زندان ارومیه؛ اعتصاب غذای حسن رستگاری مجد، در اعتراض به لغو تابعیت ایرانی

یکشنبه, 7ام مهر, 1398
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – حسن رستگاری مجد، زندانی دو تابعیتی ایرانی-ترکیه ای زندان ارومیه، در اعتراض به لغو تابعیت ایرانی خود از روز اول مهرماه دست به اعتصاب غذا زده است. این زندانی طی ۳ پرونده جداگانه به حدود ۲۴ سال حبس محکوم شده که در صورت اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۱۵ سال از مدت زمان محکومیت وی قابل اجرا خواهد بود. وی از سال ۹۳ در حال تحمل دوران محکومیت خود است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حسن رستگاری مجد، زندانی دو تابعیتی زندان ارومیه از روز دوشنبه ۱ مهرماه ۹۸، دست به اعتصاب غذا زده است.

اعتصاب غذای این زندانی دو تابعیتی ایرانی و ترکیه ای در اعتراض به لغو تابعیت ایرانی وی صورت گرفته است.

به گفته یک منبع مطلع، تابعیت ایرانی وی توسط دادگاهی در ارومیه لغو شده و به او گفته شده پس از پایان دوران محکومیت تحویل کشور ترکیه خواهد شد. این در حالی است که وی از سال ۷۲ تابعیت ایرانی خود را دریافت کرده و با همسر ایرانی‌اش دارای سه فرزند است.

لازم به یادآوری است حسن رستگاری ۴۵ ساله، فرزند سلطان، در تاریخ ۵ آبان‌ماه سال ۹۳ در شهر ارومیه توسط نیروهای امنیتی دستگیر و به اتهام عضویت در یکی از احزاب کرد منطقه به تحمل ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.

از سال ۹۲ تاکنون این شهروند ترکیه ای ایرانی تبار با پرونده و محکومیت های دیگری نیز روبرو شده است، از جمله دو سال حبس به اتهام حمل و نگهداری اسلحه و مهمات جنگی در سال ۹۲.

به اتهامات عبور غیرمجاز از مرز و تهیه شناسنامه ایرانی (محکومیت در سال ۹۴) نیز از بابت هر اتهام به ۳ سال حبس تعزیری و جمعا ۶ سال حبس محکوم شده است.

همچنین در دوران زندان برای این زندانی تاکنون سه پرونده مربوط به وقایع درون زندان تشکیل شده است که از بابت هر یک به حبس و شلاق جداگانه ای محکوم شده است از جمله؛ بابت غیب در زمان مرخصی از زندان، (محکومیت سال ۹۰) به تحمل ۴ ماه حبس تعزیری.

وی همچنین به اتهام “توهین به مسئول اندرزگاه، اخلال در نظم زندان، تبلیغ علیه نظام با اعلام شعار به نفع گروه های مخالف نظام و ایراد ضرب و جرح عمدی” (سال ۹۵) به سه ماه حبس و ۲۰ ضربه شلاق محکوم شد و در آخرین مورد به اتهام ضرب و جرح و اخلال در نظم زندان (محکومیت در اردیبهشت ۹۶) به ۶ ماه حبس و ۵۰ ضربه شلاق محکوم شد.

در صورت اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۱۵ سال از دوران محکومیت وی قابل اجرا خواهد بود.

وی پیش از این نیز در سال ۸۸ به اتهام همکاری با حزب کردی دیگری به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم و با پایان دوره محکومیت از زندان آزاد شده بود.

هرانا در شهریورماه سال ۹۶ نیز در گزارشی به بررسی وضعیت و پرونده های آقای رستگاری پرداخته بود.

لازم به ذکر است بسیاری از زندانیان در ایران به عنوان آخرین راه برای رسیدن به خواسته هایشان دست به اعتصاب غذای اعتراضی می زنند. بسیاری از این اعتصاب ها در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات پرونده، مراعات نشدن حقوق زندانی و یا بازداشتی و بلاتکلیفی های بلندمدت بوده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.