سخی ریگی فعال سیاسی، وبلاگنویس بلوچ و زندانی تبعیدی به زندان اهواز در آستانه نهمین سال حبس قرار دارد. وی در سال ۸۸ با اتهامات «نشر اکاذیب و اقدام علیه امنیت ملی» محکوم به ۲۰ سال حبس شد. این حکم یکی از سنگینترین احکام حبس برای وبلاگنویسان در ایران بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سخی ریگی در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۳۸۸ در زاهدان در ۳۱ سالگی بازداشت و با اتهاماتی چون نشر اکاذیب و اقدام علیه امنیت ملی در دادگاهی که جزئیات آن هیچگاه رسانهای نشد، به ۲۰ سال زندان بعنوان یکی از سنگینترین احکام صادر شده علیه یک وبلاگنویس در ایران، محکوم شد.
سخی ریگی در وبلاگی در قالب نوشتن اخبار و مقاله پیگیر مسائل بلوچستان بود و در زمینه اطلاع رسانی از وضعیت زندانیان بلوچ فعالیت میکرد.
از فعالیتهای سیاسی این شهروند بلوچ میتوان به عضویت در کمیسیون اطلاع رسانی انجمن صدای عدالت و همچنین عضویت در ستاد میرحسین موسوی یکی از کاندیداهای محصور انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ اشاره کرد.
وی پس از بازداشت و صدور حکم به زندان کارون اهواز تبعید و در شرایطی نامناسب نگهداری میشد.
این فعال مدنی پس از تعطیلی زندان کارون همراه با دیگر زندانیان به یکی از زندانهای بیرون از شهر اهواز فرستاده شده است و از وضعیت وی درحال حاضر اطلاع دقیقی در دست نیست.
فعالان مدنی منطقه که از آگاهی بیشتری نسبت به ماهیت این پرونده برخوردار بودند در زمان بازداشت سخی ریگی اعلام کردند این بازداشت و حکم سنگین به دلیل تشابه نام خانوادگی با عبدالمالک ریگی رهبر اعدام شده گروه جندالله بوده و اتهامات مطرح شده به هیچوجه قابل ارتباط به فعالیت های این وبلاگنویس نبوده است.
بطوریکه محمد مرزیه، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان در مورد سخی ریگی در گفتوگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گفته بود: “سخی ریگی معروف به سعید بلوچ به جرم فعالیتهای رایانهای و نرم برای پیشبرد اهداف گروهک تروریستی عبدالمالک و تشویش اذهان عمومی به تبعید و حبس محکوم شد”.
دادستان عمومی و انقلاب زاهدان افزوده بود: «این فرد پیش از اعدام یعقوب مهرنهاد، در جهت تشویش اذهان عمومی نسبت به اعدام این متهم مطالب گستردهای در وبلاگ خود منتشر کرد».
شایان ذکر است، یعقوب مهرنهاد، روزنامهنگار و فعال مدنی در استان سیستان و بلوچستان مردادماه سال ۱۳۸۷ با اتهام «همکاری با گروه جند الله از طریق نوشتن» اعدام شد.