وکیل سیامک نمازی: گفتند به صلاح نیست موکلم به مرخصی برود

دوشنبه, 21ام بهمن, 1398
اندازه قلم متن
نیلوفر رستمی

سیامک نمازی، شهروند ایرانی- آمریکایی که محکوم به ۱۰ سال حبس است

مهرداد قربانی سرابی، وکیل سیامک نمازی که چهار سال و چهار ماه در زندان اوین بدون حتی یک  روز مرخصی به سر می‌برد به ایران‌وایر گفت اگرچه در مقطعی با مرخصی او موافقت و وثیقه نیز برای او تامین شد اما نهایتا مسوولان قضایی بدون بازگو کردن دلیلی با مرخصی او مخالفت کرده‌اند: «ظاهرا اجماعی از سوی مسوولان قضایی برای عدم مرخصی او صورت گرفته که ما از آن بی‌خبریم. اما نهایتا گفتند که به مصلحت نیست ایشان از مرخصی استفاده کند.»

صفحه اول نامه سیامک نمازی به قوه قضائیه

صفحه دوم نامه سیامک نمازی به قوه قضائیه

این وکیل تاکید کرد که پس از چهار سال و چهار ماه زندان، «مرخصی حق موکلم است.»

به گفته قربانی سرابی: «بنا بر آیین نامه سازمان زندان‌ها حق استفاده از مرخصی را دارد و ما هم برای مرخصی ایشان اقدام کردیم. حتی در مرحله‌ای هم با تقاضایش موافقت شد اما متاسفانه نهایتا این مرخصی انجام نشده است. اما استفاده از مرخصی حداقل حق اوست پس از این همه سال زندان.»

سیامک نمازی، شهروند ایرانی- آمریکایی که محکوم به ۱۰ سال حبس است در نامه‌ای اعتراضی به رییس قوه قضاییه که در تاریخ ۱۹ بهمن ماه در کانال تلگرامی روزنامه قانون منتشر شد، نوشته است «علیرغم تامین وثیقه نامتعارف» از سوی بستگانش که «بیش از سه برابر» وثیقه اعلام شده در مرحله نخست بوده اما در نهایت با مرخصی او ممانعت شده است.

او در ادامه نوشته است: «این در حالی است که در طول این مدت، شاهد اعطای مرخصی به برادر یکی از مقامات عالی کشور فقط بعد از چند ساعت حضور این فرد در زندان بوده‌ام.»

براساس این نامه، اول شهریور ۱۳۹۸، پنج ماه پیش با مرخصی او موافقت شده اما پس از تودیع وثیقه‌ای سنگین با مرخصی او مخالفت شده است.

یک منبع مطلع به سیامک نمازی که نخواست نامش فاش شود به ایران‌وایر گفت که او دچار افسردگی در زندان است و به شدت نیازمند مرخصی است.

سیامک نمازی در نامه خود با اشاره به حسن رفتارش در طول زندان نیز که یکی از موارد لازم برای مرخصی است، نوشته «کف خواسته و توقع بنده این است که به چند هفته مرخصی بروم که به آن محق هستم.»

این زندانی در نامه خود با اشاره به بیماری پدر ۸۴ ساله‌اش نوشته است: «این مرخصی برای ترمیم وضعیت نامناسب روحی و جسمی خود و رسیدگی به روند درمان پدر ۸۴ساله مریضم که در شرایط خطرناکی قرار دارد و همچنین رفع وضعیت اسفناک خانوادگی‌ام لازم است.»

سیامک نمازی که پیش از بازداشت مدیر ایرانی دفتر برنامه‌ریزی استراتژیک شرکت نفتی «کرسنت» در امارات متحده عربی بود، در تیرماه ۱۳۹۴ برای دیدار خانواده‌اش از امارات به ایران سفر کرد اما پس از ورود به ایران، ممنوع الخروج شد و پس از احضارهای متعدد به وزارت اطلاعات، نهایتا در مهر ماه ۱۳۹۴ بازداشت شد.

سیامک نمازی در دادگاه انقلاب به اتهام «همکاری با دول متخاصم آمریکا» به ۱۰ سال حبس محکوم شد که این حکم نیز عینا در دادگاه تجدیدنظر مورد تایید قرار گرفت. با این حال تاکنون مقامات ایران توضیحی درباره مصادیق و مستنداتی که او به به اتهام همکاری با دول متخاصم آمریکا شده، توضیحی نداده‌اند.

باقر نمازی، پدر سیامک نمازی چند ماه پس از بازداشت فرزندش در بهمن ۱۳۹۴ برای کمک به او به ایران سفر کرد اما او نیز در تاریخ سوم اسفند ماه بازداشت و به همان اتهام «همکاری با دول متخاصم آمریکا» به ۱۰ سال حبس محکوم شد.

اما به دلیل کهولت سن و مشکل قلبی که در مرتبه در دوران زندان زیر عمل جراحی قلب قرار گرفت در بهار ۱۳۹۷ به دلیل عدم تحمل کیفر از زندان آزاد شد. باقر نمازی اما ممنوع الخروج است و باید مرتب خود را به سازمان زندان‌ها معرفی کند.

سیامک نمازی در ابتدای نامه خود به ابراهیم رییسی با تاکید بربی‌گناهی خود نوشته است: «اینجانب سیامک نمازی که صادقه به بی‌گناهیم معتقدم.»

او در بخش دیگری از نامه خود با اشاره به اینکه «هم اکنون بیش از چهار سال است که به گناهی ناکرده در حال تحمل کیفر هستم» نوشته است:« در طول این مدت شاهد انواع عفوها، آزادی‌های مشروط و مرخصی زندانیان «خاص» بوده است در حالی که به او و امثال او توجهی نمی‌شود: «ر طول مدت حبسم شاهد اعطای انواع عفو‌ها، آزادی‌های مشروط و مرخصی‌ها به افراد خاص بوده‌ام که بعضا حتی قبل از رسیدن موعد قانونی آن بوده‌است لذا آرزو می‌کنم که رافت شامل حال اینجانب نیز بشود و بنده هم مانند سایرین از مواهب حداقلی امتیاز به محکومین که همان استفاده از مرخصی پس از سپری کردن بیش از یک سوم حبس است بهره‌مند شوم.»

مهرداد قربانی سرابی، وکیل سیامک نمازی با اشاره به نامه موکلش خطاب به رییس قوه قضاییه گفت: «امیدواریم که رییس قوه قضاییه با بررسی این درخواست، با آن موافقت کند و به دادستان تهران و رییس زندان اوین دستور بدهند که براساس قانون، تامین‌های لازم از جمله تعهد برای معرفی زندانی به زندان پس از اتمام مرخصی، به آقای نمازی مرخصی داده شود.»

سیامک نمازی در انتهای نامه خود از ابراهیم رییسی خواسته است تا از مسوولان قضایی بخواهد «از تخریب من و خانواده‌ام دست بردارند و همچنین به قانونی که شامل حال زندانیان امنیتی می‌شود احترام گذاشته و من را نیز شامل این حق بدانند.»

در حال حاضر زندانیان دوتابعیتی دیگری نیز که به اتهام «همکاری با دول متخاصم» در زندان اوین به سر می‌برند از حق مرخصی بی‌بهره مانده‌اند از جمله احمدرضا جلالی، کامران قادری و مراد طاهباز.

از: ایران وایر


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.