تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه کاشی وسرامیک ایفا سرام مقابل ساختمان شورای شهر
امروز۱۴اسفند، کارگران اخراجی کارخانه کاشی وسرامیک ایفا سرام دراعتراض به بیکارشدن دست به تجمع مقابل ساختمان شورای شهراردکان،زدند.
به گزارش۱۴اسفند اردکان گویا،کارگران معترض با بیان اینکه کارخانه ای که شش سال است برپا شده و از اوایل ما را شروع به خدمت کرد، حالا اخراج مان کرده و بهانه تراشی می کند.
کارگران اخراجی دارای مدارک لیسانس نیز بودند و گفتند: در اعتراض قبلی خواستار آن شدند که ۴۰ نفر از کارگران به عنوان نماینده با کارفرما صحبت کنند اما حالا همین ۴۰ نفر نماینده هم در بین اخراجی ها بسر می برند.
جالب اینکه برخی کارگران هم حتی برای چندین روز دعوت به کار شدند ولی سپس دوباره اخراج شدند تا کارفرما برای ادامه فعالیت خبرشان کند.
کارخانه کاشی وسرامیک ایفا سرام دراستان یزد ودرکیلومتر ۲۰ اردکان نایین واقع شده است.
***
اخراج ۵۲ کارگر باسابقه کارخانه فولاد لوشان
به گزارش۱۴فروردین ایلنا،کارگران کارخانه فولاد لوشان گفتند:تا پیش از شروع سال ۹۵ حدود ۲۴۰ نفربودیم اما ظاهرا مدیریت در آغاز سال جدید تصمیم به اخراج ۵۲ کارگر گرفته است.
از قرار معلوم اخراج شدگان از کارگرانی هستند که هر یک تا نزدیک به ۵ سال سابقه کاری دارند و قرارداد کاری آنها پیش از شروع سال جدید خاتمه یافته است.
گفته میشود که جدا از این اخراج فعالیت کارخانه سیمان لوشان تا پایان ماه جاری (فرودین ماه سال ۹۵) متوقف شده است، کارفرما دلیل این اقدامات را کاهش سفارشات مشتریان اعلام کرده است.
ظاهرا بیشتر کارگران این واحد صنعتی از اهالی منطق رودبار هستند و به گفته کارفرما در صورتی که وضعیت تولید کارخانه به حالت سابق بازگردد امکان جذب کارگران اخراج شده وجود دارد.
طبق گفته کارگران کارخانه فولاد لوشان ، پیش از این بخش عمدهای از مشکلات آنها به پرداخت نشدن به موقع مطالبات کارخانه از سوی خریداران محصولاتش میشد چنانچه در همین رابطه کارفرما در نهایت بهجزء حقوق اسفند ماه سال ۹۴ مابقی مطالبات کارگران را که به پنج ماه می رسید را پرداخت کرده است.
گفته میشود شرکت آهن وفولاد لوشان از واحدهای صنعتی متعلق به مه آفرید امیرخسروی بود که پس از پرونده تخلف سه هزار میلیارد تومانی مسئولیت اداره این واحد صنعتی به مدیران دولتی سپرده شده است.
***
دغدغه های کارگران اخراجی فولاد زاگرس
کارخانه ذوب آهن کردستان واقع در۳۷کیلومتری شمال غربی قروه
این کارخانه تنهاترین کارخانه وبزرگترین واحدتولیدی این استان در۳۰کیلومتری چند معادن سنگ آهن ومنگنزازمردادسال۹۱تاکنون متوقف می باشد.
این کارخانه درسال ۷۴به منظوراشتغال زایی وجلوگیری ازخام فروشی معادن استان احداث گردید سرانجام درسال۸۲بابکارگیری حدودچهارصدنفرپرسنل بومی وتعدادی غیربومی باظرفیت سالانه ۷۰هزارتن تولید شمش چدن به بهره برداری رسید که درسالهای ۸۶و۸۵جزو واحد نمونه برند کشورمعرفی گردید.
دراواخر سال۸۹باتغییر مدیران بومی دچارچالش گردید ودرسال۹۱نیزسهام شرکت ایمیدرو۴۹%به سازمانهای تامین اجتماعی وبازنشستگی کشوری واگذارگردید.کوره بلندکارخانه به بهانه تعمیرات درمردادماه نودویک توقف داده شدوهشتادنفرازپرسنل همان سال به بیمه بیکاری معرفی شدند پرسنل باقی مانده تاتیرماه نودویک هشتاد در صد تعمیرات را انجام داده اما سهامداران حاضربه ادامه کارکارخانه نشدند و اقدام به اخراج کارگران نمودند این اقدام با وجود سابقه ۱۲تا۱۰سال موجب نگرانی واعتراض کارگران شد وباطرح شکایات درهیئتهای اداره کارقروه بازگشت بکارکارگران براساس بند(دال)ماده ۲۱قانون کار صادرشد اما سهامداران دراواخراسفند۹۲انحلال شرکت رااعلام نمودند هرچندانحلال شرکت وتعیین مدیرتسویه دلیل برقطع رابطه کاری نمی باشدمطابق ماده ۱۲قانون کار کارفرمای جدید قائم مقام کارفرمای جدید می باشد اما این بارسهامداران باکمک مدیران استان وگرفتن مهلتی اندک برای واگذاری یااحیای مجدد،تعداد۲۶۵نفربه بیمه بیکاری معرفی شدند اکنون ۲۵ماه ازاستفاده بیمه بیکاری گذشته وتنها یک ماه ازاستفاده مقرری بیکاری باقی مانده سهامداران ومدیران استان هیچ اقدامی برای واگذاری یااحیای کارخانه نکردن وباتوجه به شرایط سنی کارگران اشتغال آنان درنهادها یاارگانهای دیگه مقدورنبوده وموجب نگرانی کارگران شده است.
کارگرن اخراجی فولاد زاگرس
فروردین ۹۵
منبع:سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران
***
عدم پرداخت ۸ماه حقوق کارگران پروژه سد کمندان
مهرطی گزارشی بتاریخ ۱۴فروردین از عدم پرداخت ۸ماه حقوق کارگران پروژه سد کمندان خبرداد.
سیفی مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان گفت: به دلیل وجود مشکلات اعتباری برخی از کارگران فعال در پروژه سد کمندان حدود هشت ماه حقوق معوقه دارند.
سد کمندان یکی از طرحهای مصوب سفر هیئت دولت به استان لرستان بوده که آب دو شهر ازنا و الیگودرز را تأمین میکند، عملیات اجرایی این سد که در ۱۷ کیلومتری جنوب شهرستان ازنا در دست احداث است از سال ۱۳۸۴ آغاز و در زمانهای مختلف وعده آبگیری و بهرهبرداری از آن به مردم دادهشده است.