وزیر خارجه آلمان در سخنرانی روز جمعه خود در سازمان ملل بار دیگر از تعهد کشورش به توافق هستهای با ایران گفت اما تاکید کرد این کشور اروپایی چشم خود را بر برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران نبسته است.
«هایکو ماس» در هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد ضمن اعلام حمایت دوباره آلمان و اتحادیه اروپا از برجام گفت که این اتحادیه در تلاش برای سود بردن ایران از این توافق است.
آقای ماس در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه آلمان نگرانی آمریکا را درک میکند، گفت: «هر چند به برجام پایبندیم اما به این معنا نیست که چشم خود را بر نقش مخرب ایران در منطقه یا برنامه موشکهای بالستیک بستهایم.»
ایالات متحده و کشورهای اروپایی بر سر برجام اختلاف نظر دارند. هر چند آمریکا از برجام خارج شد، کشورهای اروپایی هنوز خود را به آن متعهد می دانند.
در حالی روز جمعه وزیر خارجه آلمان به نگرانی آمریکا درباره برنامه موشکی ایران اشاره کرد که پیشتر فرانسه و بریتانیا به روشنی همراهی خود را با آمریکا برای فشار بر ایران جهت توافق جدیدی برای توقف برنامه موشکی این کشور اعلام کرده بودند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده عصر چهارشنبه به وقت شرق آمریکا، در یک نشست خبری در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک، گفت که فکر میکند رهبران ایران خواهان توافق تازهای هستند.
پرزیدنت ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد کاخ سفید در برابر ایران گفت، با خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریمها، وضعیت اقتصادی ایران دشوارتر شده و آنها چارهای جز مذاکره ندارند.
وی گفت: رهبران ایران روزی باید به مذاکره تن دهند، و من فکر میکنم آنها خواهان توافق تازهای هستند.
نشست خبری رئیس جمهوری آمریکا در نیویورک |
پرزیدنت ترامپ: من فکر می کنم رهبران ایران خواهان توافق تازه ای هستند. pic.twitter.com/10EpMvllCu— VOA Farsi صدای آمریکا (@VOAfarsi) September 26, 2018
رئیس جمهوری آمریکا گفت اوباما حامی حکومت ایران بود، اما من حامی مردم ایران هستم. به وضعیت اقتصادی ایران نگاه کنید، مردم فقیر شدهاند، گرفتارند. من دوست دارم آنها اقتصاد خوبی داشته باشند.
پرزیدنت ترامپ پیشتر در روز سهشنبه با تاکید بر این که آمریکا اجازه نمیدهد بزرگترین حامی تروریسم جهان بزرگترین سلاح جهان را در اختیار داشته باشد، از تمام کشورها خواست رژیم ایران را منزوی کنند.
وی پیش از این اظهارات که در سخنرانی او در نشست سران مجمع عمومی سازمان ملل متحد بیان شد، در گفتوگو با خبرنگاران نیز گفته بود که مشتاق روابط عالی با ایران است اما فعلا اتفاق نخواهد افتاد.
رئیس جمهوری ایالات متحده تاکید کرد که حکومت جمهوری اسلامی ایران چارهای جز تغییر ندارد.
رئیس جمهوری آمریکا هشتم اردیبهشت، با این استدلال که ایران با ادامه برنامه موشکی بالیستیک و فعالیتهای منطقهای خود روح توافق هستهای را نقض میکند، اعلام کرد از توافق خارج میشود.
دور نخست تحریمهایی که پس از اجرای برجام لغو شده بودند، در ماه اوت سال جاری بازگردانده شدند و دور دوم، که شامل تحریمهای نفتی و بانکی میشود، از پنجم نوامبر اعمال خواهند شد.
از: صدای آمریکا