیت آشفته و نابسامانی پیدا کرده، و این در صورتی است که توسعه این صنعت مانند آنچه که در کشورهایی مانند مالزی و چین مشاهده می شود، می تواند برای ایران درآمدزا باشد.

ایران امکان توسعه صنایع خودروسازی و حمل و نقل را دارد

وی از صنایع دیگری که جمهوری اسلامی ایران می تواند بر روی آن به عنوان جایگزین درآمدهای نفتی، سرمایه گذاری کند صنایع خودروسازی و حمل و نقل را نام برد و تأکید کرد: در کشور ایران امکان توسعه صنایع خودروسازی و حمل و نقل وجود دارد.

عمادی گفت: من با تمامی مدیران کره ای و اروپایی که صحبت می کردم، همگی این اتفاق نظر و همسویی را درباره امکان تبدیل شدن ایران به یک تخته پرش در صنعت خودروسازی را داشتند و حتی پتانسیل ایران برای تبدیل شدن به مرکز تولید خودرو در منطقه را مثبت و قوی می دانستند.

وی ادامه داد: این مدیران مطرح می کردند که ایران می تواند به کشورهای مانند: روسیه، ترکیه، پاکستان و کشورهای خلیج فارس خودرو صادر کند، اما با شرایط امروز صنعت خودروسازی در ایران و تولید محصولات نامرغوب، این امکان وجود ندارد.

این اقتصاددان مقیم بریتانیا با بیان اینکه اکنون در کشور، مهندسان با تجربه و خوبی و در عین حال پتانسیل هایی در خصوص تولید خودروی با کیفیت و مرغوب وجود دارد، افزود: با این وجود برای ایران امکان تولید خودروی مرغوب و باکیفیت وجود دارد.

وی تصریح کرد: مدیریت اقتصادی در ایران طی سال های اخیر بسیار کیفیت پائینی داشته و کارشناسی نبوده است، و این در حالی است که سه صنعت درآمدزا یعنی خودروسازی، پتروشیمی و حمل و نقل می تواند برای جمهوری اسلامی ایران راه گشا بوده و زیربناهای توسعه اقتصادی و صنعتی کشور در بلند مدت را ایجاد کند.

کسب درآمد ۱۸ میلیارد دلاری ایران از طریق توسعه صنعت گردشگری

اقتصاددان مقیم بریتانیا و از گروه مشاوره بین المللی بتامتریکس در پاسخ به سؤالی درباره نقش صنعت گردشگری در افزایش درآمدهای ارزی جمهوری اسلامی ایران گفت: با یکی از مسئولان ایتالیایی که ایشان اکنون سرپرست مرکز برنامه ریزی های گردشگری ایتالیا در دهه آینده هستند، در حدود ۸ ماه پیش درباره امکان توسعه گردشگری در ایران گفتگویی داشتم.

وی اضافه کرد: من و ایشان وقتی داده هایی را درباره درآمدی که می تواند از طریق توسعه گردشگری عاید ایران شود تجزیه و تحلیل می کردیم متوجه شدیم که این کشور با مدیریت صحیح و فراهم کردن زیرساخت های صنعت گردشگری می تواند درآمدی بین ۱۸-۸ میلیارد دلار در سال از طریق گردشگری را کسب کند.

عمادی، ایران را کشوری بسیار زیبا با پیشینه ی تاریخی چند هزار ساله دانست و ادامه داد: علاوه بر آن، تنوع اقلیمی در این کشور و همچنین برخوردار بودن از مردمی بسیار مهربان و میهمان دوست که از نظر فرهنگی برای گردشگران بسیار جالب و جذاب هستند، امکان خوبی را برای توسعه گردشگری برای این کشور فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه اکنون بسیاری از خطرهایی که در خصوص صنعت گردشگری در سایر کشورها وجود دارد و گردشگران را تهدید می کند، در ایران به چشم نمی خورد، تأکید کرد: البته مخاطراتی در ایران از قبیل آزارهای خیابانی از نظر پوشش و نوع حجاب برای گردشگران وجود داشته، اما بسیاری از خطرهایی که در کشورهایی مانند هند و تایلند نسبت به گردشگران وجود دارد در ایران به دلیل مسائل فرهنگی و نوع نگاهی که ایرانیان نسبت به رفتار با میهمانان دارند، به چشم نمی خورد.

این اقتصاددان برجسته و فعال در اتحادیه اروپا تصریح کرد: در حقیقت، معجزه کوچکی که می توان از آن در اقتصاد ایران نام برد تا شکوفایی بسیار بزرگ و شگرفی برای جمهوری اسلامی ایران به ارمغان آورد، توجه به صنعت گردشگری این کشور است.

وی افزود: کشور ایران به خوبی امکان پذیرایی از ۵ میلیون گردشگر بین الملل با درآمد متوسط را داشته که این علاوه بر اینکه می تواند برای کشور یک منبع ارزی بسیار خوبی را فراهم کند، امکانی برای توسعه منطقه ای درکشور به ویژه در استان های جنوبی کشور در زمستان محسوب می شود.

جامعه جهانی باید حسن نیت خود را به ایران نشان دهد

جمهوری اسلامی ایران گام اصلی را برای شفاف سازی برنامه هسته ای خود برداشت. در پاسخ به این اقدام جمهوری اسلامی ایران، جامعه جهانی از لحاظ اقتصادی چه مجموعه اقداماتی را می تواند برای کمک به بهبود اقتصادی مردم ستمدیده ایران در دستور کار قرار دهد؟ کارشناس اقتصادی اتحادیه اروپا در پاسخ به این پرسش خبرنگار انتخاب خبر گفت: جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران نشان دادند که واقعاً خواستار ایفای نقش درست و سازنده خود هم در منطقه و هم در جهان هستند و هیچ برنامه توسعه نظامی اتمی و پژوهشی اتمی در ایران از سال ۲۰۰۳ به بعد وجود نداشته است.

وی افزود: در این راستا بسیاری از فشارهایی که طی چند سال گذشته بر کشور ایران تحمیل شد، بیجا بود و در واقع نمی توان آن را از نظر حقوقی توجیه کرد.

عمادی تأکید کرد: به این دلیل، طرف مقابل باید حسن نیت خود را نسبت به فشارهای بین المللی که بسیار ناسزاوار به جمهوری اسلامی ایران و مردم این کشور تحمیل شد نشان دهد.

این اقتصاددان برجسته و فعال در اتحادیه اروپا مهمترین اقدام دلجویانه ای که می تواند از سوی جامعه جهانی برای ایران صورت گیرد را پیوستن این کشور به سازمان تجارت جهانی عنوان کرد و گفت: هرچند تعدادی از روشنفکران در ایران نسبت به پیوستن ایران به این سازمان، موضع داشته و نسبت به این مسئله با دید مثبتی نمی نگرند، اما این اقدامی بسیار مهم برای آینده کشور است.

ایجاد شرایط برابر برای سرمایه گذاری در ایران

وی تصریح کرد: با پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی، صادرکنندگان اجازه تجارت از منظر مسایل حقوق بین الملل را پیدا کرده و در این راستا آنان اجازه استفاده از شرایط برابر برای سرمایه گذاری در ایران را به دست خواهند آورد.

کارشناس اقتصادی اتحادیه اروپا با اشاره به دیدار خود با یکی از مسئولان سازمان تجارت جهانی گفت: شب شنبه که تحریم های ایران برداشته می شد صحبتی به مدت یک ساعت و ۱۵ دقیقه با یکی از افرادی که در سازمان تجارت جهانی در دفتر ژنو مسئولیت دارند داشتم. ایشان نسبت به برداشته شدن تحریم ها و اجرای توافقات برجام، تردیدی نداشتند و معتقد بودند که جمهوری اسلامی ایران از طریق شفافیت در رفتار خود نسبت به اجرای برجام، متعهد است.

وی گفت: ایشان مطرح می کردند که شاید طی دو هفته پس از برداشته شدن تحریم ها بیشترین نگاه ها به سازمان تجارت جهانی و عضویت بسیار سریع ایران دوخته بشود.

عمادی تصریح کرد: پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی را می توان به عنوان خبری که ظرف هفته های آینده به وقوع خواهد پیوست، مطرح کرد.

ایران باید نسبت به مسائل بازرگانی و حقوقی شفافیت داشته باشد

این اقتصاددان مقیم بریتانیا با بیان اینکه پیش نیازهایی که سازمان تجارت جهانی برای ایران درنظر می گیرد بسیار در دسترس کشور ایران است، تأکید کرد: اما در عین حال، این کشور باید نسبت به مسائل بازرگانی و حقوقی شفافیت داشته باشد و مقابله با انحصارهای توزیع را در دستور کار قرار بدهد.

وی افزود: تمام این اقدامات، شدنی است و پیشنهاد می کنم که در کوتاه مدت یعنی زیر یک سال چنین مسئله ای اتفاق افتد و جمهوری اسلامی ایران نسبت به آن پایبند باشد.

کارشناس اقتصادی اتحادیه اروپا تأکید کرد: اگر جمهوری اسلامی ایران و مدیران اقتصاد ملی و مردم این کشور، اقتصاد را به درستی مدیریت کنند، ورود ایران حداکثر در ۱۸ ماه آینده به عنوان یک عضو رسمی و نه عضو میهمان به سازمان تجارت جهانی، ممکن و قابل دسترس خواهد بود.

هزینه جذب سرمایه گذاری در ایران کاهش پیدا می کند

وی با بیان اینکه با پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی، هزینه جذب سرمایه گذاری ها برای اقتصاد ملی ایران برحسب شرایط سازمان تجارت جهانی، کاهش پیدا خواهد کرد، خاطرنشان کرد: پیش تر هم درباره عضویت کشور چین حتی به عنوان عضو میهمان در سازمان تجارت جهانی، هزینه سرمایه گذاری ها برای این کشور تا میزان ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد.

کارشناس اقتصادی فعال در اتحادیه اروپا تسهیل عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی، حداقل اقدام متقابلی از سوی جامعه جهانی در برابر درخواست سزاوار جمهوری اسلامی ایران دانست و تأکید کرد: عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان تجارت جهانی، حق این کشور به عنوان یک اقتصاد مهم جهانی است و جامعه جهانی باید این درخواست ایران را جامه عمل بپوشاند.

مهرداد عمادی گفت: برداشته شدن تحریم ها پیام مثبتی از سوی جامعه جهانی برای ایران بود و دیگر صلاح نیست که اقتصاد مهمی مانند ایران با همه استعدادهای شگرفی که در خود نهفته دارد بیرون از سازمان تجارت جهانی نگاه داشته شود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.