سازمان حقوق بشر ایران؛ ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۸: سازمان حقوق بشر ایران خشونت برعلیه معترضان و قطع اینترنت توسط جمهوری اسلامی را شدیدا محکوم کرده و خواستار واکنش فوری جامعه جهانی شد.
درپی اعتراض مردم به گرانی و جیره بندی ناگهانی بنزین، در اکثر شهرها پلیس از خشونت بیش از حد استفاده کرد و بر اساس گزارشات تایید نشده از شبکههای مجازی، تاکنون دهها تن کشته شده اند.
سازمان حقوق بشر ایران خشونت گسترده برعلیه معترضان وقطع اینترنت توسط جمهوری اسلامی را شدیدا محکوم کرده و خواستار واکنش فوری جامعه جهانی شد.
محمود امیری مقدم سخنگوی این سازمان گفت: «قطع کامل اینترنت میتواند نشاندهنده برنامه حکومت برای افزایش خشونت بر علیه معترضان باشد. ما از جامعه جهانی بخصوص اتحادیه اروپا میخواهیم که بلافاصله وارد عمل شوند و برای جلوگیری از سرکوب و کشتار بیشتر معترضان به صورت جدی مسیولان جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهند».
پس از اعلام دو نرخی شدن و افزایش ناگهانی و شدید قیمت بنزین در روز پنجشنبه ۲۳ آبان ماه، از بعد از ظهر جمعه ۲۴ آبان ماه اعتراضاتی در چند شهر که بارزترین آنها در استان خوزستان بود گزارش شد.
روز شنبه ۲۵ آبان ماه این اعتراضات شکل سراسری تری به خود گرفت و نیروهای امنیتی در بسیاری از شهرها از خشونت بیش از حد برای سرکوب معترضان استفاده کردند. همچنین دسترسی مردم به اینترنت از بعد از ظهر این روز کاملا مختل شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، اعتراضات در روزهای اخیر در بیش از ۱۰۰ نقطه کشور صورت گرفته است. این رسانه نزدیک به سپاه پاسداران همچنین از بازداشت حدود ۱۰۰۰ نفر در کل کشور خبرداد و افزود؛ قرار است امروز صاحب خودروهایی که خیابانها را مصدود کرده بودند بازداشت شوند.
از شهرهایی که طی روزهای گذشته شاهد اعتراضات مردمی و سرکوب پلیسی بودند میتوان به تهران، اصفهان، ارومیه، مریوان، شیراز، ورامین، کازرون، قم، کرج، تبریز، قزوین، کرمانشاه، مشهد، بهبهان، سیرجان، سنندج، ساوه، قایمشهر، اسلام شهر و زنجان اشاره کرد.
تصاویر منتشر شده در شبکههای مجازی نشان میدهد که در اکثر قریب به اتفاق شهرهایی که تظاهرات در آنها شکل گرفت، ماموران امنیتی از نیروی بیش از حد برای سرکوب مردم استفاده کرده اند.
بر اساس اخباری که تا این لحظه به سازمان حقوق بشر ایران رسیده، اعتراضات در روز یکشنبه در شهرهای تهران، شیراز، بوکان و … کماکان ادامه دارد و دسترسی مردم به اینترنت همچنان مختل است.
یک مسئول مطلع در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ایران روز یکشنبه ۲۶ آبان ماه درباره قطعی اینترنت به ایسنا گفت که این موضوع «با تصویب شورای امنیت کشور و ابلاغ دبیرخانه آن به اپراتورهای اینترنت» انجام شده است.
بر اساس ویدیوهایی که در شبکههای مجازی منتشر شد نیروهای امنیتی روزهای شنبه و یکشنبه در بسیاری از شهرها به سوی مردم تیراندازی کردند. گزارشات مختلفی از کشته و مجروح شدن معترضان در فضای مجازی منتشر شده ولی تا لحظه تنظیم این گزارش مسیولان تنها کشته شدن دو شهروند در سیرجان و شهریار را بهطور مشخص تایید کرده اند. محمد محمودآبادی، سرپرست فرمانداری سیرجان کسی بود که کشته شدن یک نفر در سیرجان را تایید کرد. در شبکههای اجتماعی هویت فرد کشته شده در سرجان «جواد نظری فتحآبادی» اعلان شده است.
همچنین اسدالله عباسی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس ایران نیز به نقل از محمود شاهنشین نماینده شهریار، کشته شدن یک معترض در شهرستان شهریار را تایید کرد. علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نیز در طی یک سخنرانی کشته شدن تعدادی از معترضان را تایید کرد ولی به تعداد و محل آن اشارهای نکرد.
اخبار غیر رسمی که در فضای مجازی و یا از نهادهای حقوق بشر منتشر شده، کشته شدن دهها تن را در مریوان، شیراز، بهبهان، جوانرود، سنندج، خرمشهر و … گزارش میکنند.