دلایل‌مخالفت با طرح انتقال آب‌ کارون به فلات‌ مرکزی/ خطر نابودی ۹۰۰ کیلومتر از اراضی منطقه/ آسیب به خوزستان یعنی‌خسارت به کل کشور

دوشنبه, 23ام تیر, 1399
اندازه قلم متن

دلایل‌مخالفت با طرح انتقال آب‌ کارون به فلات‌ مرکزی/ خطر نابودی 900 کیلومتر از اراضی منطقه/ آسیب به خوزستان یعنی‌خسارت به کل کشور

نماینده مردم اهواز، باوی،حمیدیه و کارون در مجلس ضمن تشریح دلایل مخالفت خود با طرح انتقال آب سرشاخه‌های کارون به فلات مرکزی گفت: این طرح نه منطقی است، نه استدلال علمی و کارشناسی دارد و نه در آن به مسائل زیست محیطی توجه شده از همین رو اجازه این انتقال را نخواهیم داد.

سید کریم حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: با هماهنگی کامل بین نمایندگان استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری در مجلس در مورد عدم انتقال آب سرشاخه‌های رودخانه کارون به فلات مرکزی پروژه‌هایی را در دست بررسی داریم که در حال مطالعه بر روی این طرح ها هستیم.

باید از طرح انتقال آب کارون جلوگیری شود

وی افزود: در چند نشستی که با وزیر نیرو، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور طی روزهای گذشته داشتیم خواستار جلوگیری از انتقال آب سرشاخه های کارون به فلات مرکزی شدیم و تقاضای جلوگیری از اجرای این طرح را داشتیم.

نابودی زمین هایی کشاورزی خوزستان با انتقال آب

نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طی جلسه ای نیز که با مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست داشتیم طی نامه هایی کتبی اعلام کردند اینگونه طرح ها پیوست زیست محیطی ندارند. اجرای هر طرح و پروژه ای هر چند کوچک که از سوی مردم عادی باید مجوز اداره محیط زیست داشته باشد اما چطور برای پروژه‌های به این بزرگی که قطعا نیاز به مجوز از ادارات کل محیط زیست خوزستان و چهارمحال و بختیاری دارد چنین مجوزی درخواست نمی‌شود؟ آنهم در اراضی که کشاورزی رونق دارد و همه این مناطق با انتقال آب دچار آسیب جدی می شوند.

انتقال آب کارون باعث خسارت به خلیج فارس می شود

حسینی عنوان کرد: با انتقال آب سرشاخه های کارون هرگونه جانداری که در این جلگه پهناور وجود دارد آسیب جدی می بینند. حق آبه‌های رودخانه‌های استان خوزستان و حتی حق آبه خلیج فارس و حیات این منطقه دچار آسیب می شود.

اجازه انتقال آب به فلات مرکزی را نخواهیم داد

وی گفت: به ده ها دلیلی که ما داریم و یک دلیلی که مسئولان برای انتقال آب ندارند این آب نباید به فلات مرکزی ایران منتقل شود چرا که پیوست محیط زیستی، اجتماعی و امنیتی ندارد. از روز اول به عنوان نماینده استان خوزستان با سایر نمایندگان مردم استان همجوار در مجلس پیگیر بوده و هستیم و به هیچ وجه اجازه انتقال آب سرچشمه های رودخانه کارون را نخواهیم داد.

۳ استان فلات مرکزی کمبود آب شرب ندارند

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما حاضریم با استدلال و منطق بگوییم که ۳ استان کرمان، یزد و اصفهان در فلات مرکزی ایران که قرار است آب سر شاخه های کارون را برای شان منتقل کنند نیاز به آب شرب ندارند. در تمامی دنیا مجوز انتقال زمانی صادر می شود که منطقه ای از نبود آب شرب در مضیقه باشد. به طور مثال استان اصفهان مشکل و کمبودی به لحاظ آب شرب ندارد که هیچ، حتی برای مصارف کشاورزی نیز آب کافی دارد.

۱۲ درصد کشاورزی کشور از خوزستان تامین می شود

حسینی بیان کرد: اگر آمار سرانه سبز در استان اصفهان و خوزستان را مقایسه کنیم هر دو استان دارای ۵ میلیون نفر جمعیت هستند که استان اصفهان از شرایط مطلوب تری برخوردار است. خوزستان سود رسانی فراوانی در زمینه کشاورزی برای کشور دارد و محصولات کشاورزی‌اش به تمامی نقاط کشور منتقل می‌شود. طبق آمارهای برآورد شده ۱۲ درصد محصولات کشاورزی کشور از خوزستان تامین می شود.

این طرح ضدحیات بشری است

وی گفت: استان خوزستان اولین و در برخی مواقع دومین استان از لحاظ تولید گندم کشور که محصولی استراتژیک است به شمار می رود. همه این دلیل های منطقی برای عدم انتقال آب سرشاخه های کارون به فلات مرکزی ایران وجود دارد. این اقدام نه منطقی است و نه استدلال علمی دارد و به اعتقاد من ضد حیات بشری است.

تاثیر مستقیم انتقال آب در مهاجرت های استانی 

نماینده مردم اهواز در مجلس ادامه داد: این موضوع حتی در مهاجرت های مناطق مختلف استان خوزستان تاثیر بسیار مستقیمی می تواند داشته باشد. همچنین باعث تشدید هورهای استان به کانون های ریزگرد شود.

نابودی ۹۰۰ کیلومتر از اراضی خوزستان 

وی ادامه داد: این انتقال آب باعث آسیب به ۹۰۰ کیلومتر از اراضی استان خوزستان از شمالی‌ترین نقطه تا جنوبی‌ترین که به شهرستان‌های خرمشهر و آبادان منتهی می‌شود، خواهد شد. این طرح حتی باعث کمبود و بحران آب شرب در دو شهرستان جنوبی استان می شود.

کرمان، یزد و اصفهان به اندازه کافی آب ذخیره دارند

حسینی افزود: طبق نظرات کارشناسی که به شکل آماری در وزارت نیرو و سازمان محیط زیست موجود است در حال حاظر طبق آمار نزولات جوی که در ۳ استان کرمان، یزد و اصفهان شکل گرفته است به اندازه کافی آب شرب و کشاورزی دارند و همچنین آب‌های زیر زمینی که در این ۳ حوزه وجود دارد چند میلیارد متر مکعب است که نیازشان را در مواقع بی آبی تامین می کند.

وی در پایان گفت: هشدار ما به افرادی که در ۳ استان فلات مرکزی طرح های صنعتی را طراحی می کنند و همه منتظرند که طرح های انتقال آب تحقق پیدا کند این است که بدانند اجرایی شدن این طرح به ضرر تمامی کشور است. آسیب رسیدن به خوزستان در هر حوزه‌ای به معنی آسیب جبران ناپذیر به تمامی کشور است.

گفت و گو: مریم بازوند


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.